koude lucht inademen

  • #1

    Ik ben 36 en vrij dik. Door een paniekstoornis heb ik al 6 jaar niet meer gesport. dus ben ook heeeeeeel snel buiten adem.

    Nou was ik net met mijn dochter naar de supermarkt. ( ik dacht,dan ben ik de drukte voor)

    Maar de laatste dagen, als ik buiten loop (heel soms ook in huis). voel ik een koude steek door mijn mond naar binnen schieten naar mijn luchtwegen, op de borst en tussen mijn schouderbladen.

    Net de huisartsen praktijk gebeld en die zegt dat ik een paracetamol moet pakken.

    Maar er blijft een naar gevoel zitten. op mijn borst, in mijn keel en tussen mijn schouderbladen. met zweethandjes erbij (maar dat komt vast door mijn paniek die nu toeslaat)

    Ik kreeg het idee dat de vrouw die ik aan de telefoon had, zoiets had van.... ooow paniekstoornis, nou neemt u een paracetamol en bel maar terug als het nog erger wordt.

    Heeft iemand een idee wat het is wat ik heb? Mijn hartslag is rustig. ik denk echt dat zoiets met mijn luchtwegen of longen te maken heeft.

     

    Groet, Annelies

    Reageer
    #2

    Het zouden de luchtwegen kunnen zijn... als de klachten aanhouden, ga dan naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Je hebt het er maar druk mee.

     

    Ja ik denk idd ook aan mijn luchtwegen. 4 weken geleden een verkoudheid gehad. hoest nog steeds groenig slijm op, dus longen zijn al wel geprikkeld lijkt me?

    Heb vandaag veel gezeten omdat dat lastige licht drukkende gevoel in borst/ middenrif bleef. Zitten dan gaat het wel goed, maar zodra ik weer even naar boven of beneden loop, begint het alweer. het is net of mijn middenrif ontstoken is, of mijn slokdarm. of wellicht een longontsteking?

    Ik snap niet dat het zo lang blijft zitten. en nu dus die kerstdagen rondkomen voordat ik naar de dokter kan. Kan dat omdat mijn luchtpijp of iets zo overhoop ligt?

     

    Mijn hartslagen blijven normaal en voel geen andere klachten. alleen dat gekke gevoel in het midden van mn borst. Ik weet het niet meer...

    Reageer
    #4

    Het kan een luchtweginfectie zijn...maar dat is dan iets voor de huisarts om dat vast te stellen

    Reageer
    #5

    Het hoeft niet meteen een infectie te zijn. Ik had van de week hetzelfde toen ik tegen de wind in fietste. Ja, ik had een bronchitus achter de rug, maar die koude wind maakte me zomaar onwel uit het niets. Het had voor mij wel flinke gevolgen, maar die doen niet ter zake.

    Reageer
    #6

    Hoi Annelies, ik zit met precies hetzelfde. Het is echt een heel naar gevoel en ik maak mezelf helemaal gek. Hoe gaat het nu inmiddels met je? Ik heb ook een gegeneraliseerde angststoornis en dat maakt het er niet makkelijker op

    Reageer
    #7

    Ik heb het al 10 jaar artsen roepen maar dat het geestelijk is. Als ik koude lucht bij de supermarkt inadem word ik beroerd, krijg pijn op mn borst en tussen mn schouderbladen. Snel naar huis voordat ik begin over te geven. Ik ga met mn rug in 5cm heet water liggen en voel het gelijk wegtrekken. Vaak ben ik daarna zo beroerd als het maar kan soms houd het 3 weken aan. Dan is het weer weg voor een paar weken. Als het koud is. Bij zomertemperaturen gaat het goed en blijft het wel 15 tot 20 weken weg. Dit duurt zo al 10 jaar ben er op afgekeurd. Psygisch zeggen ze maar dit klopt niet. Weet me ook geen raad meer. Het heeft mn hele sociale leven kapotgemaakt

    Reageer
    #8

    Zelfde klacht als Dirk. Al 15 jaar. Op en af pijn bij ademhalen, onder adamsappel en tussen schouderbladen. Soms 5 minuten, soms een half uur. Soms maanden niet, soms 5 keer op een dag. Kan ook in rust voorkomen (op de bank of voor het slapen gaan in bed). Het heeft dus niet per sé met spanning te maken. In de winter lijkt het erger te zijn. 8 jaar terug bij huisarts geweest en vorig jaar in de winter. Ik heb vorig jaar aangedrongen op Ventolin, omdat ik dacht dat het met mijn longen te maken had. Geen effect. Deze winter opnieuw vaak klachten. Op een gegeven moment steeds met pijn in mijn armen (met name links). En de eerste keer was ik er misselijk bij. Voelde me heel beroerd. Volgende dag bij huisarts geweest. Die dag voortdurend klachten. Ben af en toe even op bed gaan liggen. Soms vroeg ik me af of ik dood ging, maar dat had ik de allereerste keer, 15 jaar terug ook. Met name door de kou lopen naar de huisarts maakte het erg. Pols wat hoger dan normaal, maar op hartfilm was weinig te zien. Voor zekerheid doorgestuurd naar cardioloog. Op echo bleek dat een deel van mijn hartkamerwand niet meer meedeed. Toen werd duidelijk dat ik die dag of de dag ervoor een hartinfarct had gehad.  Kransslagader voor 99% dicht. Gedotterd en door het oog van de naald gekropen. Ik ben 47 jaar oud. Kortom als je nog geen hartinfarct hebt gehad zijn deze problemen moeilijk vast te stellen. Onderzoek naar je kransslagaders d.m.v. hartkathterisatie zou uitkomst kunnen bieden, maar dat is heftig en zal niet makkelijk geadviseerd worden. Ik hoop dat dit verhaal helpt om deze klachten serieuzer te nemen. Dus ook als je een paniekstoornis of angststoornis hebt, is het goed om je hart in de gaten te houden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: koude lucht inademen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief