Irritante hoest buien

  • #1

    Hallo, Ik heb de laatste 3 maanden last van irritante hoestbuien en dit wordt steeds minder dragelijk. Om te beginnen heb ik sarciodose, bij toeval ontdekt in 2008. Daarnaast zijn diverse malen longfunctietesten uitgevoerd die aangaven dat ik niet tot de gebruikelijke hoeveelheid luchtopbrengst kwam. Mijn longarts zeg dat het hoesten niets te maken heeft met mijn andere longproblemen.

    De hoestbuien worden erger door beweging van het boven lichaam en zeker wanneer ik ga liggen. Verder komt er slijm vrij, maar ik weet niet of dat meer is dan normaal.

    Mijn vraag is dan, kan iemand mij vertellen over hun eigen ervaringen met oa de Sarcoidose en hoest buien.

    Alvast bedankt
    Paul

    Reageer
    #2

    Sarcoïdose is inderdaad in de meeste gevallen asymptomatisch, dus zonder symptomen.

    Maar als er wel symptomen optreden zijn dit juist meestal problemen met de ademhaling, maar ook oogheelkundige afwijkingen en dermatologische kwalen komen voor.

    Respiratoire problemen zijn met name kortademigheid (dyspneu), en de door u genoemde aanhoudende hoest.

    Het lijkt erop dat uw longarts zich vergist.

    Reageer
    #3

    bij mijn moeder is ook sarcoidose geconstateerd en de hoest zijn bij mij bekend ze hebben de sarcoidose op haar longen gevonden waardoor ze veel minder zuurstof krijgt en het hoesten dat komt waarschijnlijk bij haar omdat ze de bultjes in haar keel hebben gevonden en die sarcoidose bultjes wekken heel te tijd kriebels op waardoor je moet hoesten maar het hoesten heeft ook temaken met de dingen die je eet zoals pittige dingen en gekruide etenswaren door rook en bepaalde geuren kun je ook gaan hoestenen het is inderdaa heel irritant voor de zieke maar ook voor de omgeving want je kan het niet stoppendaarom drinkt ze de hele dag water en thee met honing het is het idee want het dan minder wordt maar dat is volgends mij niet je moet gewoon rustig aan doen op jou tempo mijn moeder is ook sinds een paar maanden geleden afgekeurd werken zit er dus niet meer in wat de dokter aan adviseerde maar een normaal leven thuis is ook moelijk want je kan nix doen hoe jij het wilt maar je moet met je zieke lichaam rekening houden en veel steun van familie en vriendenik laat het nu even hierbij maar dit is dus zo een beetje hoe ik en vooral mijn moeder de hoestbuien ervaart groetjes veel sterkte anika

    Reageer
    #4

    Hoi Anika, allereerst bedankt voor je reaktie. Bij mij is men overgegaan op een prednisolonkuur omdat de sarcoidose bij mij in een steeds activere fase terecht kwam. Ik gebruik het medicijn nu een kleine 3 weken en ik ben verlost van de irritante hoestbuien. Natuurlijk is niet ieder persoon hetzelfde maar informeer bij de artsen over dit middel. Veel sterkte met jou en natuurlijk je moeder.

    Reageer
    #6

    Beste middel om te gebruiken is Noscapect van Roter(Noscapine nr 1 advies zelfzorgstandaard). Dus het middel om van je hoest af te komen.

    Reageer
Reageer op: Irritante hoest buien


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief