Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

vieze geur in neus

  vieze geur in neus

han #1 06 jun 2003 12:45

ik heb sinds een aantal weken af en toe een rare geur in mijn neus. Het heeft niets te maken met de omgeving waar ik me bevind. Komt overal. Ik ben niet verkouden, heb geen ontsteking (keel of gebit). Ik heb al bijgehouden wat ik heb gegeten de dag ervoor, welk luchtje ik op heb, de meest ontzinnige dingen. Het is net of ik met mijn gezicht achter een uitlaat van een auto zit. Zo?n uitlaatgaslucht.
Ik wordt er echt heel naar van. Is er iemand die dit bekend voorkomt, en weet waar dit vandaan komt? Ik hoop het zo.

Alvast bedankt.

Anoniem #2 26 sep 2003 23:43

Ik heb het ook weleens om de zoveel tijd maar niet zo erg als ij. Waarschijnlijk ben je of net verkouden geweest of je word verkouden want dan word je slijm wat dikker en blijft wat langer achter in je keel hangen. Het beste is drie tot vijf keer per dag gorgelen met een zoutoplossing dus een beetje afgekoeld gekookt water en wat zout erin oplossen en dan gorgelen. Dat maakt de slijm wat dunner en ben je het eerder kwijt en een paar dagen blijven gorgelen. De geur van de slijm in je keel gaat in je neus hangen daardoor heb je dat. Als dit niet helpt kun je even bij de dokter langsgaan. Succes :wink:

Anoniem #3 04 nov 2003 00:21

Ja ik heb dit ook weleens.... dan heb je zomaar een vreemde vieze geur in je neus. Iedere keer dezelfde geur en je weet niet waarvan. Dit is heel vervelend... en helemaal omdat je niet weet waar het vandaan komt.
Laatst bewerkt: 18 jun 2011 12:15 door .

Roos #4 06 nov 2003 10:15

Het kan heel goed zijn dat die geur helemaal niet in je neus zit en dat je die dus ook niet echt ruikt, maar dat je hersenen denken die geur te ruiken.
Het komt wel vaker voor dat mensen (tijdelijk of permanent) een verstoorde werking hebben van de reukhersenen en de vreemdste geuren ruiken. Dit kan komen door bijv. een ongeluk waarbij je hersenen beschadigd zijn, door dementie of bij bepaalde psychische aandoeningen maar ook gewoon door stress, verkoudheid en vermoeidheid. Ik zou me er dus niet zo'n zorgen over maken. Waarschijnlijk gaat het over een tijdje vanzelf weer over.
Voor de zekerheid kun je natuurlijk naar de KNO arts gaan, maar je kunt ook even afwachten. (vooral als je verder wel normaal alles ruikt)
succes ermee!

Anoniem #5 08 nov 2003 17:09

Er zijn mensen helderziend , gevoelsziend en helderuikend en kan zijn dat je dat ook hebt ik ruik weleen siets wat een ander niet ruikt ook alsof er iemand langs loopt maar niemand ruikt dat dus kan ook daarmee te maken hebben.

Charlotte #6 14 jul 2009 20:41

Ja, dat heb ik ook. In mijn neus, maar ook in mijn mond. Ik heb veel last van allergie, heb daarvoor wel medicijnen. Die vieze geur is heel onsmakelijk, maar wat heel raar is, is dat ik verder niets ruik. Mijn reukzintuig heeft het af laten weten. Heel af en toe ruik ik nog wel wat.
Laatst bewerkt: 18 jun 2011 12:16 door .

Gerard #7 15 jul 2009 01:54

Vaak is een vieze geur in je neus het gevolg van een keelontsteking. Het verdwijnt dan ook weer als de ontsteking over is. dat kan soms best lang duren, zeker als je conditie niet zo goed is of als je niet zo gezond leeft.

anoniem #8 24 jul 2009 14:25

Ik zit nu sinds enkele weken met hetzelfde probleem.. als ik opsta lukt het nog alles normaal te ruiken maar eens de dag vordert krijg ik zo een "rottende" geur in mijn neus, echt vies..
zelf begrijp ik de oorzaak er ook niet goed van.
ik ben wel sinds een maand "zweedse kruiden" aan het innemen. zou het hierdoor kunnen zijn?

Jens #9 24 jul 2009 15:04

Ik vind het verband tussen een gewijzigd consumptie patroon met vreemde kruiden en de reukklachten geen onlogische gedachte. Dat zou betekenen dat als je de kruiden zou stoppen, de geur ook zal verdwijnen. Als je dit onderzoekt, kun je zelf de diagnose misschien stellen.

Charlotte #10 26 aug 2009 15:40

Ik heb nog steeds last van de vieze geur in mijn neus. Ruiken doe ik ook niet. De enen keer meer dan de ander.
Het allergisch verkouden zijn wordt minder, dat komt door een apparaatje dat Medinose heet.
Het is een lichtterapie. Medicijnen gebruik ik niet meer, wel pollinosan.

Charlotte #11 26 aug 2009 15:43

Sorry, het vorige bericht was verkeerd.
Ik heb nog steeds last van de vieze geur in mijn neus. niet. De enen keer meer dan de ander. Ruiken doe ik nog steeds niet.
Het allergisch verkouden zijn wordt minder, dat komt door een apparaatje dat Medinose heet.
Het is een lichtterapie. Medicijnen gebruik ik niet meer, wel pollinosan.

Rob #12 11 nov 2009 14:03

Een vieze geur in je neus kan ontstaan door een verstopping in je neus of een ontsteking in je neusholte. Dit moet dan door een KNO-arts behandeld worden. Die kan een holtespoeling geven of de holte met een naald doorprikken (dit heeft dan tot gevolg dat er een hele smerige lucht via je neus of mond naar buiten komt!)
Daarna eventueel nog een antibioticakuur.

Anoniem #13 16 nov 2009 22:04

liesje #14 20 dec 2009 06:13

Sind enkele weken geleden heb ik ook een vieze geur in mijn neus, het is niet mijn omgeving.
Als ik mijn hoofd op een afstand houdt ruik ik die geur, echt wil ik weten, waar dit van dan komt?
ik heb mijn neus gewssen met water, maar het blijf tog zo,.

Pascal89T #15 13 jan 2010 22:56

Beste forumleden.

Ik heb het zelfde probleem! Ik ben vorige jaar er voor naar de dokter geweest die adviseerde mij om 2 weken lang opgelost zout te snuiven. Helaas heb ik dat nog niet gedaan. Het is een zeer vervelende kwaal. Ik heb tevens gegoogled op "Stinkneus" daarop kwam ik via WikiPedia volgens mij terecht bij de term: "Ozaena" Als je dan verder gaat zoeken naar hoe je het kan verhelpen kreeg ik niet veel hits maar een van de sites stond dit vermeld
Een stinkneus (Ozaena) is vervelend
Een paar keer per dag een beetje Urtica1cinpoeder opsnuiven. Met de pink in het neusgat aanbrengen en opsnuiven. Dit enige dagen volhouden tot de stank over is. Urtica1cinpoeder is een homeopathisch middel van Dr. Vogel.
Ik heb er nog niet naar gezocht waar je het kan kopen maar neem aan gewoon in de drogisterij/apotheek

Ik ben momenteel serieus er mee bezig om te kijken of dit gaat helpen want voor het duiken moet me neus goed zijn!

Sony #16 11 feb 2010 20:56

Ook regelmatig last van een vieze geur. Is het bij jullie ook zo dat deze geactiveerd wordt door een actie (snuiten, niezen, neus ophalen, lachen, kortom alles waarbij de neus geactiveerd wordt)?
Het zit bij mij in de linker neus. stop er een watje in en dan is de geur minder tot weg. verdwijnt vaak na een uur of twee weer.
herkenbaar???

gr, Sony

marina #17 15 feb 2010 21:36

heel herkenbaar die uitlaatlucht. Geen idee waar het van komt. Ik word er wel een beetje flauw van.
Heeft iemand enig idee? Marina
Laatst bewerkt: 18 jun 2011 12:15 door .

Hans #18 16 feb 2010 02:55

Heb je de reacties wel gelezen? Volgens mij staat er toch echt wel een aantal mogelijke oorzaken beschreven.

Esther #19 17 apr 2010 11:06

Hallo allemaal.

Al jaren heb ik last van een vieze geur in mijn neus. Ik ben ook al een lange tijd onder behandeling bij een KNO arts. De geur komt zomaar opzetten en ruikt naar rot! Kliko-achtig. Sinds kort heb ik het ook soms in mijn rechter neusgat. Ik heb al alle soorten pilletjes gehad. Zelfs een anti biotica kuur van 3 maanden lang. Ben 2 keer geopereerd en NIKS maar dan ook NIKS helpt. Ik krijg de geur (meestal) weg door gebukt, hoofd naar beneden, neus dichtknijpen en dan heel hard mijn neus op te halen. Hier word je beetje dizzy van, maar meestal is hij dan weg. Vanzelf gaat de geur in mijn linker neusgat niet weg. Rechts soms wel. Als ik hem er niet uit krijg kan ik niets eten, omdat alles naar die geur smaakt. Heel vervelend!
Mijn arts beweert dat het een chronische neusholtontseking is maar ik geloof niet dat er NIETS aan te doen is. Ik word er soms dood ongelukkig van. Op de meest rottige momenten komt het opzetten. Ik hoop met alles wat ik heb, dat het ooit overgaat!
Ik ga binnekort weer naar de KNO. Ik vraag dan een second opinion aan. Dat doorprikken of spoelen van de holtes klinkt logisch. Ik ga het vragen. IK WIL ERVAN AFF!!!

Esther #20 17 apr 2010 11:07

Zeker herkenbaar!

Nina #21 30 apr 2010 11:01

Ik heb de reacties gelezen maar kan niet echt iets vinden waar ik iets mee kan. Ook ik heb sinds enkele jaren af en aan een smerige lucht in mijn neus en keel. Het is een brand-/ rooklucht waardoor ik, wanneer het op komt zetten, zelfs om me heen kijk of er niet iets in de fik staat. Ik ben er al voor bij de huisarts geweest, die kon er niets mee. Het houdt vaak enkele dagen tot weken aan, soms ben ik er verkouden bij maar vaak ook helemaal niet. Ik zou toch heel graag een echte oplossing willen, aangezien ik er gewoon wanhopig van word. Kortom, help!

Sony #22 10 mei 2010 23:49

AL met al een erg rottig probleem, waar niet een vaste oplossing voor te vinden is.

Ik heb gehoord van een neusspecialist in Duitsland, Dresden. Iemand hier van gehoord?

Er moet toch gewoon een oorzaak zijn voor het opkomen zetten van de geur. Bij mij wordt het echt door druk in de neus '(niezen,snuiten, hoesten etc..) geactiveerd. Dat moet een reden hebben, zeker omdat het ook weer naar ong. twee uren verdwijnt.

iemand ook lid van de anosmievereniging?

anoniem #23 25 mei 2010 21:57

Ik heb een geur sinds ze in mijn oog silicone olie erin gespoten hebben om een macula gat te dichten . Na een paar weken hebben ze de olie eruitgehaald en toch blijft die geur als ik mijn hand tegen mijn neus druk en opsnuif of als ik mijn neus ophaal.De chirurg zegt dat dit onmogelijk van die olie komt en dat die nu kompleet verwijdert is .
Ik krijg daar soms migraine van .
Ik spoel mijn neusholten met een zoutoplossing .
Op het moment zelf helpt het , maar de geur komt terug .
ik wordt er zenuachtig van .
Weet iemand hoe dit opgelost kan worden .
Ik ben nog niet bij mijn huisarts geweest

Anoniem #24 13 sep 2010 14:52

Michael #25 22 sep 2010 17:31

Die brandlucht en de uitlaatgeur komt me bekend voor. Ik heb het ook geregeld. Dan lijkt het of er iets in de brand staat, of dat er een auto naast het huis stationair staat te draaien.
Ik ben blij dat anderen het ook hebben. Ik dacht dat ik de enige was!
Wat ik wel heb is dat ik insuline gebruik, en de geur lijkt wel wat op insuline, ik dacht dat het er mee te maken had. Maar het lijkt me nu niet dat alle bovenstaande mensen diabets hebben...

vieze geur in neus

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA