Ribben staan niet gelijk en steken sleutelbeen

  • #1

    Hallo,

    Sinds 2 weken heb ik onregelmatig last van steken onder mijn linker sleutelbeen. Dit gebeurd ongeveer 3 keer per week: soms een paar uur, soms een hele dag. Hoe dieper ik inademen, hoe pijnlijker deze steken worden. Als ik er erg last van heb, zwelt het op die plek ook ligt op. Het gevoel is te vergelijken met zij steken bij het sporten, maar dan pijnlijker.

    Hiervoor ben ik naar de huisarts geweest. Ik moest een foto van mijn longen laten maken in het ziekenhuis. Uitslag nog niet bekend.

    Afgelopen zaterdag merkte ik nog iets op. Namelijk een harde zwelling op mijn linker onderrib. Daarvoor ook naar de huisarts geweest en vandaag een echo van laten maken omdat deze niet zichtbaar was op de longfoto. Op de echo was niets te vinden. Mijn Rib bleek dus een stuk naar voren te staan. Ik heb geen ongeluk/val/klap gemaakt.

    Waarschijnlijk wordt mij dus verteld dat er niks is, maar toch wekt dit mij een beetje zorgen. Op google vond ik wat over een kraakbeenonsteking. Zou dit ermee te maken kunnen hebben?

    Ik hoop dat iemand hetzelfde of iets soortgelijks heeft en mij kan hebben.

    Groet.

    Reageer
    #2

    Jaaa ! Ik heb precies hetzelfde aan mn rechter sleutelbeel en dan aan de uitijnde van mn sleutel been n knobbeltje die super veel pijn doet. Omdat ik van mezelf al kortademig ben moet ik vaak zuchten. Zodra ik dit doe krijg ik hele heftige steken bij mn hals onder mn sleutel been en er ook achter.ik denk echt dat het mn long is want elke keer als ik een keer goed inadem ( want met deze pijn kan ik niet goed doorademen) krijg ik zo een erge pijn dat ik het niet meer uithou. Dit heb ik al een paar jaar, misschien twee. De dokter kon niks anderas zeggen dan groeipijn...

    Reageer
    #3

    Ik zat te googelen op dezelfde symptonen en vond deze pagina. Een jaar geleden heeft u dit bericht geschreven. Ik heb precies hetzelfde, steken bij mijn linker sleutelbeen (net eronder) en een bult helemaal onderaan mijn linkerrib. Foto's gemaakt, echo gehad. Uitslag een zwevende rib en die steken.. niks. Maar ik heb nog steeds last van de steken, alleen in mindere maten dan u. Weet u inmiddels misschien al meer? U kunt mij er misschien erg mee helpen!

    Reageer
    #4

    2 maand geleden heb ik door een lelijke val op het werk, 2 ribben gebroken(7&8 linkerkant) en een scheur in de milt. Nu bijna 3 maand later heb ik bij het inademen een stekende pijn die uitstraalt naar mijn linker sleutelbeen/schouder. Zou dit hiermee te maken hebben? Op de laatste foto's en echo leek alles normaal.

    Reageer
    #5

    Dat zou daarmee te maken kunnen hebben. Maar ik zou er toch even mee naar de dokter gaan

    Reageer
Reageer op: Ribben staan niet gelijk en steken sleutelbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief