Peuter heeft pijn als ze na het slapen uit liggende positie komt

  • #1

    Hallo,

    Onze dochter van 16 maanden heeft sinds een kleine week hevige pijn als ze na het slapen rechtop komt. Dit houdt een klein uur aan en dan gaat het beter. Ze is vandaag uitvoerig onderzocht door de huisarts. Er is nog niets gevonden. Er lijken geen breuken of spierproblemen te zijn. Ook zijn er geen indicatie van ontstekingen. Haar urine staat nu op de kweek (eerste check laat geen bijzonderheden zien).

    Heeft iemand misschien een idee wat er aan de hand kan zijn?

    Ron

    Reageer
    #2

    Waar heeft je kind dan pijn? Is het hoofdpijn/buikpijn/...? Heeft hij/zij nog andere klachten?

    Ik zou toch even laten doorverwijzen naar een kinderarts, die weten toch net iets meer dan huisartsen!

    Reageer
    #3

    De bron van de pijn is niet duidelijk. Dat ze pijn heeft is duidelijk omdat ze kermt, verkramt en trilhanden heeft. Na een half uur tot een uur zitten ontspant ze en lijkt er niet veel meer aan de hand.

    De huisarts wilde haar nog niet doorsturen naar de kinderarts maar als het dit weekend nog steeds zo heftig is dan zullen we daar maandag toch maar om vragen.

    Reageer
    #4

    Oorpijn als gevolg van drukverschillen bij staan en liggen. Zijn de oortjes onderzocht? Of misschien weerstand tegen het opgetild worden? Waar houd u uw peuter vast als u uw peuter optilt? Onder de oksels? Is de pijn acuut ontstaan? Is vlak ervoor iets bijzonders voorgevallen? Is de pij ineens ontstaan, of geleidelijk? Zijn de heupjes bij de geboorte goed onderzocht op heupdysplasie, en laten jullie het kind al veel staan terwijl het daar misschien nog niet aan toe is?

    Reageer
    #5

    Ron,
    Zoals ik al eerder schreef: toch kinderarts; ga op jullie gevoel af. Als je denkt dat er iets niet klopt, dan is dat vaak zo. Het is jullie kindje, als het gedrag anders is enzo dan weten jullie dat als beste. Een huisarts is voor algemene dingen, maar weet het soms niet omdat bepaalde dingen te weinig voorkomen.

    Reageer
    #6

    Even een update.

    We zijn bij de kinderarts geweest. Hij kon ook geen diagnose stellen.

    Het goede nieuws is dat na 1.5 week de klachten begonnen af te nemen en dat nog een week later alle klachten verdwenen zijn. Ze is weer helemaal de oude.

    Ron

    Reageer
    #7

    Dit is een heel normaal verschijnsel: de meeste medische problemen lossen zich vanzelf weer op en gaan dus over zonder dat er een behandeling is gevolgd, door het lichaam zelf dus. Fijn dat ze weer up-and-running is!

    Reageer
Reageer op: Peuter heeft pijn als ze na het slapen uit liggende positie komt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief