Vage klachten van hart en longen, vrouw 31 jaar

  • #1

    Ruim een jaar geleden kwam ik bij de huisarts met 'hartklachten'. Het voelen overslaan van het hart, onrustig worden, snel moe, benauwd...etc.
    Vervolgens heb ik een scan gehad en een 24uurs-meting en werd een ritmestoornis geconstateerd zonder afwijking aan het hart zelf. Ongevaarlijk dus.
    Nou heb ik altijd een wat lage bloeddruk gehad, maar de laatste maanden zit deze steeds rond de 80 om 55. Ik had de laatste maanden het idee dat mijn ogen slechter worden, maar dat staat mogelijk in verband met de bloeddruk. Ik heb altijd koude handen en voeten en met momenten ben ik erg benauwd en kortademig. Meestal is dit als ik opsta wanneer ik even gezeten heb, alsof het hart dan niet voldoende zuurstof rond kan pompen. Ik ben eigenlijk altijd moe en op betere dagen 'niet fit'. Moe en afwezig waarbij ik me nauwelijks kan zetten tot enige activiteit. Wandelen gaat vaak prima, maar lopen en praten tegelijk geeft ook problemen. Daarbij heb ik regelmatig een drukkend gevoel op mijn borst en pijn tussen mijn schouderbladen. Op zich zou dit allemaal bij elkaar kunnen horen... Maar....

    Ik heb een rughernia, nu twee jaar verder met fysiotherapie wordt het iets soepeler maar het blijft zoeken naar een goede balans tussen in- en ontspanning.
    Nodig slik ik tramadol, waar de vermoeidheid alleen maar erger van wordt. De klachten van rugpijn en pijn tussen mijn schouders kan dus ook vanuit mijn houding komen. Mogelijk dat hierdoor ook spanning op mijn longen slaat wat ervoor zorgt dat ik minder zuurstof krijg. Ik heb altijd heel veel gesport en ben na twee forse blessures geheel gestopt. Conditioneel is er dus ook flink ingeleverd. Door slaapproblemen ontstaat ook spanning, en van daaruit is ook een groot deel van de vermoeidheid te verklaren. Het is dus behoorlijk ingewikkeld en ik heb er een hekel aan om bij de huisarts de deur plat te moeten lopen. Dus als mijn huisarts aangeeft dat het hart goed is op de scan, moet ik er dan maar vanuit gaan dat ze het goed inschatten? Of moet ik opnieuw met deze klachten naar de huisarts en eventueel een verwijzing vragen voor een second opinion?

    Reageer
    #2

    Je bloeddruk is wel erg laag met 80/55.
    Dat kan natuurlijk wel klachten opleveren. Ik zou een verwijzing vragen naar de cardioloog.

    Reageer
Reageer op: Vage klachten van hart en longen, vrouw 31 jaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief