Vaak diep ademhalen maar lukt niet.

  • #1

    Hey hey,

    Misschien dat iemand van jullie ongeveer dezelfde klachten hebben dus daarom doe ik hier maar mijn vraag.

    Ongeveer een week geleden had ik best wel last van het zuur dat in me keel bleef hangen en moest redelijk vaak schrapen of slikken of proberen op te hoesten. Dit werkte voor even en toen kwam het weer terug. Na een paar dagen was dit over gelukkig.
    Maar toen kwam het volgende.

    Ik kreeg de heletijd het gevoel of ik diep moest ademhalen maar het lijkt de heletijd of ik een drempel over moet. Soms lukt het om een diepe teug adem te halen en soms met moeite dit heb ik nu al een paar dagen. Nu is het zo dat ik dit al een paar dagen doe en het nu steeds benauwder gaat voelen in me keel (miss omdat ik het om de haverklap doe?).

    Ik moet er wel bij vertellen dat ik met dat zuur in me keel gedoe op internet veel keek wat het allemaal kon zijn en ik behoorlijk schrok van die dingen dat ik spontaan hartkloppingen kreeg en het zweet me wat uitbrak. En heb ik een beste periode met wat stress en spanningen achter de rug.
    Wat ik dan ook vaak terug vind is dat het vaak door hyperventileren komt maar heb het gevoel niet dat ik daar last van heb.(is dit ook onmerkbaar?)

    Verder moet ik veel gapen(wat ook niet altijd lukt), zuchten en tja diep ademhalen of ik het gevoel heb dat het moet maar niet verder kom dan die drempel en af en toe wel en heb ik een best benauwd gevoel in me keel ervan gekregen. Heb ook best wel een slijmerige keel op het moment. Verder eet ik goed slaap ik goed functioneer ik goed ga ook normaal naar het toilet etc.
    Ben wel een beetje snotterig geworden maar dat is pas na dat ik alles kreeg.

    Weet iemand misschien wat het is en het beste hoe ik er vanaf kom?
    Het doet allemaal geen pijn maar het is enorm vervelend.

    Groetjes Rico

    Reageer
    #2

    Je klachten lijken toch wel heel erg sterk op hyperventileren.
    Op het moment dat je diep moet gaan ademhalen omdat je het gevoel hebt dat je te weinig lucht in je longen krijgt, ben ja dus aan het hyperventileren.
    Als je zo'n aanval hebt kun je die afbreken met een simpele ademhalingsoefening.

    Adem 5 tellen diep door je neus in en adem 10 tellen door je neus uit. Dit moet je dan een aantal keren achter elkaar doen. In het begin is dat wat lastig, maar gewoon doorzetten. Je merkt dan al snel da de aanval over is.
    Het opkomen maagzuur kan de reden zijn waardoor je bent gaan hyperventileren.

    Op deze site staan colomns over angst. In de laatste 2 daarvan staan ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen. Die zijn ook heel goed te gebruiken bij hyperventilatie.

    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de snelle reactie.

    Het is juist dat ik het de hele dag door heb als ik gewoon niks aan het doen ben.
    Als ik met dingen bezig ben zoals een rondje wandelen of even naar de winkel etc, dan heb ik er niet zo zeer last van pas op het moment dat ik ga zitten. Bijv. als ik bezig ben met muziek let ik er niet zo zeer op en doe ik het ook VEEL minder.
    Zodra ik nu bijvoorbeeld op dit forum zit te reageren heb ik weer de neiging om het te doen en is het weer terug aan het komen.
    Het zuur in me keel is inmiddels al weg en ik heb het na dat zuur gekregen nu al een aantal dagen.

    Zou meer sporten en bewegingen kunnen helpen om dit op te lossen?
    Moet ik hier nu de hele tijd mee bezig zijn en gaat dit over of komt dit elke keer terug?

    Ik heb het vooral als er drukte is voor me ogen maar niet als ik zelf druk bezig ben.

    En kan het komen omdat, ik een niet al te geweldig mentaal moeilijk verleden heb gehad. Ook zit ik al een tijdje opgescheept met dat ik dingen in een bepaalde volgorde moet doen en als ik het niet doe voel ik me er gewoon niet lekker bij. Het lijkt een beetje of al die dingen in het verleden me helemaal mentaal ontregeld hebben. Ik ben niet de beste prater over me problemen maar meer een persoon waar je altijd bij terecht kan als iemand anders zich wil uiten.

    Hopelijk helpt deze informatie meer met de klacht die ik heb.

    Groetjes,
    Rico

    Reageer
    #4

    Beste Rico
    [quote]Het is juist dat ik het de hele dag door heb als ik gewoon niks aan het doen ben.
    Als ik met dingen bezig ben zoals een rondje wandelen of even naar de winkel etc, dan heb ik er niet zo zeer last van pas op het moment dat ik ga zitten[/quote] En dit is dus kenmerkend voor hyperventilatie. Als je gedachten zijn afgeleid adem je op een andere manier dan wanneer je in rust bent. Dan ga je er ook meer op letten.

    Je kunt hier weer vanaf komen. En ja, dingen uit het verleden die stress hebben veroorzaakt kunnen daar ook mee te maken hebben.
    Sporten is prima. Dat zorgt voor afleiding. Voor het overige raad ik je aan de oefeningen uit de columns te doen. Die helpen echt.

    Reageer
    #5

    Herkenbaar Rico!!
    Ik heb er al een paar jaar last van. Ook alleen in mijn rust modus.

    Ben je er inmiddels vanaf?

    Groet,
    Pascal

    Reageer
    #6

    Ga voor ademhalingsoefeningen naar een fysiotherapeut

    Reageer
    #7

    Hallo allemaal,

    Ik heb al sinds dat ik me kan herinneren last van een moeilijke ademhaling, heel beangstigend krijg ook vaak paniekaanvallen ervan. Het beperkt mij heel erg in mijn doen en laten. Soms ga ik allemaal dingen in mijn hoofd halen van wat het anders kan zijn dan chronische hyperventilatie. Ik ga het binnenkort laten testen met zo’n vervelende prik in je slagader.

    Reageer
    #8

    Hey! Ik heb namelijk hetzelfde probleem.

    Het is super vervelend en heel frustrerend.

    Ik heb nu een vraag, bent u er vanaf geraakt?

    groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb op dit moment precies hetzelfde hoe bent u er vanaf gekomen of hebt u het nog steeds

     

    Reageer
    #10

    Ik heb hetzelfde, soms ee tijdje niet, en dan weer om de minuut. Zeer vermoeiend, en ook merkbaar in de keel. Ik heb een lichte vorm van lingemfyseem in de longtoppen, maar de longarts ziet geen samenhang, had zelfs nog nooit van mijn soort klachten gehoord!

    'snachts geen last, maar aks de ogen open gaan begint het!

    Ben benieuwd wie zich in de klachten herkend, misschien komen we er samen verder mee, het medisch circuit kan ( of wil) er weinig mee.

    Reageer
    #11

    hallo ik ben djara ik ben 12 jaar en ik heb er ook vaak last van als ik probeer om diep ademgehaalde lukt het vaak niet ik weet niet wat het is ik wil er wel snel vanaf komen soms lukt het wel om diep adem te halen en dan over een paar seconden dan komt het weer

    Reageer
    #12

    Hallo Ik ben Joep en heb hier sinds januari ook opeens last van. Ik hoor graag of iemand hier vanaf is gekomen!

    Reageer
    #13
    Reageer
    #14

    Idem hier, zelfde symptomen. Zelfs al twee keer op spoed beland. Een keer 's nachts wakker geschrokken, happend naar adem. Een keer over dag, enorm benauwd en niet achter de adem kunnen komen. Ik ben totaal geen persoon die gestresst is, maar uit bloedgas wel gezien dat het om chronische hyperventilatie zou gaan. Toch ook long- en harttest moeten doen, bleek allemaal prima. Ademhalingskiné dan maar en dat help inderdaad. Ik was er mezelf van bewust dat ik al lang slecht inadem, buik intrek etc. Met de oefeningen (twee tellen in, drie tellen stop, 5-6 uit) help het zeker, maar de klachten blijven over de hele lijn aanwezig. Soms een week iets minder dan weer een paar dagen meer last. Inderdaad, in beweging (ik sport redelijk veel), of tijdens het werken of afleiding let je er veel minder op. Meest last in rust. En héél opvallend is dat ik ook telkens een soort krets heb in de keel. De neiging om te schrapen en licht te kuchen. Het gaat steeds gepaard met de neiging om diep adem te halen. Het één komt met het ander. Hoe meer de prikkeling in de keel er is, hoe benauwder en vice versa. Ik heb er nu bijna een jaar bewust last van, probeer me er ook weinig zorgen in te maken, maar het blijft een onaangenaam iets wat aanwezig blijft... Iemand die dat ook herkent, dat keelgevoel in combinatie met de ademhalingsproblemen?

    Reageer
    #15

    Dat zijn typische klachten bij chronische hyperventilatie

    Reageer
Reageer op: Vaak diep ademhalen maar lukt niet.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief