vocht achter de longen…

  • #1

    mijn schoonmoeder heeft vocht achter de longen.

    ze behandelen het niet,maar moet vanzelf weggaan.

    dat is toch gevaarlijk?

    Reageer
    #2

    ze kijken eerst of het gewoon weggaat.
    komt het door een infectie of is ze hartpatiente?
    heeft ze helemaal geen medicijnen gekregen?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    ze is hartpatient.

    nee helemaal geen medicijnen.

    Reageer
    #5

    Lees de website van de Hartstichting over plaspillen en hartfalen.

    Zie: http://www.hartstichting.nl/hart_en_vaten/behandeling/medicijn_behandeling/plastabletten/

    Reageer
    #6

    je zegt dat ze hartpatient is, dan heeft ze daar toch zeker wel medicijnen voor? b.v. plaspillen. loopt ze alleen bij de huisarts, of ook bij de Cardioloog?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #7

    De meest voorkomende oorzaak van longoedeem is een slecht functionerend hart, maar er zijn talloze andere mogelijke oorzaken. Longoedeem is meestal te herkennen aan acute benauwdheid, hoesten en andere problemen met de ademhaling. Met deze acute symptomen gaan mensen dan naar de huisarts die in de meeste gevallen acuut zal gaan behandelen omdat longoedeem in theorie levensgevaarlijk is.

    Reageer
    #8

    Longoedeem (ook wel chemische longontsteking genoemd) ontstaat wanneer de bloedvaten in de long beschadigd worden. Daardoor kan vocht uittreden dat zich verspreidt in het interstitium; het weefsel tussen bloedvaten en longblaasjes (alveoli). De zwelling van het interstitium maakt de afstand tussen de longblaasjes en bloedvaten groter waardoor de uitwisseling van zuurstof (longblaasjes → bloed) en koolstofdioxide (bloed → longblaasjes) wordt bemoeilijkt. De normale ademhaling wordt daardoor (ernstig) verstoord waardoor het zuurstofgehalte in het bloed daalt en het koolzuurgehalte in het bloed stijgt. In het ergste stadium van longoedeem kan het vocht ook in de alveoli binnendringen. Uiteindelijk kan de dood intreden.

    Oorzaken kunnen zijn: inademing van giftige en corrosieve gassen, zoals NO2 (dat sterk bijdraagt aan de luchtvervuiling). Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld inademing van maaginhoud (aspiratie), als gevolg van een ernstig trauma waardoor in het bloed schadelijke stoffen vrijkomen. Dit is veel voorkomend bij sepsis (bacteriën die giftige stoffen vrijmaken in het lichaam na een infectie) of na een of meerdere grote botbreuken (fracturen) waardoor vetcellen vrijkomen in de bloedbaan. Hartfalen kan door een stuwing van de longvaten ook longoedeem veroorzaken.

    Allereerst is toediening van zuurstof noodzakelijk, veelal moet de ademhaling worden ondersteund met kunstmatige beademing door een in de luchtpijp aangebrachte buis (endotracheale tube) waarop een beademingsmachine is aangesloten, daarnaast het wegnemen van de oorzaak (bijvoorbeeld het herstellen van de fracturen), en het toedienen van geneesmiddelen die het lichaam ondersteunen bij het bestrijden van de aandoening (antibiotica, ontstekingsremmers, plasmiddelen).

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: vocht achter de longen…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief