klachten blijven na kuur docycycline longinfectie!?

  • #1

    Hallo iedereen,

    Ik ben thijs en ik ben 18 jaar.

    2 weken trug ben ik bij de huisarts geweest omdat ik klachten hadt zoals kortademigheid meestal snachts,soms hoesten, maar de ergste klachten zijn nog het moe zijn en duizelig zijn. De dokter vertelde mij dat ik een linker longinfectie hadt, daar heb ik een doxycicline kuur voor gekregen en vervolgens afgemaakt. Het probleem is ik blijf verschrikkelijk moe en duizelig bij vlagen, ik eet gezond ik doe aan krachtsport mijn conditie is normaal gesproken goed ik ben deze klachten dus ook helemaal beu. Nu heb ik dus ook af en toe een soort van steek naast het hart zeg maar richting tepel gebied, dan krijg ik het ineens super warm om mn hoofd weet niet of dit komt omdat ik me er druk om maak? Eergisteren was ik er zo zat van ik wou weer die fitte jongen zijn die ik eerst was en ben gaan trainen, gevolg was hartkloppingen na de training en duizelig, maar het raarst was nog als ik een stang naar mijn borst toe trek doet het links pijn aan de buitenkant borst dus het zal mijn hart we'll niet zijn op mijn leeftijd. Ondanks dat de volgende dag ook getraint buikspieren wat gedaan enzv vervolgens kom ik omhoog en ik moest me bijna aan de wand vast grijpen zo duizelig. Ook pruttelt het soms we'll is wat aan de linkerkant borst ik maak me er dus ook druk om.

    Ik maak me hier echt zorgen om ik wil gewoon weer fitt zijn, ik hoop dat iemand me kan helpen. Want ik wil als ik de dokter bel niet worden afgescheept zo van ja het kan door de kuur nog komen, ik weet zelf we'll beter en dat er iets anders aan de hand is ik heb nog nooit zo gevoeld na een kuur.

    Ik moet er nog we'll even bijzeggen dat ik 2x vaker een longontsteking heb gehadt.

    Ik hoop dat ik nu geholpen kan worden, en dat kan voorleggen bij de dokter waar ik maandag heen ga.

    Groetjes,
    Thijs.

    Reageer
    #2

    Beste Thijs,

    Het is heel goed mogelijk dat een kuur Doxycycline niet voldoende is om de klachten te verhelpen.
    De klachten die je omschrijft kunnen idd wijzen op een beginnende longontsteking.

    Je schrijft dat je eerder 2x een longontsteking hebt gehad. Het is mogelijk dat je longen daardoor extra gevoelig zijn voor infecties.

    Mede gelet daarop adviseer ik je om verwijzing te vragen naar de longarts. Ik denk dat "vuurtje blussen" bij infectie met antibiotica voor jou toch net iets te weinig is. Een longfunctietest en een rontgenfoto zij in dit geval belangrijke aanvullende onderzoeken. Een onderzoek en een daarop afgestemde behandeling kan wellicht voorkomen dat je longen blijvende schade oplopen.

    Reageer
    #3

    hoe overduidelijk deze kenmerken zijn!Ik ervaar precies deze klachten! Je word er onzeker en erg angstig van! Ook ik had een longonsteking...2x antibioticakuur en 2x stootkuren van prednisolon... en nog voel ik mij niet goed! 

    Reageer
Reageer op: klachten blijven na kuur docycycline longinfectie!?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief