gevolgen geboren worden met vacuumpomp

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb een zoon van 11 jaar. Hij is geboren met behulp van een vacuumpomp, niets bijzonders zou je zeggen.
    Maar deze arts was nog in opleiding, mijn zoon lag in een voorhoofd ligging. Hij heeft de pomp vol op zijn fontanel gezet, dit heeft hij 9x gedaan. Er is dus 9x voluit getrokken. Hij kreeg mijn zoon er niet uit. Er is toen een arts gebeld en die heeft mijn zoon met 1x trekken eruit gehaald. Arts in opleiding had iets goed fout gedaan. Mijn zoon kwam ter wereld met een hele zwarte bloeduitstorting op zijn hoofd, en waar veel bloed uit kwam.
    Nu 11 jaar later heb ik bericht gekregen van school, (Hij zit overigens nog in groep 6)Na heel veel testen en extra begeleiding heb ik te horen gekregen dat mijn zoon geestelijk en sociaal 4 jaar achter loopt, ook heeft hij een zeer zwakke korte termijn geheugen.
    De (juiste)arts die hem gehaald heeft, heeft mij toen al verteld dat hij iets aan zijn geboorte kan overhouden. Mijn vraag is, kan dit echt met zijn geboorte te maken hebben.

    Reageer
    #2

    Ja, ik denk van wel.

    Reageer
    #3

    Zou het zinvol zijn om een rechtzaak tegen die arts aan te spannen?

    Reageer
    #4

    Beste Twaatje,
    Ik zou als eerste naar een goede advocaat stappen die ervaring heeft met medische ethiek.
    Laat hem beslissen of het zin heeft om een rechtszaak aan te spannen.
    Nog altijd worden veel zaken afgedaan door het medisch tuchtcollege als "niet relevant" etc.
    Bespreek met die advocaat eerst de haalbaarheid en zijn kosten, want voor je het weet ben je tienduizenden euros kwijt en daar schiet jij en zeker jouw kind niets mee op.
    Succes en wij horen graag van je,
    Groetjes,
    Gus

    Reageer
    #5

    vandaag gehoord dat door de vacuumpomp bevalling onze zoon. schade heeft opgelopen en nu een aantal zaken niet goed samen werken waar door dingen zoals leren zwemmen. rekenen lezen horen oogcordinatie

    moet met hem nu naar een therapeut om zijn zenuw banen in zijn hoofd en nek na te laten kijken op beknellingen

    en dan veel met hem gaan oefen om er uit te halen wat er in zit. numaar hopen dat mijn dochter geen schade heeft van de vacuumpomp dat is nog niet te zien ze nog maar net 1.5 jaar oud.

    maar vraag me toch af hoe veel kinderren achter af problemen krijgen door de vacuum

    groetjes mar

    Reageer
    #6

    Hallo Mar,

    Kan ik met je in contact treden?
    Ik heb zelfde symtomen met mijn zoontje van bijna 10 jaar.

    Dank.

    Jamila

    Reageer
    #7

    hallo allemaal mijn zoon is nu 13 jaar.
    En hij is ook met de vacuumpomp gehaald.
    hij zit nu in een pedagogies internaat 5 dagen in de week. in het weekeinde is hij thuis. vanaf zijn 3 jaar tot nu toe. zijn wij bezig geweest met doktoren en onder zoeken wat hij mankeert. ze zeggen dat hij HDAD of asberger heeft maar dat weten ze niet zeker. mijn jongste zoon die is normaal op de wereld gekomen en mankeert niets en hij was ook nog zwaarder! en groter! met de geboorte O,ja hij is 10 jaar.

    ik weet wel dat er veel kinderen zijn met HDAD of Asberger of hieper actief of hoe je het ook noemt?
    als het beestje maar een naam heeft!
    of die met de vacuumpomp/tang geboren zijn of gehaald.
    ik zie het wel van zelf of andere ouders er ook zo over
    denken als ik Gr. mic.

    Reageer
    #8

    Het feit dat je kind ADHD of Asperger heeft, heeft niets met de vacuümpomp te maken. Er zijn duizenden kinderen die ADHD of Asperger hebben die "normaal" ter wereld zijn gekomen. En ook die hebben broertjes of zusjes die geen ADHD of Asperger hebben.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Twaatje,

    Ik kom uit een familie zonder psychische problemen maar ik en mijn neefje zijn een uitzondering hierop. Wij zijn alle twee vacuüm geboren en ervaren veel problemen op sociaal gebied wat zo begin onze puberteit is begonnen. Zelf heb ik de indicatie paranoïde schizofreen gekregen en aangezien mijn neefje nog een stuk jonger is zal hij in de toekomst waarschijnlijk niet gevrijwaard blijven van een enig bezoekje bij de GGZ. Ik heb jouw verhaal gelezen en dat is best heftig en ik weet bijna zeker dat de problemen bij de geboorte dmv de vacuüm is ontstaan. Mijn moeder sprak in het verleden regelmatig mensen waarbij hun kinderen ook vacuüm geboren zijn en allemaal met problemen, hetzij verschillend van elkaar maar er is toch sprake van een tendens. Als ik jou was zou ik het er niet bij laten zitten maar de kans van slagen is volgens mij klein omdat, voor zover ik heb kunnen nagaan, eigenlijk geen onderzoek wordt gedaan naar mensen die vacuüm geboren zijn in een later stadium van hun leven. Als je verder contact wilt hoor ik dat graag van je.

    Reageer
    #10

    Beste Tandor,

    Weet niet waar je stelligheid vandaan komt en of je dit ooit nog leest, maar deze irriteert me enigszins. Mijn zoontje van acht leest nog steeds niet en heeft ADD en valt in het autistisch spectrum. Steeds meer mensen (ook professionals) vragen me hoe hij is geboren.... Je raadt het al idd met de vacuumpomp en niet zachtaardig (heb ondertussen wat vergelijkingsmateriaal).

    Hoe weet jij zo zeker dat je geen hersenschade kan oplopen door een vacuumpomp bij de bevalling? Begrijp me niet verkeerd, ik probeer hier niet meteen de schuld te leggen, maar is er überhaupt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar eventueel causaal verband tussen deze twee?

    Een vriendelijke groet,
    Caroline

    Reageer
    #11

    Ik had daar wellicht moeten schrijven, dat het hebben van ADHD/ADD of Asperger niet perse door de vacuümpomp veroorzaakt hoeft te worden. En dan de rest van de tekst.....
    Een causaal verband is voor zover mij bekend niet wetenschappelijk aangetoond.

    Ik heb overigens niet gezegd dat er geen hersenbeschadiging kan ontstaan door het gebruik van de vacuümpomp.
    Dit ging specifiek over ADHD/ADD of Asperger.
    ADHD is voor 80% erfelijk bepaald. Afwijkende genen zijn hierbij betrokken. Deze gevallen worden in ieder geval niet door het gebruik van een vacuümpomp veroorzaakt. Ook omgevingsinvloeden kunnen bepalend zijn voor ADHD. Ook hier ligt dat niet aan gebruik van de vacuümpomp.

    Reageer
    #12

    Mijn oudste dochter is 10 jaar, zit in groep 6 en heeft TOS... taal ontwikkelingsstoornis. Ze is ook gehaald met de vacuümpomp. Ik heb net foto's teruggezien en er zat een goede kring om dr hoofdje met bloed. Er is ook met geweld aan getrokken, vond het niet normaal! In het begin heb je niet door dat er iets is. Vragen van het consultatiebureau ... ach, heb toch geen idee wat normaal is, heb geen vergelijkingsmateriaal! Maar sinds mijn 2e dochters geboorte (normale bevalling, ze is inmiddels 6 jaar en heeft acute lymfatische leukemie gehad)... bleek met mijn oudste inderdaad anders te zijn... onderzoeken etc. .. moeilijk gedrag, veel gillen... uiteindelijk is TOS er uit gekomen en krijgt ze veel begeleiding, maar zit ze (nog, = laatste poging) op een gewone school. Zwemlessen 3 jaar mee bezig geweest, 1000 euro armer.... en alleen maar A en B diploma. C wou ze niet meer.

    Reageer
    #13

    Ook ik heb add en ben er vrij zeker van dat dit door vacuüm bevalling is ontstaan. Het kan natuurlijk meerder oorzaken hebben in verschillende situaties maar ben het al zo vaak tegen gekomen ivm zo’n bevalling. Daarbij ben ik de enige van al m’n broers en zussen die deze diagnose heeft gekregen. Heb zeker hersenletsel overgehouden en zeer hoog sensitief zijn. Nu pas begrijp ik waarom alles voor mij anders was. Aan de buitenkant is niks te zien en ik moest gewoon meekomen als alle andere kinderen. Snel oververmoeid, wel goed kunnen leren maar veel geheugen verlies ook. En zo vele dingen meer. Ik heb nu veel meer begrip gekregen voor mezelf. Hoop dat er voor de kinderen die nu geboren worden er meer bekendheid over komt dat kan deze kinderen een hoop leed doen voorkomen.

    Reageer
    #14

    Mijn zoontje is nu inmiddels bijna 11 jaar. Geboren via een keizersnede die zeer zeer moeizaam verliep, waarbij ik 1,5 liter bloed verloren heb. Ze kregen hem niet uit mijn buik en hebben toen na een uur de vacuumpomp gebruikt om hem uit mijn buik te krijgen. Twee dagen na de keizersnede met vacuumpomp, werd ons verteld dat ons zoontje een hersenbloeding gehad heeft. Dit werd werd gemoffelt onder dat het niet erg was en haar daar geen last van hoefde te hebben. Uiteindelijk heeft hij wel degelijk er last van gehad. Ook hij kreeg TOS, taalproblemen. Gelukkig, door vroegbehandelingen, kan hij nu goed praten. Er is die tijd rond de keizersnede veel verzwegen ben ik van overtuigd, van mijn bloedverlies wist ik bv tot gisteren, 11 jaar na datum, niks. Is me nooit iets over gezegd!!! En de hersenbloeding....dat moeten ze geweten hebben, want inees gingen ze een echo van zijn koppie maken...maar ze gooide het erop dat hij dat al in de baarmoeder gehad zou hebben.....

    Reageer
Reageer op: gevolgen geboren worden met vacuumpomp


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief