Drukkend(e) pijn/gevoel linkerborst

  • #1

    Ik ben een jongen van 18 jaar en heb de afgelopen jaren veel lopen roken/blowen. Nu heb ik sinds ongeveer anderhalve maand erg last van een drukkende/stekende pijn op mijn linkerborst. Nu is het de ene keer erger dan de andere. Als ik een sigaret/jointje rook word het erger. Ik voel als ik uitadem altijd op hetzelfde punt een soort steek (niet pijnlijk maar het voelt niet goed). En af en toe krijg ik ook een drukkende pijn op mijn borst waardoor ik erg het idee krijg dat er iets goed mis is.

    Nu is het erg lastig voor mij om hiermee naar de dokter te gaan vanwege een lastige thuis situatie. Dus ik loop het internet een beetje rond te zoeken naar mensen met dezelfde symptomen. Ik hoor namelijk ook van iedereen in mijn omgeving dat zoiets als longkanker/longaandoening niet iets gebruikelijks is voor iemand van mijn leeftijd.
    Ik heb verder ook geen last van benauwdheid of iets. Wel (vooral als ik verkouden ben) hoest ik 's ochtends dikke brokken slijm naar boven. (Gelukkig nog niet zwart)
    Ik heb ook het idee dat dit gevoel sluimert in de achtergrond en juist als ik erover nadenk naar voren komt.

    Verder heb ik erg veel stress in de afgelopen periodes. Zou het hier ook nog aan kunnen liggen?

    Alvast bedankt voor jullie reacties, Chester.

    Reageer
    #2

    Ik zou toch voor de zekerheid even naar de huisarts gaan om naar je longen te laten luisteren om zeker te weten wat er aan de hand kan zijn. Misschien heb je een longontsteking onder de leden maar misschien ben je vooral hyper en heb je last van hyperventilatie. Toch is het prettig om zekerheid te hebben en dus de huisarts de longen te laten onderzoeken.

    En wees open en eerlijk zodat de huisarts de juiste informatie heeft om zijn oordeel op te baseren.

    Longkanker ligt absoluut niet voor de hand, andere longaandoeningen zijn op voorhand, zonder onderzoek, niet uit te sluiten.

    Reageer
    #4

    ik heb precies het zelfde maar dan aan de rechterkant. ik was al naar de huisarts geweest maar die zei dat men luchtwegen goed in orde waren en kon niks raars waarnemen. ik rook niet vast. ik heb nu ook niet echt een topconditie maar daar ligt het volgens mij niet aan.

    wat nu?

    Reageer
    #5

    De huisarts heeft u klaarblijkelijk onderzocht en een conclusie getrokken. Welke conclusie heeft de huisarts getrokken op basis van het onderzoek dat er gedaan is? Het kan niet zo zijn dat de huisarts verder niets gezegd heeft over uw klachten, toch? Wat denkt de huisarts ervan?

    Reageer
    #6

    hij zei: 'kijk er maar even tegen aan, als het over een paar maanden niet weg is kijken we verder'

    Reageer
    #7

    Goh ik ben blij dat ik dit forum ondenkt heb!
    Chester je legt precies uit wat ik ook heb.
    verontrustende aanwezige steken in me linkerlong,
    ook voel ik soms een druk in het midden van me borst waar mijn hart zit, de laatste voel ik soms ook een lichte steek in me rug net links van me ruggengraat ongeveer in het midden van me rug (kwa hoogte).
    Ook ik heb de laatste jaren veel jointjes en sigarette gerookt.

    Weet jij al wat meer??

    Gr Nick

    Reageer
    #8

    Ik heb ook al maandenlang een drukkende,vage,branderige pijn midden op de borst.Deze pijn is niet aan inspanningen gerelateerd,en kan altijd soms opkomen en dan weer weggaan.Ik gebruik perinsopril tabletten tegen een ietwat verhoogde bloeddruk.De bloeddruk is thans al heel lang zeer goed.Eerder neigend naar te laag.Laatst gemeten bloeddtruk is 110/68.Ik ben 59 jaar en heb al heel lang last van chronische hyperventilatie.Daarnaast heb ik ook reeds langere tijd een scheve neus,en ben daardoor altijd ietwat snotterig en last van wat slijm in de keel.Niet buitensporig.Kan goed ademen,ben niet vermoeid,eet goed,en voel mij in porincipe vrij behoorlijk.Kan dat vage gevoel op de borst soms toch weer iets met die hyperventilatie te maken hebben,of iets met spierspanningen?Volgens de lijst van bijwerkingen inz perindopril kunnen betreffende problemen door die tabletten opgewekt worden!Heeft iemand hier verder ervaring mee,of raad?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De klachten kunnen bij u met het hart te maken hebben, daarom is het beste advies naar de huisarts te gaan voor controle van het hart. Mogelijk is er sprake van een nog stabiele angina pectoris. Maar het kan ook iets heel anders zijn zoals reflux van de maag terug de slokdarm wat een branderig gevoel geeft, of irritatie aan de ribben. Zonder goed onderzoek door een arts is er eigenlijk geen zinnige verklaring voor te geven.

    U kunt zelf misschien al wel wat lezen over de verschillende mogelijke aandoeningen.

    Lees 1: http://nl.wikipedia.org/wiki/Angina_pectoris
    Lees 2: http://nl.wikipedia.org/wiki/Oesofagale_reflux
    Lees 3: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tietze

    Let wel, dit zijn suggesties, want ook de longen, de hyperventilatie, stress of andere oorzaken zoals intercostale neuralgie zijn mogelijk. Maar omdat het ook het hart zou kunnen zijn, is het belangrijk dat u naar de huisarts gaat voor controle.

    Neem uzelf seieus en laat een arts kijken naar uw klachetn zodat u zeker weet wat er aan de hand is, zodat u niet later hoeft te denken 'had ik nou maar toch...'.

    Hopelijk valt het allemaal mee.

    Reageer
    #10

    Beste Mabel,bedankt voor je reactie.Angina Pectoris is het niet.Ik heb recentelijk een onderzoek op de HART-poli gehad.Alles was goed.Daarnaast rook ik niet,ben ik niet te druk,en bijna heel de dag in beweging.Het valt mij op,des te meer ik beweeg,des te minder last ik er van heb.Soms helemaal niet.Kom ik daarna tot rust,dan is het net of de spieren zich verkrampen.De pijn is niet echt ernstig,neem daarvoor zeker geen paracetamol voor in,doch je wordt er op den duur wel saggerijnig van!Ik zit ook vaak achter de computer,en ook de zithouding kan een oorzaak zijn.Dinsdag heb ik trouwens weer een afspraak bij de dokter,en zal ik verwijzing vragen naar de KNO-arts inz die scheve neus.Ik denk dat daar de essentie van de ongemakken liggen,misschien in samenhang met die hyperventilatie.Mijn conditie is verder,zeker gezien mijn leeftijd,perfect.Als ik circa 5 uur met bezorgwerk bezig ben,in een behoorlijk tempo,dan ben ik nog geen eens moe.Ook heb ik zejer geen last van kort ademigheid,verhoging en misselijkheid!

    Reageer
    #12

    ik heb iedentiek hetzelfde en hetzelfde gedaan nu heb ik dat nog steeds en ga ook stoppen met roken

    Reageer
    #13

    Heb je veel geblowd in het verleden, ja dat is een ware slijtageslag voor je longen. Indien je blijft blowen tot je 40e, dan zullen je longen op deze leeftijd eruit zien als de longen van een 65 jarige die zijn hele leven zware shag gerookt heeft. Zo ook is de kans op longbulla veel groter bij blowers.

    Ik ben nu 41 jaar, en 3 jaar geleden zijn er 8 middelgrote bullae ontdekt in mn longen, en ja, ik heb 15 jaar stevig geblowd en shag gerookt. Deze bullae blijft je voelen, niet dat het pijn doet, maar wel dat er iets niet helemaal lekker zit daar binnenin.

    Reageer
    #14

    Ik heb precies hetzelfde met die steken in mijn rug!
    Stoppen met blowen is voor mij de enige oplossing volgens mij,ik rook nog wel maar daardoor heb ik er geen last van! Maar ik dacht ook dat het tussen mijn oren zit (nog steeds! Hou me op de hoogte! Vooral de mensen die naar de dokter zijn geweest! Voelt goed om eindelijk iets te vinden hierover! Sterkte gozers

    Reageer
    #15

    @Sven,
    Hoeveel rook jij dan? Kunnen we helpen?

    Reageer
Reageer op: Drukkend(e) pijn/gevoel linkerborst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief