Kind van 3 en 1.14 cm in de achtbaan?

  • #1

    Mijn dochter wil heel graag in de achtbaan. Ze is 3, bijna 4 maar is al 1.14 cm.
    Het lijkt mij dat het helemaal niet goed is voor een kind om in een achtbaan te zitten. Ik geloof dat de Joris en de draak in de Efteling mag als je 1.20 cm bent. Ik weet dat dit voornamelijk is omdat je dan goed in de veiligheidsbeugels past.
    Ik heb ook ergens gelezen hoeveel g kracht er bovenaf, onderaf en van de zijkant op je afkomt. Dat is niet niks voor een volwassene, laat staan voor een kind en voor een kind van nog geen 4.
    Dit is mijn gevoel maar ik zou heel graag van een deskundige horen vanaf welke leeftijd het voor het lichaam veilig is om in een achtbaan te gaan.
    Mijn gevoel zegt 6. Ik zou er alleen graag wat medische onderbouwing bij krijgen als mijn gevoel klopt en anders hoor ik graag wat dokters adviseren in deze

    Reageer
    #2

    Dat is helemaal afhankelijk van de achtbaan.
    Iedere achtbaan heeft daarvoor eigen regels zoals leeftijd en lengte. Vanaf 4 jaar zou dat in principe geen kwaad kunnen. Zo'n jong kinds kan er wel een trauma aan over houden als het heel angstig wordt tijdens de rit.

    Reageer
Reageer op: Kind van 3 en 1.14 cm in de achtbaan?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief