Bang voor longkanker

  • #1

    Ik ben 36.
    heb al 3 jaar last van mn luchtwegen.Het begon eerst met keel,daarna slokdarm en nu heb Ik al iets meer dan een jaar last van mn longen door roken.elke keer als ik rook krijg ik hoofdpijn,moet ik zweten en heb gevoel of mn longen onder druk en in de brand staan.Ook maar na een paar cigaretten.Nou was ik 10 maanden gestopt met roken en begon me eindelijk goed en fit te voelen maar ik was zo dom geweest om 2-3 dagen weer te gaan roken en het kwam gelijk terug en heb nu wat voelt als een longonsteking al 3-4 weken.de eerste dag had ik pijn in beide armen,ellebogen en schouder.dat ging de volgende dag gelijk over,maar de longonsteking is gebleven.het is zon longonsteking zonder koorts.ik kan alles doen maar voel mn longen door mn hele rug.ik ben niet kortademig of zo.verder had ik 2 weken raar stekende hoofdpijn aan de rechter kant van mn hoofd dat nu over is.Vandaag voel ik me eindelijk beter en normaal.
    Waarom krijg ik dat elke keer als ik rook?het gebeurt elke keer als ik rook.Eerst had ik hoofdpijn van roken maar nu last van mn longen.
    Ik heb al een afspraak gemaakt bij dokter,maar ik ben heel bezorgd.

    Reageer
    #2

    Ik vrees dat je longblaasjes aan het tegenpruttelen zijn. Blijkt dus maar weer eens dat roken ongezond en schadelijk is.

    Het is moeilijk om daar iets zinnigs over te zeggen Bang, ik denk dat je toch maar even moet wachten totdat je bij de arts bent geweest.

    Reageer
    #3

    Laat je bloeddruk ook meteen controleren... Laat je weten hoe het met je gaat?

    Groetjes Sanne

    Reageer
    #4

    Ik heb mn bloed druk jaren niet gemeten,maar is altijd hoog geweest.Ik heb overgewicht van +30kg.ik krijg vanmiddag uitslagen van de bloed test.vorig jaar ook gedaan en mn leverwaarden waren te hoog.asat sgot was 128,gamma gt 133 en bilirubine 19.
    maandag heb ik een afspraak bij de dokter.ik ga vragen of hij ook de bloeddruk test bij me doet.
    Gelukkig is de longontsteking over.

    Reageer
    #5

    De nieuwe leverwaarden zijn binnen. Licht verbeter maar nog steeds te hoog.
    Asat 104 Alat 160 en gamma GT 90

    Reageer
    #6

    Beste Bang,

    De Asat en Alat en ook de gamma gt hebben in principe weinig van doen met longen en luchtwegen.
    Ze duiden in principe op een leverbeschadiging en problemen met de galwegen.

    Zijn er buiten de long problemen ook nog andere ziektes of klachten?
    Gebruik je regelmatig veel alcohol?

    Reageer
    #7

    Ik drink bijna nooit alcohol.Maar heb extreem overgewicht.Ik ben 1.73cm en weeg 108kg.Heb BMI uitgerekend 36.1.Dus ik denk dat het daardoor komt.Hoop ik tenminste.Tot een paar dagen geleden dronk ik bijna nooit water maar altijd frisdrank ,vooral Cola Zero en Light.Of suiker houdende fruitsappen.Ik was altijd zwaar maar ben in laatste 3 jaar veel aangekomen sinds ik niet werk.Het komt allemaal door stress,heb veeeeel stress gehad laatste 3-4 jaar.Ook denk ik laatste 4 jaar alleen maar aan mn gezondheid,maar loop alleen maar te stressen.Laatste 3 dagen zit ik aan dieet,voelde me gelijk beter,tot vanochtend...

    Ik heb zo om 9:50 afspraak bij de dokter.

    Verder voel ik sinds vanochtend druk aan mn rechter slaap en onderkaak.Geen pijn.,maar voel me ineens misseljik,weer door longen.... Maar geen pijn.

    Verder heb ik geen ziektes of zo...
    Heb me getest op alle hepatitisen,pfeifer etc. Allemaal negatief.

    Reageer
    #8

    Dat zou inderdaad je leverwaardes kunnen verklaren.
    Laat even weten hoe het n´bij de dokter is gegaan.
    Ook als eens getest op diabetes?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De huisarts heeft naar mn longen geluisterd en zuurstof en bloeddruk gemeten.Alles is ok.Zij stuurde me door naar de ziekenhuis voor een echo en een hartfilmpje.Mijn lever is inderdaad vergroot en vervet.Ik moet gaan dieeten.Ben al paar dagen bezig met dieet.De dokter had geen rare dingen gezien.Hartfilmpje heb ik ook gedaan en die is ook goed.
    Maar ik ben nog steeds misselijk sinds vanmorgen...sinds ik wakker ben...
    heb een drukkend gevoel tussen de schouderbladen en een raar gevoel in mijn rechter onderarm.Ook zweet ik elke keer als ik me zo ziek voel en wil het liefst alles eruit kotsen,maar wat... Het komt niet door de maag en ik heb geen koorts.De "aanvallen" komen en gaan... Paracetamol helpt niet.
    Mijn bloed was helemaal ok behalve die leverwaarden dan... Heb dit nu al 4 weken,maar geen misselijkheid tot vandaag...
    Dit had ik vorig jaar ook een paar keer maar het duurde nooit zo lang.Had 10 maanden niks en nu na 1 pakje in 3 dagen veel last.

    Ik ben nooit getest op diabetes.Maar dat kunnen ze toch via dat bloedonderzoek zien of niet? Is er iets om van de misselijkheid af te komen?

    Reageer
    #10

    Ik weet niet of ze op diabetes hebben geprikt. Lijkt me wel voor de hand liggend bij overgewicht.

    Tegen de misselijkheid zijn 2 mogelijkheden.
    Primperan (metoclopramide), zonder recept verkrijgbaar in de apotheek of Homeopatisch
    Nux Vomica D6. Zou via de apotheek te bestellen moeten zijn. Omdat je al leverproblemen hebt, lijkt mij de homeopathische versie het beste. De werking van dit middel is overigens prima. Het is bij mij vast bestanddeel van de huisapotheek.

    Reageer
    #11

    Op 28-5 was de misselijkheid en dat vage pijn weg na een keer nemen van een sterke pijnstiller.Nou voelde ik me 3 weken goed en vanmiddag kreeg ik weer zo'n zweet aanval met druk op hele borst (beide kanten en midden),raar gevoel linker elleboog (net boven bij begin triceps).druk in voorhoofd.zelfs raar gevoel in rug aan beide kanten waar de uiteinden van de longen zitten.gewoon een gevoel van bronchitis zonder koorts dan.Toen ik klein was had ik last van chronische bronchitis dus ik kan het goed herkennen.Heb ook een vage druk aan de recher kant van mijn hoofd.ook onder rechter oog.
    Zit al 3 weken op dieet.Beweeg meer.Maar deze aanvallen die soms de rest van de dag duren komen en gaan en zo vanaf maart vorig jaar.Toen voelde ik eerst dat mijn longen warm waren en vanaf mei vorig jaar begonnen deze aanvallen.
    Ik heb weer een afspraak bij de dokter gemaakt.kan er pas donderdag heen.
    Ik ga niet weg daar voor ze me naar een longarts doorsturen en foto van mijn longen maken.Elke keer als ik met mijn klachten kom hebben ze het weer over iets anders.Ik heb ook gevoel dat mijn gezicht asymmetrisch is aan een kant.Op de fotos die ik maak is het goed te zien.Maar de dokter zei vorige keer dat het niet erg is.
    Ik wordt er helemaal moe van,heb nergens meer zin in en wil alleen maar slapen om niks te voelen.Ik ben radeloos...Ik heb 2 kleine kinderen en moet voor ze vechten maar ik ben bijna helemaal op.

    Reageer
    #12

    Ik zou er inderdaad op staan om een verwijzing te krijgen naar de longarts. Laat bij gelegenheid ook even prikken voor diabetes.

    Over het gezicht:
    Nagenoeg ieder mens heeft een asymmetrisch gezicht, niet iedereen evenveel maar toch.
    Dat is dus inderdaad niet erg en eigenlijk normaal.

    Reageer
    #13

    Ik ben doorgestuurd voor xthorax in het ziekenhuis en morgen ga ik een blaastest doen op het praktijk zelf.Wat houdt zo'n blaastest in?

    Reageer
    #14

    Een longfuntie...

    Reageer
    #15
    Reageer
Reageer op: Bang voor longkanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief