Altijd benauwd na verkoudheid

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 21 jaar en heb in mijn jongere jaren altijd veel last van mijn luchtwegen/longen gehad. Amandelen verwijderd op mijn 2e, pseudokroep gehad, stofallergie, vaak benauwd. Na mijn 11e jaar heb ik hier geen last meer van gehad.

    Sinds ongeveer 2 jaar krijg ik na iedere verkoudheid last van benauwdheid. Zware ademhaling en slijm ophoesten wanneer de verkoudheid(loopneus, keelpijn) bijna voorbij is. Erg irritant want ik kan er elke keer niet van slapen. Ik rook nu 8 jaar(niet tijdens verkoudheid) en probeer nu ongeveer 2 jaar te stoppen, wil niet echt lukken ivm stressvolle periodes. Het roken heeft er vast mee te maken aangezien ik niet echt sterke longen heb, maar ik zou graag willen weten wat dit kan zijn. bronchitis? astma?

    Alvast bedankt voor de reactie.

    Reageer
    #2

    Ik herken inderdaad astma-bronchitis. Voor mijn dochter en mijzelf geldt: 'verkoudheid = benauwdheid'. Ik heb astma vanaf mijn geboorte en gebruik dagelijks medicatie. Onze dochter kreeg haar eerste aanval op haar derde. Ze is overal op getest maar nergens allergisch voor. Ik wel: met name stof, paarden en katten. Ik zou je willen adviseren om aan je huisarts ventolin te vragen. Als je dan verkouden bent, begin met een dagelijks pufje. Als je echt benauwd bent, kun je de dosis verhogen. Het lijkt me dus zinvol om eens een afspraak met de huisarts te maken en eventueel een verwijzing naar een longarts.

    Groetjes Emmeke

    Reageer
    #3

    Het lijkt veel op mijn verhaal..iedere verkoudheid bezorgt mij benauwdheid..ik man niet meer goed doorademen en het duurt erg lang voordat ik er weer van af ben.
    Roken is wel een grote boosdoener..je zou kunnen minderen.
    Ventolin is een goede luchtwegverwijderaar, als je dit nog nie hebt zou ik dit zeker met je dokter overleggen.
    Ik gebruik zelf in de maanden met de R.sambucol, dit is een drankje op vlierbessen extract en heeft een gunstige invloed op de luchtwegen.

    Reageer
Reageer op: Altijd benauwd na verkoudheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief