Oogontsteking Waterpokken

  • #1

    mijn zoon van 4 heeft waterpokken en 1 oog is aangedaan, ontstoken.

    nu hebben we net lange tijd bij de weekenddienst gezeten en heeft hij net een ooggel genaamd Fucithalmic bij de apotheek gekregen. Er staat in de bijsluiter dat het voor bacteriële infecties is, een soort anti-bioticum. Maar waterpokken is toch herpes, dus een virus?

    Ik heb mijn twijfels of ik wel het juiste medicijn heb gekregen, en wil geen risico lopen op blindheid bij hem. Iemand een idee? (Tot nu toe ben ik 3x met een verkeerd medicijn/diagnose naar huis gestuurd bij de eerste hulp, dus mijn vertrouwen is niet erg groot..)

    en het weekend duurt nog te lang om op mijn eigen dokter te wachten..

     

    Reageer
    #2

    Het is een vreemde keuze....Je zou eerder aciclovir zalf of druppels verwachten bij een herpes infectie.  Ik zou morgenvroeg of nu nog toch maar even bellen met de huisartsenpost om dat nog even na te vragen.  Misschien heeft de arts er wel een verklaring voor. Hij zal overigens niet meteen blind worden van de zalf.

    Reageer
    #3

    Ga ik doen, dank u. Ik bedoelde trouwens blind worden van de herpes, niet van de zalf

    Reageer
    #4

    Misschien bruikbare info voot iemand anders... Mijn zoon van 3 heeft ook een waterpok aan de binnenkant van zijn ooglid. Hij heeft een preventief antibiotica zalf gekregen  voor t geval een bacterie (denk aan krentenbaard; komt veel voor na waterpokken) zich erin gaat nestelen.

    Reageer
    #5

    Onze dochter van bijna 3 heeft 2 dagen na het begin van de waterpokken ook een pok óp haar oog (op oogwit). Dit is wel direct iets om te behandelen! Nu 5xdaags 5 dagen aciclovir zalf van de huisartsenpost mee.

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: Oogontsteking Waterpokken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief