spugen

  • #1

    Goedemiddag dokter,

    Ik heb een dochter van bijna 14 jaar die sinds een poosje op en af spuugt en soms kort erna dan ineens flauwvalt!Ze is na een ziekenhuis opname voor deze klachten uitgebreid onderzocht en het werd als het ware op stress afgeschoven.Mijn dochter zegt ik heb geen stress!! Ze loopt al bij diverse deskundigen zoals fysio, en psycholoog dit omdat ze faalangst heeft.

    De klachten waren een poosje weg maar nu sinds dit weekend is het weer begonnen haar bloeddruk is gecontroleerd die was 90/60 ik maak me zorgen dat ze weer gaat flauvallen, ik wil graag weten of u de menig deelt dat het stress kan zijn of... zouden onze doktoren hier wat over het hoofd kunnen zien.

    met vriendelijke groet,

    een bezorgde moeder

    Reageer
    #2

    Ik vind de werkdiagnose acceptabel omdat stress inderdaad overgeven kan veroorzaken, en overgeven flauwvallen als gevolg kan hebben. Als er dus vooruitgang wordt geboekt bij de psycholoog kunnen de uiteindelijke klachten verdwijnen. Mits uw dochter erkent dat er sprake is van angst en stress en bereid is dit onder ogen te zien en hieraan te werken. Anders zou een zekere diagnose nog wel eens lang achterwege kunnen blijven omdat uw dochter weigert de waarschijnlijkheidsdiagnose te onderzoeken. Aangezien uw dochter klaarblijkelijk een laag-normale bloeddruk heeft is zij gevoeliger dan anderen voor stimuli die flauwvallen kunnen triggeren zoals overgeven hier inderdaad een bekende oorzaak van is.

    Reageer
    #3
    Reageer
Reageer op: spugen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief