Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Pijn bij borst- ademhaling

  Pijn bij borst- ademhaling

somebody #1 05 apr 2009 22:52

Lieve lezers,

De laatste tijd komt het me telkens vaker voor dat ik pijn krijg bij mijn borst. En bij een diepe ademhaling het pijn gaat doen, net daarboven. Ik zelf voel me al een aantal maanden erg vermoeid en kan amper een halve dag volhouden.
Mijn dokter heeft echter gezegd dat ik als ik het over een maand nog heb, dan maar terug moet komen. Terwijl hij dat 4 maanden geleden ook al heeft gezegd(van de vermoeidheid).
Verdere klachten zijn contstante koorts, buikpijn, kortademigheid en last van mijn oor(maar dat wordt denk ik veroorzaakt door een oorontsteking die ik al 2 maanden heb).
Gisteren op mijn werk had ik het in de ochtend al benauwd en deed alleen al het ademen pijn. Later in de middag zag ik niet meer scherp en begonnen mijn ogen pijn te doen. Waardoor ik hoofdpijn kreeg en later ook misselijk werd en helemaal begon te trillen.
Natuurlijk was ik naar huis gegaan, maar doordat ik toch telkens een schokbeweging had en ik me toch wel zorgen maak om mijn longen vroeg ik me af of iemand weet wat er aan de hand kan zijn.

Liefs Somebody

Mister #2 07 apr 2009 02:54

Somebody, je vertoont alle symptomen van iemand die vermoeid is, stress heeft en teveel hooi op z'n vork heeft, die niet blij is met het werk dat zij heeft en buiten adem raakt van alles dat er om haar heen gebeurt.

Je klachten zijn allemaal onschuldig, behalve de koorts waarover je spreekt, maar ik bewtijfel of je de korrts objectief hebt gemeten met een betrouwbare meter, en eerder een subjectief gevoelen van koorts bedoelt.

Burn-out, hyperventilatie, depressie, overmatige stress, faalangst, prestatiedwang...

Ik heb sterk het idee dat de ziekte bij jou tussen de oren zit en dat je lichaam net als bij een auto die maar op volle toeren blijft draaien en oververhit raakt met alle metertjes in het rood, de verschijnselen vertoont van iemand die er eens lang tussenuit moet of echt eens moet gaan nadenken of zij haar leven op deze manier wil voortzetten.

Dit is een mening. Voor een goede diagnose moet je bij de huisarts zijn. Maar ik denk dat ik er niet ver naast zit.

Nina #3 07 apr 2009 03:00

Somebody #4 07 apr 2009 09:21

Bedankt voor reactie,
Maar helaas moet ik je wel vertellen dat de koorts wel zeker met een medisch apparaat gemeten is. Maar toch heel erg bedankt.

Daan #5 07 apr 2009 11:53

Hoi somebody,

Ik heb momenteel net zoiets als jij. Ook pijn op de borst, kortademig etc etc...
Ik ben het eens met de reactie van mister. Ik heb een tijd rondgelopen en medisch gezien kunnen ze niks vinden. Wel ben ik de laatste tijd erg gestressed en heb het niet naar mijn zin op het werk. Ook voel ik me vaak op Maandag ochtend het ergst omdat ik simpelweg er verschrikkelijk tegen op zie om weer naar mijn werk te gaan. Eerst geloofde ik het niet, maar ik ben nu overtuigd dat mijn klachten hier vandaan komen.
Probeer eens te bekijken waar je klachten precies vandaan komen en wees eerlijk tegen jezelf.Waar loop je allemaal tegen aan?
De koorts waar je het over hebt kan een reactie zijn van de oorontsteking waar je het over hebt. Ik denk zelf niet dat het in verband staat met de rest van je klachten. Maar goed, als je het echt niet vertrouwd ga dan terug naar de huisarts en vraag een verwijzing en vraag of er bloed afgenomen kan worden. Misschien is dit ook wel een geruststelling voor je!
Sterkte!

Anoniem #6 16 jul 2010 19:36

Anoniem #7 18 okt 2010 15:05

Pijn op de borst kán ontstaan door een hartziekte, maar hoeft niks met het hart te maken te hebben.

Alleen als het hart de oorzaak is, heet pijn op de borst angina pectoris. (bron: www.hartwijzer.nl/Pijn_op_de_borst.php)

Enkele andere oorzaken van Pijn op de borst zijn:

Pijnlijke borstspier
www.blessure-aanwijzer.nl/borstspier.htm

Pijn in een rib- borstbeengewricht
www.blessure-aanwijzer.nl/rib_borstbeengewricht.htm

Pijnlijke borsten
www.blessure-aanwijzer.nl/borsten.htm

Longontsteking
nl.wikipedia.org/wiki/Longontsteking

Oesofagale reflux
nl.wikipedia.org/wiki/Oesofagale_reflux

Syndroom van Tietze
nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Tietze

Hyperventilatie
nl.wikipedia.org/wiki/Hyperventilatie

Longembolie
nl.wikipedia.org/wiki/Longembolie

Aortadissectie
nl.wikipedia.org/wiki/Aortadissectie

Ga bij zorgen over Pijn op de borst altijd naar de huisarts voor lichamelijk onderzoek. De huisarts kent u, en kan een diagnose stellen.

Pijn bij borst- ademhaling

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA