Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Steken in borstkas. Longen, borstspier of hart?

  Steken in borstkas. Longen, borstspier of hart?

Florelijn #1 11 okt 2011 20:20

Hallo,

Al enkele jaren heb ik geregeld last van korte momenten waarop ademhalen pijnlijk is. Wanneer ik (evt. iets dieper) inadem, voel ik steken links in mijn borstkas, net onder de borst, maar soms is het ook als ik 'niet' adem (dus uit het niets). Wie weet misschien wat dit betekenen kan?

Florelijn

anoniem #2 11 okt 2011 21:54

Hoi,

Ik zit met hetzelfde probleem.

Zou ook graag willen weten wie hier meer van weet

Groetjes

cynthia #3 19 okt 2011 21:18

Hoi, ik heb hetzelfde!! 6 maanden geleden werd ik opgenomen in het ziekenhuis met een dubbele longonsteking + pleuritus door al het vocht zakte me long in elkaar en toen kreeg ik een longpunctie. Na dit onderzoek kampt ik met steken en deze zijn af en toe zo hevig waardoor ook me adem hapert.Ook heb ik continue pijn bij de plek waar de punctie is gedaan. Ben inmiddels terug geweest bij de longarts heb allerlei onderzoeken weer ondergaan met als resultaat dat ik astma heb en dat er waarschijnlijk iets verkeerd is gegaan met de longpunctie iets geraakt of zo, kan verder niks aan gedaan worden moet maar afwachten of het ooit weer goed komt.
groetjes cynthia

Sara #4 02 feb 2012 20:09

Ik had vroeger geregeld last van een "drukkend gevoel" op de borstkas, vooral als ik vooroverboog of ging liggen. Hierdoor kon ik ook erg moeilijk diep inademen (ook wanneer ik gewoon rechtstond of neerzat). Dit kwam door een ontsteking van de zenuwen tussen mijn ribben, wat dan weer het gevolg was van een slechte houding of een blokkage in de rug.

Steken in borstkas. Longen, borstspier of hart?

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA