Roodvonk, bloeduitstortinkjes

  • #1

    Lieve mensen, mijn zoontje van 3,5 heeft 1,5 week terug roodvonk gehad. (geconstateerd door de huisarts).

    Nu kijk ik op zijn romp en heeft hij allemaal kleine bloed-uitstortinkjes. Ze zijn heel klein (1mm) en het zijn er wel een stuk of 40. Ze zijn niet weg te drukken.. Hij is verder niet ziek, geen koorts.

    Zou het een nasleep zijn van roodvonk? Wat denken jullie? Zal ik afwachten?

    Reageer
    #2

    Mijn kleintjes hebben ook allebei roodvonk gehad, maar de kleine bloeduitstortingen waar jij het over hebt, herken ik niet. Als je zoontje verder goed in zijn velletje zit, zou ik het nog even afwachten en maandag pas de huisarts bellen.

    Reageer
    #3

    Bloeduitstortinkjes die niet zijn wegdrukbaar zijn, zijn verdacht voor meningococcen sepsis, bloedvergiftiging dus. De combinatie koorts en vlekjes of puntbloedingen dient direct door een arts beoordeeld te worden. Roodvonk wordt veroorzaakt door de streptococ bacterie, en mogelijke complicaties van roodvonk zijn bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking. Neem acuut contact op met een arts.

    Wilt u laten weten hoe het verder gaat met uw kind?

    Reageer
    #4

    De reactie van Zwangerenvragen is pertinent onjuist. En dit zou eigenlijk iedere moeder behoren te weten.

    Reageer
    #5

    Lees de patiënteninformatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Hersenvliesontsteking op:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGZiektebeschrijvingen/NHGZiektebeschrijving/Z064.htm

    [i]Hersenvliesontsteking lijkt in het begin vaak op griep: u of uw kind heeft hoofdpijn, koorts en spierpijn. U bent ziek, suf en u moet vaak ook braken. Vaak ontstaat nekstijfheid, maar dit is niet makkelijk vast te stellen (u kunt de kin niet meer op de borst doen). Ook kunnen kleine huidbloedinkjes ontstaan. Als u hierop duwt met een glas blijven deze [b]kleine paarsrode vlekjes zichtbaar - ze verbleken niet bij drukken[/b].[/i]

    Reageer
    #6

    Het is niet de bedoeling geweest om een onjuiste reactie te geven. Blijkbaar heb ik de situatie verkeerd ingeschat, waarvoor mijn excuses ! Ik dacht alleen maar dat er zonder koorts en andere klachten niet direct reden is tot paniek. Maar ik ben dan ook geen dokter hé. Bovendien is geen enkele moeder een medische encyclopedie, anders zou het hier ook wat stilletjes zijn.

    Reageer
Reageer op: Roodvonk, bloeduitstortinkjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief