Pijn in de longen, veel slijm en kortademigheid…

  • #1

    Hallo,
    Ik ben een meisje van 14 jaar en heb al een hele tijd last kortademigheid, veel slijm die ik dan moet ophoesten. Voel steeds druk op me borst en als ik in een kamer/plek ben waar het heel druk hap ik vaak naar adem.. Maar ook gewoon als ik thuis op de bank zit. Als ik ga slapen krijg ik soms steken in de longen die echt heel pijn doen. Mijn tante zei dat het misschien toch bronchitis is, maar dat is toch vaak bij mensen ouder dan 40 jaar en/of mensen die veel roken of hebben gerookt? Ik rook niet, nog nooit gedaan en mijn ouders en broers ook niet dus kom er niet vaak mee in aanraking kan ik het dan toch hebben? De klachten zijn al zeker een half jaar het kan langer zijn maaar dat herinner ik me niet meer. In het begin was het nog niet zo erg maar had er toch last van. Op een ochtend hoestte ik een klodder bloed uit, ik schrok daar van en was dus naar mijn huisarts geweest die controleerde me maar er was niks met mijn longen aan de hand hij zei dat het van me onstoken keel was. Maar nu is het kortademigheid/ benauwdheid veel erger iemand met dezelfde klachten?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik zou je aanraden om een longarts te bezoeken. Zelf ben ik jaren onder controle en behandeling geweest in Astmacentrum Heideheuvel. Laat je weten hoe het verder gaat met je?

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Hey lola,
    Bedankt voor het reageren!
    Ik ben toch maar naar de huisarts geweest.. Hij luisterde naar me longen maar kon niks horen maar zei wel dat ik waarschijnelijk astma heb dus nu heb ik zo'n blauwe diskus gekregen. Maar ik vind het toch best raar want de pijn kan toch niet van astma zijn? Hoe is jouw astma dan? Want ik heb geen aanvallen maar bij mij is het meestal gewoon altijd maar niet zo heel erg.. De huis arts zei dat de pijn niet van astma kon komen en zei dat de pijn onschuldig lijkt.. Maar het voelt echt alsof er een baksteen op me borst ligt.. En ja het is echt 4 uur nu, kan niet echt slapen met die druk. Hopelijk reageer je weer!

    Groetjes.

    Reageer
    #4

    Hai, kennelijk heeft jouw huisarts geen astma/bronchitis want die pijn kan wel degelijk door het 'moeilijk' en 'zware' ademhalen komen (kramp longblaasjes). Dat je er niet dood- en doodmoe door bent? Ik heb astma vanaf mijn tweede, werd herkent door mijn vader en sindsdien ben ik aan de medicijnen. Ik heb altijd gesport op hoog niveau en op mijn 16e ben ik een half jaar naar Davos gestuurd om te 'kuren' (frisse lucht). Sindsdien heb ik nog maar lage dosis medicatie. Die blauwe schijf, bedoel je ventolin? ventolin verwijderd je bronchiën waardoor je direct lucht/air krijgt. Toch zou ik je op het hart willen drukken om een LONGarts te bezoeken. Laat een LONGfoto maken en vraag om een LONGfunctietest. De huisarts kan zoveel zeggen, maar ik vind dat je voor jezelf moet opkomen en laat je doorverwijzen. Natuurlijk blijf ik reageren, je mag me alles vragen. Ben al blij als ik je een beetje kan helpen. Ik gebruik nu spiriva, singulair, seretide en indien nodig ventolin.

    Tot gauw, Lola

    Reageer
Reageer op: Pijn in de longen, veel slijm en kortademigheid…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief