Ontzettende pijn bij het hoesten

  • #1

    Hallo allemaal,

    Bijna 2 weken hoest ik me helemaal een ongeluk. Ik hoest vaak slijm op en ik hoest elke minuut onderhand. Ik heb zelfs zo hard moeten hoesten dat het lijkt of ik een aantal spieren in de buurt van mijn ribben of rug heb verrekt. Tijdens het hoesten voelde het alsof er iets ´´knapte´´. Sindsdien kan ik niet meer doorhoesten want de pijn is niet te harden en te omschrijven als enorme steken en het gevoel dat er een heel strak touw om mijn rug gebonden zit. Het is zelfs zo erg dat de tranen me in de ogen schieten als ik moet hoesten, ik krimp dan helemaal ineen. Nu had ik de dokter al gebeld en kreeg een assistent aan de lijn. Zij vertelde mij dat ik pas langs mocht komen als het na 3 weken nog niet weg was. Maar ik hou dit niet meer vol, ik slaap amper, ik kan amper lopen en het beheerst mijn leven op het moment. Heb al lopen stomen, naar de sauna geweest, pillen bij de apotheek gehaald, drie verschillende hoestdranken geprobeerd, dropjes, honing, zuurtjes, Strepsils. Alles. Heeft iemand tips om de pijn te bestrijden, paracetamol en ibroprofen heb ik al geprobeerd. Ik weet het niet meer mensen. HELP!

    Reageer
    #2

    De huisarts kan een pilletje voorschrijven dat de hoestprikkel onderdrukt. Hier zit codeïne in.

    Reageer
    #4

    Jaren geleden heb ik het ook gehad. Heel veel hoesten en opeens voelde ik dat er iets knapte. Kon niks meer, niet liggen, niet lopen etc. Ik ben naar de huisarts geweest en bleek dat ik mijn rib gekneusd had door middel van het harde hoesten. Het enige middel was rust en pijnstillers. Vraag de dokter naar pijnstillers, want die zijn net iets zwaarder dan de gewone. Eventueel kan je ook Sanalgin proberen. Is gewoon bij de drogist te koop. Dit moet je echt alleen nemen als niks meer helpt tegen de pijn. Ik gebruik dit voor mijn erge hoofdpijn die ik heb overgehouden na een hersenschudding. Van alles al geprobeerd, maar geen enkele pijnstiller hielp totdat ik Sanalgin probeerde.
    Waarschijnlijk heb je ook gewoon je rib gekneusd door de druk die je hebt gebruikt bij het hoesten.
    Heel veel sterkte!

    Reageer
    #5

    Hoe is het ondertussen met je?

    Reageer
    #6

    Hoi ik heb het zelfde.
    Moest vsnavo d niezen en was net of ik iets hoorde knappen.
    Heb mijn medicijnen in genomen ben mijn bed ingegaan. Kon niet meer hoesten zo pijn deed het.ben weer na beneden gegaan en in laten smeren met tijgerbalsum.
    Nu hopen dat het morgen weg is.
    Maar je moet er opstaat dat he kan komen hoor.

    Reageer
    #7

    Heb heb zooo vreeslijk veeel pijn vooral als ik moet hoesten of nieZen

    Reageer
    #8

    Je had even naar de dokter kunnen gaan....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb het nu ook, huisarts heeft het druk? Waar gaan wij heen met deze zorg, gekker kan het toch niet. Alsof de artsen nu het zien als hun werk en het niet meer doen uit liefde. Ik ben al 3 keer overgestapt van huisarts, zitten echte gekken tussen. Bij eentje die ging zelfs google????

    Reageer
    #10

    Ik ben 2 weken geleden gevallen in de tuin. Viel achteruit daardoor kreeg ik een houten poot van een tafeltje die op zijn kant stond in mijn onderrug links tegen mijn zwevende rib. Erg pijnlijk maar na 2 weken rustig aangedaan ging het wel weer. Ik dacht waarschijnlijk een gekneusde rib. Maar van het weekend hoesten ik en knapte het op die zelfde plek. Ben na de huisarts gegaan en er is gelijk een foto gemaakt. Helaas niet te zien op de foto. Maar ik lig wel plat op bed met morfine de pijn is erg heftig.kan helemaal niets meer

     

    Reageer
    #11

    Ik heb last van COPD en op dit moment is het heel Holland hoest....ik heb ontzettende hoestbuien, mag de kriebel niet onderdrukken met bv codeïne want het slijm MOET opgehoest worden....heb ontzettende stekende pijn links in mijn zij bij zo’n hoestbui....waarschijnlijk ribben...heb al diclofenac genomen maar dat helpt niet erg...iemand een tip?

    Reageer
    #12

    je zou dat met je huisarts moeten bespreken

    Reageer
    #13

    Ik heb na een paar dagen na hevige hoestbuien  last van mijn onderbuik  aan de rechter kant als ik zit  kan ik het verdragen de pijn maar als ik in bed lig  is het niet normaal  . Is dit wat veel voorkomt  en wat kan ik er aan doen slik 8 paracetamol  per dag .

    Reageer
    #14

    Dat is spierpijn door het hoesten. Dat gaat in de regel ook vanzelf weer over. Als je er heel veellast van hebt,ga dan naar de huisarts. Die kan een andere pijnstiller voorschrijven

    Reageer
    #15

    Ik heb precies hetzelfde. Precies. Ik heb codëine van de dokter gekregen, maar ik hoest nog slijm op wat goed is voor je longen (schoonmaak etc.) Ik kan dus eigenlijk geen codëine innemen en heb ontzettend veel pijn als ik hoestbij mn linker ribben... Heb het hoesten al een week, maar de pijn bij het hoesten heb ik vandaag gekregen.

    Reageer
Reageer op: Ontzettende pijn bij het hoesten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief