Stinkende ontlasting (dochter 5) soms zwart

  • #1

    Hallo allemaal.

    Misschien dat iemand mij een tip kan geven.
    Onze dochter (morgen 5 jaar) krijgen we met geen mogelijkheid zindelijk. We hebben werkelijk alles al geprobeerd en het probleem ligt volgens mij in haar ontlasting. Plassen gaat redelijk maar ze geeft zelf aan dat ze haar poep niet voelt aankomen. Ze vindt het zelf vreselijk als ze in haar onderbroek, bikini of in bad poept, maar krijgt geen aandrang om naar de wc te gaan.

    Daarnaast lopen we al jaren te tobben met haar ontlasting. Het is in die 5 jaar nooit geweest zoals we "normale ontlasting" kennen. Een "normale" keutel heeft ze nog nooit gehad. Bij haar is het altijd smeuïg en stinkt verschrikkelijk. Zelfs op kinderdagverblijf gingen soms de deuren open als zij had gepoept. Verder is het met regelmaat tussendoor zwart, teerachtig en zo plakkerig dat we het haast niet van haar billen schoon krijgen. Dan stinkt het op die momenten vaak nog meer.

    Verder zijn we nu sinds kort onder behandeling bij poep en plas poli. Foto's wijzen uit dat ze veel poepresten in haar buik heeft, gevolg... laxeermiddel. Dan komt het er idd beter uit, maar zodra we minderen komen we weer in hetzelfde patroon als voorheen. Fysio, heeft aangegeven dat hij niets meer voor ons kan betekenen en diëtiste geeft aan dat we genoeg vezels en vocht geven in de voeding.

    Wie o wie weet wat de oorzaak kan zijn van deze vorm van ontlasting.

    Verder geven we haar nu en dan wat floradix vanwege een wat aan de lage kant liggend hb-gehalte. Meestal merken we dat als ze weer wat vermoeid is. (huisarts vindt dat we problemen maken van niets, zelf vind ik dat we verder moeten zoeken). Ik wil graag een meisje dat normaal bij vriendjes en vriendinnen kan spelen zonder problemen. Zwemles heb ik haar ook nog niet voor opgegeven vanwege de steeds terugkerende onverwachtse ontlasting.

    Met vr. gr, M.

    PS: Haar zusje van 3.5 jaar is inmiddels wel zindelijk.

    Reageer
    #2

    wat een vervelend probleem.
    weten jullie hoe ze aan dat verlaagde HB komt? Is dat onderzocht?
    verliest ze soms ergens bloed uit maag/darmen? vooral ook omdat de ontlasting zwart is. Of heeft ze dat alleen als ze Floradix slikt?
    vind het zeker verder onderzoek waard, misschien second opiniun vragen bij een kinderarts.
    Sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Zwarte of bloederige ontlasting kan erg verontrustend zijn voor de ouders, maar het is zeker niet altijd een teken van een ernstige aandoening.

    Wel moet een kind met zwarte ontlasting door een arts gezoen worden omdat door een leek niet te bepalen is of het relatief onschuldig is of ernstiger en acute behandeling behoeft.

    Bloed in de ontlasting komt uit het spijsverteringskanaal en meestal uit de maag of de direct eronder gelegen darmen. Deze bloedingen kunnen worden veroorzaakt door ontstekingen, irritatie of infecties.

    Reageer
    #4

    Beste Brenda en Serge.

    Bedankt voor jullie reacties. Ik heb eens zitten nadenken of ze alleen “zwarte” ontlasting heeft na gebruik van Floradix, volgens mij niet, maar ik ga daar zeker beter op letten. Ze krijgt niet veel Floradix, alleen als ik echt merk dat ze weer vermoeit raakt. Ze vindt het vreselijk vies, maar beter dan een ijzerdrankje, want dat krijg ik niet bij haar naar binnen en daarnaast reageert ze heel erg goed op de Floradix. Ze knapt daar echt van op.

    Verder moeten we over 2,5 week voor de laatste keer naar Fysio en hij heeft al aangegeven dat hij haar wil doorverwijzen naar een kinderpsycholoog. Ook prima, want inmiddels zijn we daar ook wel aan toe. Ze heeft heel vaak een luierbroekje aan ook naar school, want na dagen van niet poepen, kan het er ook op één dag in 5 etappes uitkomen. Verder vindt ze het heel erg vervelend om verschoont te worden als ze in haar luierbroekje heeft gepoept, soms wordt ze dan ook heel erg boos. Dat stukje begrijpen mijn man en ik ook niet en dat is dan misschien handig om aan een kinderpsycholoog over te laten. Ondanks alles wat we hebben geprobeerd vindt ze het ook nog vervelend om te plassen en (proberen) te poepen op de wc. Dat maakt het ook niet gemakkelijker.

    Verder moeten we over 3 mnd weer terug naar de kinderarts. Maar ik wil eigenlijk vandaag bellen of we eerder terug kunnen komen, omdat laxeermiddelen volgens mij niet de oplossing zijn en er misschien eerder gekeken moet worden of er niet een voedingsallergie (bv gluten) oid in het spel is.
    Nou goed, in ieder geval heel erg bedankt voor de reacties en eventuele aanvullende tips zijn nog steeds erg welkom.

    Met vr. gr, M.

    Reageer
    #5

    Zou je willen laten weten wat de oorzaak van de klachten geweest is? Misschien kunnen anderen iets van jullie ervaringen leren. Dank je.

    Reageer
    #7

    Hoi ik lees dit bericht net
    En zag dat het al van 2009 is,hebben jullie inmiddels al een diagnose of zit ze nog steeds met zelfse probleem
    het klinkt nm exact hetzelfde als wat mijn dochter had toen ze wat kleiner was,en zij heeft coeliakie kwamen we toen achter,ik herkende het zo dus was ff nieuwschierig
    Groetjes!

    Reageer
Reageer op: Stinkende ontlasting (dochter 5) soms zwart


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief