Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Snot wat stinkt

  Snot wat stinkt

Anne #1 07 jan 2008 10:46

Ik ben sinds twee weken verkouden en sinds 1 week stinkt mijn snot. Het is geel, dik snot wat er uit mijn neus komt en als ik snuit, dan ruikt het heel smerig in mijn neus. De geur blijft in mijn neus en als het bijna weg is, moet ik weer snuitenen zit ik weer met die smerige stank in mijn neus.

Ik weet niet wat ik er tegen kan doen.

Wie o wie kan mij tips en/of advies geven wat ik hier tegen kan doen.

Anoniem #2 12 jan 2008 12:46

Ben toevallig zelf daar ook tegenaangelopen en aan het zoeken. Je moet anders even naar de huisarts gaan. Als je pijn onder je ogen hebt, kan het een bijholte of voorhoofdsholteontsteking zijn. Je snot ruikt chemisch en onaangenaam waarschijnlijk. Geen paniek in ieder geval, maar toch even naar laten kijken. Dan krijg je antibiotica.

nj
Laatst bewerkt: 21 jul 2010 20:31 door .

evelien #3 13 aug 2009 13:49

mijn snot stinkt sinds ik in februari ziek ben geweest. ben ook heel lang weer beter geweest en sinds een maand weer verkouden aan 1 neusgat. stinkt in mijn neus. geel/groen.

Irma #4 13 aug 2009 15:43

Geel en groen snot betekent dat er sprake is van een bacteriele infectie. Als de afweercellen de bacterien stuk maken wordt dit afval met het snot afgevoerd, dat is de reden dat het groen is.

Anoniem #5 16 nov 2009 22:06

borre #6 14 apr 2010 16:07

Heb zelf last van af en toe dat er een hele vieze vloeistof achter mijn keel in loopt (vanuit mijn holtes?). De smaak blijft even hangen en is dan weer weg... Af en toe betekent 1 keer in de week... wat is dit

Anoniem #7 16 apr 2010 22:56

Hypersecretie van klieren die geïrriteerd zijn als gevolg van een hyperreactie door allergie, overgevoeligheid of infectie. Zijn er jaargetijden dat je er meer of minder last van hebt? Of ben je ziek (geweest)?

jim #8 23 apr 2010 11:57

Beste anna,
Hoe is t afgelopen met je stinkende snot?
Heb zelf nu ook,ben naar de dokter geweest heb een
zalf gehad.Het is heel erg vieze geur zelf mijn omgeving heb er last van.

Dave #9 12 mei 2010 19:15

Hallo iedereen,

Ik heb het ook gehad, zo'n afschuwelijke geur die op een zware Franse bedorven kaas lijkt, echt een vieze zware penetrerende sterke lucht. Walgelijk! Bij het snuiten is het soms groen, maar soms ook niet.

Zoutoplossingen helpen echt niet. Er is een paardenmiddel nodig: antibiotica. We hebben het hier namelijk over de aandoening: Ozaena.

Er valt wel het e.e.a op internet over te lezen. Bangmakende verhalen zoals een tumor zijn onzin. Het is gewoon een zware bacteriële aandoening.

Succes iedereen ermee.

Dave

Anoniem #10 13 mei 2010 01:20

Ozaena of stinkneus is een aandoening die ontstaat bij een atrofische rinitis.

Een atrofische rinitis is een aanhoudende (chronische) ontsteking van het slijmvlies van de neus, waarbij het slijmvlies dunner wordt (atrofiëert) en verhardt. Hierdoor worden de neusholten wijder.

In de neus treden bloedingen op, en er vormen zich korsten. Deze verspreiden een zeer onaangename geur. Een bacteriële infectie kan hierbij ook een rol spelen. De zintuigcellen sterven af, waardoor de reukzin verloren gaat (anosmie). Hierdoor nemen de ozaenapatiënten zelf hun weerzinwekkende geur niet waar.

Primaire ozaena wordt mogelijk erfelijk bepaald.
Secundaire ozaena kan verschillende oorzaken hebben: Tumoren van de nasopharynx (neus-keelholte); Afwijkingen van het neustussenschot.
Iatrogeen: langdurig gebruik van xylometazoline, bvb. in de neussprays Otrivine en Nesivine.

De behandeling heeft tot doel de korstvorming te verminderen en de onaangename geur weg te nemen.
Antibiotica, zoals bacitracine dat in de neus wordt verneveld, doden de bacteriën.
Oestrogeen en vitamine A en D, in de neus verneveld of oraal ingenomen, bevordert de slijmafscheiding. De neusdoorgangen kunnen operatief worden vernauwd. Hierdoor neemt de korstvorming af.

Celia Wouters #11 03 aug 2010 22:14

Mijn zoon van 8 jaar heeft een paar weken snot dat groen is en stinkt het ruikt echt naar poep.Hij zelf heeft niet veel last van wat Ik bijna niet kan geloven.Ik ben een paar weken bezig met een neus spray dat niet helpt. Morgen naar de dokter. Het is naameljik van een neus gat. Hij is ooit naar de neus keel en oor dokter geweest want hij heeft al jaren last van snot in een neus gat, mijn dochter precies het zelfde. De dokter zei dat ze allebij precies de zelfde neus gaten had dat aan een kant iets wijder was dan de andere.
Bedankt voor de tips.

Anoniem #12 27 feb 2011 16:49

Laatst bewerkt: 27 feb 2011 16:53 door Anoniem.

angely #13 06 jul 2013 10:15

bij mij hebben ze in aug `08 een tumor weggehaald die achter mijn linkeroogkas zat.Deze bevond zich in de traanbuis zodat mijn hele traanbuis verweijdert is.doordat de tumor nog net door mijn neus paste hebben ze alles via mijn neus gedaan.sindsdien blijf ik last houden van een penetrante geur in dat linkerneusgat en ontstekingen en vies geel,moet vaak mijn neus snuiten maar schiet er niets mee op want het blijft er zitten.ik blijf nu 5 jaar later,vele prednisons en zware antibiotica`s en vele operaties met extra doorgangen van neus naar holtes enz nog steeds zitten met dezelfde klachten pff wie o wie kan mij helpen aub???mijn arts weet het niet meer.ik ben weggeweest voor bacitracine wat ik hierboven las maar dat schijnt al sinds `98 uit de handel te zijn en ook vitamine a/d kennen ze niet als vernevelaar en oraal is niet voor slijmvliezen zeggen ze bij apotheek.dus ik dacht het misschien gevonden te hebben maar als het niet te krijgen is houd het op.weet aub iemand raad? alvast bedankt voor evt tips! Angely

sidifa #14 23 jul 2013 00:19

Beste Angely , misschien kan een dagelijkse neus douche met zout water oplossing helpen. Gr. S

Angely #15 26 jul 2013 11:15

Lieve Sidifa,Bedankt voor je reactie.Ik ben hier al 2maanden mee bezig en het enigste wat ik hiermee bereik is dat het zo`n beetje hetzelfde blijft en niet dramatisch verder gaat.Maar ect een doeltreffend middel is het voor mij dus niet.Grtjs Angely

Anoniem #16 06 okt 2013 05:14

Sinds vandaag 5-10-2013 heb ook ik hiwr last van ik moethier zometeen vokr naar de sokdokter toe , en zou toch graag eerst wat verdere informatie willen wat ze bij jullie allemaal gedaan hebben of wat eventueel zou werken , tumoren/kanker zit veel en dichtbij in de familie dus ben hier echt bang voor , ook omdat ik al langer last heb van drasrische hoofdpijn en verkoudheid , alleen nu die stinkende neus en snot .. pleas help me en stel me gerust!!

Tandor1 #17 06 okt 2013 21:06

Niet gelijk in de stress schieten.
ook omdat ik al langer last heb van drasrische hoofdpijn en verkoudheid
Deze klachten kunnen wijzen op een infectie van de bijholtes. Een stinkende neus en snot kan daardoor worden veroorzaakt.

Anoniem #18 02 jan 2014 18:53

Ik had 23 jaar geleden, ook problemen veel slijm drupte steeds in de keel.
Ze hebben toen rechts de neusschelp wat weggebrand werd.
Helaas te veel.
Toen neustussenschelp verzet.
Later bij andere kno arts, neuspyramide correcte dus gehele neus gebroken en opnieuw gezet.
Diverse keren holtes schoongemaakt, restand keekamandelen
Weggehaald, later ook tongamandel weg.
Toe 2 operatie kreeg ik vensters in neus cald well lux.
Toen operatie , bot uit de heup weggehaald, en beide neusbodems verhoogd, dit ging mis en werd afgestoten, ze konden met tangetje zo stukjes bot weggehaald.
Later in azu zouden weer proberen, maar slijmvlis was te dun, toen hebben ze. Het slijmvlies versterkt.
Gaat nu redelijk sinds laatste ingreep 1998
Vaak spoelen met fysiologisch zout water, opsnuiven, en ik kan met kunststof injectie spuit, door het venster in de holte komen.
Nu heb ik weer vieze geur, hoofdpijn, misselijjk ,
3 weken diaree, en kuurtje wat niet helpt.

Anoniem #19 25 okt 2014 08:09

vieze geur bij voorover buigen en slechte smaak snot
www.dokter.nl/forum/keel-neus-oren/25918...te-smaak-snot#405473

Anoniem #20 01 nov 2015 12:19

Ook ik heb 6 maanden met zware hoofdpijn rond gelopen. na de 1e 3 maanden met spoed opgenomen vanwege een virale hersenvliesontsteking. liqourpunctie gehad en hoofdpijn was voor een week weg. mri's en ctscans gehad. fikse bijholte ontsteking te zien. kuurtjes hielpen niet. eindelijk mn bijholtes schoongespoeld en neusschelpjes weggebrand. Hoofdpijn was gelijk weg na het openen van mn ogen na de narcose.
En nu. na 3 weken, nog steeds geen hoofdpijn weer gehad. Alleen stinkt mn snot zooooo erg! Bah!

Anoniem #21 21 okt 2016 13:55

Dat heb ik ook! linker neusgat

Snot wat stinkt

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA