bezorgt

  • #1

    Hi,

    Ik heb een vraag. Ik heb een zoontje van 3. Hij doet al een jaar geen middag slaapje meer. Hij is regelmatig heel erg moe, heeft regelmatig last van zijn oor, vaak diaree en heeft de laatste drie/vier weken een af en toe een niet pijnlijke aft op zijn lip. De aft gaat na een asntal dagen weg(bijna) en komt dan weer terug. Moet wel eerlijk zeggen dat hij vaak op wang en lip bijt.(dus kan ook beet afte zijn, gezien het steeds op de zelfde plek zit) gezien ik me zorgen maak naar dokter geweest. Deze geeft aan dat het bij de leeftijd hoort om vaak moe te zijn(groeien) en als hij niet moe is is hij namelijk mega druk.(het is bij hem wel meestal aan of uit staan 🙂 en dan gaat hij ervoor). Poep onderzoek gehad en kwam niets uit, de arts geeft aan om het nig wat maandjes aan te kijken gezien de periode nu qua decemnber en hij denkt dat het een jongen is die doordat hij vaak op kinderdag zit, leeftijd van groeien en ook veel duimt hij snel dingen oppikt. Ik wacht nog even af, maar ben erg benieuwd of mensen dit herkennen etc. Bedankt.

    Reageer
    #2

    Nou vandaag bij het consultatie bureau geweest en zijn gewicht blijft toch best wel achter in een jaar ongeveer 500gr gegroeid en hij zit nu ver onder het gemiddelde. verder heeft hij weer een afte erbij gekregen. Op basis hiervan heb ik een nieuwe afspraak gemaakt bij de ha en wil vragen voor een bloed onderzoek.Maar om goed voorbereid te zijn ben ik benieuwd of iemand ervaring heeft met een zelfde soort situatie en tips heeft om te vragen aan de HA qua onderzoeken? Ik heb zelf opgeschreven om te testen voor Gluten en Crohn. Ps. hij heeft ook vaak jeuk aan zijn billen en krabt dan heel veel.

    Reageer
    #3

    Gluten en Crohn vind ik nou niet zo voor de hand liggend...
    Laat in ieder geval de ontstekingswaarden en de leukocyten controleren. Het zou een bacteriële infectie kunnen zijn. Vraag daarnaast een ontlastingsonderzoek op parasieten en bacteriën.

    Reageer
    #4

    Dank voor de tip. Dat ga ik de HA ook vragen. Heeft u een bepaald idee welke richting we moeten zoeken qua ontsteking of iets anders? (ik kan me voorstellen dat de genoemde klachten bij vele aandoeningen kunnen voorkomen, maar ik maak me toch wel erg ongerust momenteel)

    Moet erbij aangeven dat hij nu een jaar de genoemde symptomen heeft en dat de aften recentelijk juist veelal komen en gaan(af gelopen 3 maanden maardere malen).(even weg en dan komen ze weer) Mijn partner herinnerde mij eraan dat hij ongeveer 1,5 jaar geleden ook regelmatig aften had trouwens.(kon ik me niet meer herinneren)
    De reden dat we richting gluten en Crohn dachten, is vanwege zijn veelal veranderende ontlasting (dan diaree en dan juist weer normaal en af en toe juist erg lastig/obstipatie), vermoeidheid (vaak al 10uur in de ochtend klagen dat hij erg moe is en wilt liggen, maar dit is niet alle dagen en dan is hij juist erg druk), hij is regelmatig humeurig(vooral rond 11:00 in de ochtend en rond 15:00). Hij slaapt elke avond om 19:00. Zijn weerstand is snel laag heb ik het idee, want vaak heeft hij ook oor ontsteking, hoesten (af en toe een weekje en dan een aantal weken niet en dan komt het weer, last van zijn buik(meestal ook als hij weer diarree heeft). Vreemde bij de diarree is dat het vaak twee keer die dag diarree is en de volgende keer naar het toilet is het weer beter maar wel erg vettig.

    We hebben ontlasting na laten kijken op bacteriën/parasieten etc en daar kwam niets uit jammer genoeg.

    Reageer
    #5

    Het onderzoek naar de ontstekingswaarden en de leukocyten is bedoeld om te kijken of er sprake kan zijn van ontstekingen. Als dat zo is zal verder uitgezocht moeten worden wat en waar...
    De aften kunnen door een verminderde weerstand wel veroorzaakt worden. Het immuunsysteem kan met bloedonderzoek ook worden gecontroleerd.

    Misschien is het zelfs beter om de huisarts een verwijzing te vragen naar de kinderarts. Als er afwijkingen zouden zijn in de onderzoeken moeten jullie daar toch naar toe. De kinderarts kan dan meteen zelf de nodige onderzoeken starten, je bent dan meteen op de goede plek

    Reageer
    #6

    Dank u

    Reageer
    #7

    Woensdag bloed prikken. Maak me echt wel eg ongerust. De kleine heeft niet echt pijn bij de aften, maar vind het erg vreemd dat ze herstellen(meestal binnen 1 week) en dag erop weer een nieuwe is. Van het weekend had hij er ook opgezette bovenlip met een aft aand de binnenkant. Zullen als de uitslag er is en als we oorzaken weten het melden. Misschien kan dit een andere ongeruste ouder helpen.

    Reageer
    #8

    Succes in ieder geval..ben benieuwd wat er uit gaat komen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ontzettend bedankt

    Reageer
    #10

    Gisteren voor de bloed test geweest en daarop volgend gesprek met de HA gehad, want hij heeft met een collega kinderarts gesproken die vroeg ons om nog ieder geval ook een week nu een agenda bij te houden met wat hij eet, doet, reageert, drinkt etc dit omdat als er bijvoorbeeld geen rare uitslag op huidig bloed onderzoek komt ze een nader onderzoek gaan doen. In de huidige bloed onderzoek zal ontstekingswaarden en Leukocyten nagekeken worden.

    Reageer
    #11

    Er wordt dan in ieder geval goed naar gekeken....
    Nog maar even afwachten dus....

    Reageer
    #12

    Dank u. Het geeft gelukkig al een goed gevoel dat men serieus reageerd en ook echt op zoek gaat.

    Reageer
    #13

    Bloed onderzoek uitslag besproken met de arts.
    Ze hadden 7 buisjes bloed afgenomen en gaven aan dat ze echt proberen alles uit te sluiten. In de bloed waarden is eigenlijk niets geks naar voren gekomen. Bij de leukocytendifferentiatie check kwam naar boven dat er een minimale verhoging was van de witte bloedlichaampjes en de kinderarts vermelde dat dit hoogst waarschijnlijk door verkoudheid virus kwam maximaal, want de verhoging was echt heel minimaal. Verder kwam naar voren dat hij Pfeifer heeft door gemaakt en dat het zou kunnen dat hij hier nog steeds wat vermoeid door is. Sommige mensen houden maanden vermoeidheid aan, maar andere juist niet. (dus met zekerheid is niet te zeggen dat de vermoeidheid hierdoor kwam/komt) een andere waarde waar men wel over aangaf dat ze intern willen overleggen of we extra supplementen moeten geven of dat ze verder willen onderzoeken. De waarde was voor Ferritine namelijk iets aan de lagere kant, hij gaf aan dat het niet heel erg laag was maar aangezien verder alle bloedwaarden goed zijn hij dit uitgesloten wilt hebben. Hij gaf aan dat omdat leverwaarden etc allemaal goed zijn hij dan verwacht dat de opname van ijzer in de darmen niet goed is of dat onze zoon te weinig ijzer binnen krijgt.(naar aanleiding van het lijstje dat we moesten bij houden voor een week qua eten, ontlasting etc etc zou het niet logisch zijn dat hij niet genoeg ijzer binnen krijgt. Al is het natuurlijk wel maar 1 week qua bijgehouden lijst en door de aften en vermoeidheid at hij voor die week nou niet altijd heel goed met avond eten) Ook gaf de arts aan dat op deze leeftijd het niet echt gek is als de Ferritine iets lager is want ze eten vaak niet goed avondeten etc. Daarom vind ik het prettig dat hij wel intern gaat overleggen of er een echt darm onderzoek nodig is of dat we eerst alleen extra ijzer moeten toe dienen. Ik vroeg hem wat er dan met de darmen zou kunnen zijn dat alleen Ferritine niet goed aangemaakt wordt, zijn antwoord is dat het kan bij Lactose intolerantie, gluten intolerantie maar ook als er bijvoorbeeld parasieten, lintworm etc in de darm zitten. Gluten hebben ze kunnen uitsluiten in het bloed onderzoek. De arts vroeg of er in de familie darm problemen zijn en heb opgegeven dat dit zo is. Ik zelf heb Ziekte van Hirschsprung gehad, mijn moeder heeft spastische darm en mijn schoon moeder heeft een erg lichte vorm van de ziekte van Crohn. Dus in de familie zijn darm problemen niet heel gek jammer genoeg :-(. We zullen vandaag of morgen gebeld worden door de kinderarts.

    Reageer
    #14

    Er is in ieder geval grondig onderzoek gedaan....Nu maar even afwachten op de kinderarts.

    Reageer
    #15

    Hi Hierbij een update. Ik heb een afspraak gemaakt bij de kinderarts om verder te praten betreffende de klachten, bloed uitslag etc. Dit omdat we nog niet helemaal gerust gesteld zijn. Zijn vermoeidheid gaat het eigenlijk verrassend goed nu, ook zijn ontlasting gaat weer heel goed, maar die aften komen en gaan nog steeds.(wel stuk minder dan eerst) En nu opeens heeft ie ook jeukende uitslag op zijn billen en een beetje op zijn benen. Vooral de uitslag op zijn billen heeft hij last van. (is iets rode huid zoals bij luier uitslag (maar hij draagt al meer dan een jaar geen luier meer) en de kleine verhogingen/bultjes zijn iets wat rood door krabben en enkele zijn open gekrabt. Het zou ook een schimmel infectie kunnen zijn, want tussen zijn benen heeft hij ook 1 soort pukkeltje en het jeukt. Hij heeft wel een wat snel geïrriteerde huid maar hij heeft dit niet echt eerder gehad.

    Voor de waarden waren de enige punten van de ha en kinderarts:
    Leukocyten: 15,2 (4,-15)*
    Monocyten: 1,4 (0,1-1)*
    Eosinofiele granulocyten: 1 (-0,8)*
    ijzer: 9(14-35)*
    Ferritine: 22(25-300)*
    EBV lgG(EIA): pos (in het verleden doorgemaakte, nu latente infectie)*
    Epstein-Barrvirus caps.ag. lgG:Pos*
    Epstein-Barrvirus caps.ag. lgM:neg
    Verder is zijn gewicht iets wat laag voor zijn lengte: 14,5Kg, lengte 1M

    De kinderarts gaf als eerste aan dat hij zou aanraden om nu eerst inplaats van normale limonade etc Roosvice Ferro te geven en kijken hoe het dan gaat. Gelukkig hebben we wel nog een nieuwe afspraak, maar misschien dat de gegevens u ook iets zeggen/vermoeden of dat u tips heeft voor de afspraak? Alvast bedankt voor uw hulp.

    Reageer
Reageer op: bezorgt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief