hoesten

  • #1

    Hallo allemaal,

    Sinds een week of 4 heb ik last van hoest. Verder geen last van iets (behalve pijn in mijn rug wat nu gelukkig afneemt, zie ander topic: http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/343972-spierpijn-in-zij-en-rugpijn.html#344203 )

    De hoest zit best wel vast en soms heb ik een kriebel in mijn keel. Ik heb geen last van koorts of sputum. Mijn vriend zit me lekker op te fokken door constant TBC te zeggen, maar dit lijkt me onwaarschijnlijk. Ik heb namelijk geen pijn op de borst, geen nachtelijk zweten (althans niet meer als normaal) en geen gewichtsverlies (althans niet dat ik niet kan verklaren omdat ik wel bezig ben met afvallen). Wel werk ik met een doelgroep dat makkelijk TBC kan oplopen (dak en thuislozen). Te vaak naar de dokter gaan wil ik ook weer niet, (ben namelijk net geweest voor de pijn in mijn rug.) aangezien ik bang ben een aanstelster te worden gevonden. Vandaar de vraag hier, Wat kan het zijn.

    Symptomen:
    - Hoest, vastzittend met soms een kriebel
    - zuurbranden
    - soms wat misselijk als ik zo een zuurbrand heb.

    Reageer
    #2

    En natuurlijk wat kan ik er aan doen.

    Reageer
    #3

    Het zou kinkhoest kunnen zijn. Ook passend bij je doelgroep. Toch maar even naar de huisarts en bloed laten prikken.

    Reageer
    #4

    Hoi Tandor,

    Maar ik heb verder helemaal geen syptomen van kinkhoest en mijn bloedwerk was de laatste keer goed, geen infecties enzo. Bezinking was weer normaal. Kan het dan toch kinkhoest zijn?

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    Maagzuur kan heel goed de oorzaak zijn van hoesten, dit icm kriebel in de keel. in dat geval kunnen maagzuurremmers uitkomst bieden, bv omeprazol ix daags 20 mlgr. Mocht de klacht blijven dan is het toch raadzaam de huisarts te bezoeken, zeker nu je zegt in de groep te vallen die makkelijk TBC kunnen opdoen. (overigens is TBC niet heel waarschijnlijk maar ook weer niet onmogelijk).

    Reageer
    #7

    Maagzuur had ik nog niet eens aan gedacht, ik kan wel een paar dagen Omeprazol proberen, die heb ik hier nog thuis liggen.

    Sinds vannacht heb ik trouwens ook lichte keelpijn, maar nog steeds geen koorts en algehele malaise. Ik neem aan dat dat door het hoesten komt!

    Reageer
Reageer op: hoesten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief