Astma of foute diagnose?

  • #1

    Hallo mama's ,

    ik heb een vraagje ivm mijn dochter.

    Zij wordt binnenkort 3jaar , en zij heeft haar hele leven al moeilijkheden met haar longen . Reeds 2x opgenomen met een longontsteking , ook al RSV , verscheidene bronchiten , zeer veel oorontstekingen ( haar oortjes hebben hiervan al schade opgelopen ) .

    Nu heeft zij 4-5maand geleden de diagnose gekregen van astma.

    Ook hebben ze in haar bloed gezien dat ze een heel laag immuumsysteem heeft ( maar dit wisten we ook al van bij der geboorte ) .

    Nu is zij al 3-4maand aan het hoesten , soms gaat het beter , soms zit ik met de handen in het haar. Hoe dan ook ze is nog geen enkele dag hoestvrij geweest. Sowieso bij temperatuurverandering of bij inspanning , douchen , slapen krijgt zij hevige hoestbuien.

    Zij krijgt ;

    - Ventolin 3 x per dag 2 pufjes ( ook bij nood )

    - Fixotide 3 x per dag 2 pufjes

    - Ketotine 2 x per dag 3 ml ( siroop voor astmapatienten )

    - Immuunixx 1 x per dag 2 ml ( immuumsysteem )

    - Bronchovaxom 1 pilletje per dag gedurdende 10dagen per maand ( soort vaccinatie voor haar gevoelige longen aan te sterken )

    Aangezien ze nooit klachtenvrij is en haar problemen elke dag op en af gaan , wordt ze nog steeds zeer snel ernstig ziek.

    Zoals deze week terug het geval was .. De kinderarts ( pediater ) was de hele week niet beschikbaar waardoor ik bij de huisarts moest met haar . Zij heeft dus alweer aan beidde kanten een oorontsteking en haar longen klonken vrij slecht.

    Dit was woensdag , intussen is sedert gisteren haar toestand enorm aan het verslechteren .

    Ze heeft enorme pijnen als ze hoest en kan niet aan haar adem komen. Eten en drinken kan ze niet van de pijn. Ik heb haar dan Nurofen gegeven aangezien ze zoveel pijn had .. Een half uur na de Nurofen kon ze opnieuw drinken , eten , .. Haar pijn was aanzienelijk minder , maar haar hoestbuien blijven ernstig.

    Ik ga straks langs bij de huisartsenwachtpost. Maar ik wou hier al even raad vragen .. Dit kan toch niet meer ? Misschien heeft ze een verkeerde diagnose gekregen ? Nog mama's met ervaringen?

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen.  Wellicht is het goed om voor een second opinion naar een andere pediater in een Universitair Ziekenhuis te gaan.

    Reageer
    #3

    Het kan zijn dat er tekorten spelen. Stoffen als zink, vitamine D en anderen versterken je weerstand en geven minder kans op allerlei klachten als longonsteking. Ook stoffen als vitamine A, B, C en E zijn natuurlijk belangrijk. Verder vetzuren als omega 3 en gammalinoleenzuur. Dan zijn er ook nog aanvullende middelen die het immuunsysteem kunnen helpen ondersteunen.
    Ook de voeding kan een rol spelen. Bij luchtwegklachten histaminerijke voeding als kaas, zuurkool enz beter vermijden. Bepaalde kruiden en smaakversterker, zoals in kant en klare producten kunnen de werking van histamine versterken. Ook suiker en frisdrank zijn nooit zo geweldig. Het zal misschien niet alle klachten oplossen maar je weerstand verbeteren kan soms schelen.

    Reageer
    #4

    Zuivel is trouwens ook niet goed bij luchtwegklachten.

    Reageer
    #5

    Zij is gecontroleerd op tekorten van vitaminen ..

    Voor haar zwakke immuumsysteem krijgt ze Immunixx & Bronchovaxom.

    Frisdranken krijgt ze nooit. Gezond eten is hier dagelijks.

    <span data-ft="{"tn":"K"}"><span class="UFICommentBody">Even een update ;

    Gisteren naar de kinderarts geweest , ze krijgt nu Montulokast bij .

    Omdat ik ook aangaf dat de situatie in al die maanden nog niets verbeterd was , mochten we vandaag een longfoto laten maken & een foto van de sinussen .
    Hieronder het resultaat ;

    - Thorax ( longen ) ; duidelijke toegenomen perihilaire tekening zowel op face als op profielopname . Verdikte bronchuswanden . De infiltratie loopt tot vrij ver in het longparenchym , maar geen belangrijke overexpansie .

    Sinussen ; Het adenoid is vergroot en laat een luchtspleet van 3mm . De mastoiden zijn redelijk geaereerd en gepneumatiseerd . De sinussen maxillair blijken helder. De frontale en etmoidale zijn in aanleg.

    Dit verslag kreeg ik onmiddelijk mee & de kinderarts belde mij toen ze het electronisch ontvangen had .
    Nu dien ik naar de apotheek te gaan om Biclar Kids ( antibiotica ) Wat ze 2x per dag mag krijgen , ik moet maandag terug op controle & dan gaan we kijken of het beter gaat. Indien niet ligt de oorzaak ergens anders. Meer kreeg ik er niet uit ..Iemand een idee wat dit zou betekenen ?

    Ik heb de longfoto's ook samen met de radioloog gezien & zag echt enorme vlekken overal op d'r longen ...</span></span>

    Reageer
Reageer op: Astma of foute diagnose?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief