puffend geluid longen

  • #1

    Ik heb sinds een tijd last van mijn ademhaling. Wanneer ik mijn lichaam heen en weer beweeg (en zelfs als ik mijn adem in hou) hoor ik een puffend geluid. Soort van astmageluid. Ik heb nooit astma oid gehad. Ook heb ik last van mijn borstkast en soms pijnschuiten in mijn borsten. Weet iemand wat dit kan zijn ?

    Bedankt.

    Reageer
    #2

    Uitspraken over longaandoeningen zonder lichamelijk onderzoek door een arts zijn voorbarig en niet betrouwbaar. Ga voor een zorgvuldige diagnose naar uw huisarts.

    Reageer
    #3

    Ik heb exact hetzelfde!
    Ik kwam er net achter en ben als een gek gaan googlen omdat ik er behoorlijk van schrok dat mijn lichaam zo'n raar geluid maakte en bleef maken.
    Ben jij inmiddels al bij een arts geweest?
    Ik weet ook niet zo goed wat ik ermee moet, ik kijk het denk ik maar even aan, ik ben ook wel wat verkouden en zwaar op m'n borst..

    Reageer
    #4

    Als verkouden bent, wordt dat een bovenste luchtweg infectie genoemd. Als deze infectie afdaalt naar de longen, spreek je van een onderste luchtweginfectie.

    Klachten van zwaar ademen en een puffend geluid kan het beste door de huisarts worden onderzocht om een betrouwbare diagnose te stellen.

    Als de klachten aanhouden, of erger worden, of als je je zorgen maakt, ga dan even naar de huisarts zodat de huisarts het geluid dat je maakt kan beoordelen.

    Reageer
    #5

    Er zijn drie soorten onderste luchtweginfecties:

    1. Longontsteking (pneumonie)
    Symptomen: kortademigheid, hoesten, koorts, pijn, snelle oppervlakkige ademhaling

    2. Acute bronchitis
    Symptomen: hoesten, slijm in de keel, piepend geluid, soms koorts

    3. Acute bronchiolitis
    Symptomen: kortademig, hoesten, piepende ademhaling.

    Reageer
    #6

    Hoi,
    ook ik heb precies dezelfde klachten,ben net bij de huisarts geweest,zij zegt dat door het aanspannen van de schuine buikspieren je adem weg wordt geperst en dat maakt dat zagende geluid.Zij kon bovendien niet het zagen horen, maar wel dus mijn adem en het was niks om je zorgen op te maken.
    Misschien een geruststelling?
    Ben je inmiddels zelf al bij een arts geweest?
    Groetjes,
    Ineke

    Reageer
    #7

    Als ik mn schouders op en neer beweeg krijg ik zo'n raar puffend geluid in mn longen. het begon met moeilijk ademhalen en pijn bij mn hart. kan dit misschien komen door in de verkeerde houding te zitten of slapen? Ook kan ik heel moeilijk in en uitademen, het gevoel als of je longen worden ingedrukt.
    hopelijk weten jullie wat dit is?

    groetjes,
    Shannon.

    Reageer
    #8

    Hallo Shannon, ik denk dat je met deze klacht beter even naar de huisarts kunt gaan. hij kan naar jouw longen luisteren. Dat kunnen wij hier op het forum niet. Laat je weten wat het was?

    Groetjes, Lara

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je flink met je schouders heen en weer beweegt wordt er lucht uit de longen naar buiten geperst. Dat maakt een puffend/zagend geluid. Als je het ook hoort terwijl je dit soort bewegingen niet maakt lijkt het me iets voor de huisarts.

    Reageer
    #10

    Hoi Shannon,

    Ik vroeg mij af of je al naar de huisarts bent geweest en of je meer weet? Ik ervaar namelijk precies zelfde klachten/ symptomen die jij ook beschrijft. Ik hoop snel wat van je te horen.

    Groetjes Anna

    Reageer
    #11

    Ik heb het zelfde geluid al jaren!!
    Het is echt een heel irritant gevoel!!

    Het zijn inderdaad de schuine spieren die vlak onder je longen zitten.

    Normaal als je lekker ontspannen bent zul je merken dat het minder is.
    Maar vooral bij spanning stress zul je er last van hebben.

    Wat helpt is veel bewegen en oefeningen doen.

    Succes!!

    Reageer
    #12

    Semia
    Ik heb ook dat geluid en ik schrok enorm .ben ook naar de huisarts geweest maar blijk lucht te zijn die word naar buiten geperst.alsnik nu zo leest dan ben ik rustig geworden omdat ik niet de enigen bent die het hebt .

    Reageer
    #13

    Ben blij dat ik dit forum gevonden heb. Ook ik heb dit probleem. Als ik mijn schouders op en neer doe of draai van links naar rechts wordt er lucht uit mijn logen geperst, terwijl ik mijn adem inhoud. Ik sta wel erg onder stress en heb veel last van rugpijn en spanningen daar. Dus de uitleg klinkt mij aannemelijk. Bedankt alvast

    Reageer
    #14

    Ik doe een sport X core waarbij je met een koker in de hand snelle bewegingen met je bovenlichaam maakt op muziek terwijl je de heupen stil moet houden.
    Toen ik dit laatst thuis voor de spiegel deed schrok ik ook van het geluid van mijn ademhaling, ook toen ik mijn adem inhield klonk dit rare geluid uit mijn mond.
    Gelukkig lees ik dat ik niet de enige ben, waarschijnlijk toch lucht wat naar buiten geperst wordt.
    Ik had niet gedacht dat ik hier iets over kon terugvinden en wilde al een afspraak maken bij h.a.
    lang leve internet!

    Reageer
    #15

    Ik heb dit ook!!! Ik heb het toevallig ontdekt met me af te drogen... En als ik mijn bovenlichaam heen en weer beweeg of ik draai met mijn schouders komt er een puffend zagend geluid uit mijn luchtwegen zelf als ik mijn adem inhoud! Zeer beangstigend en ik maak me hier echt zorgen over.. Ben blij dat ik bovenstaande reacties allemaal lees. Ben ik toch iets meer gerustgesteld!

    Reageer
Reageer op: puffend geluid longen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief