Ineens zeer droge keel achter huig

  • #1

    Zomaar ineens zit ik met een gruwelijk irritant droog gevoel achter in mijn mond/begin keel. Net achter mijn huig zeg maar.
    In mijn mond speeksel zat, dus echt droog zal het niet zijn, maar zo voelt het wel.
    Veel slikken.kuchen (humhum zeg maar).
    Thee met honing, keel snoepjes, doet allemaal niet veel.
    Ik heb m'n nachtrust momenteel erg hard nodig maar weet op voorhand al dat het op deze manier kansloos wordt...
    Iemand enig idee/tips?

    Reageer
    #2

    Het zou een keelontsteking kunnen worden. Of een verkoudheid.. Helaas is er niet al te veel aan te doen. Neem zo nu en dan een lepeltje honing

    Reageer
    #3

    Zo accuut tandor? Rond 20.00 begon het ineens. Verder totaal niet pijnlijk oid, maar wel irritant.
    Had nog trachitol liggen, maar ook dat lijkt niets te doen.

    Reageer
    #4

    Dat kan inderdaad acuut optreden, tenzij er iets anders is gebeurd met je keel. Maar dat zou je dan wel weten.

    Reageer
    #5

    Ik heb er ook last van en het geeft vooral s,nacht een naar schurend gevoel omdat het dan droog is. Als ik drink is het weer even weg. Het is geen keelpijn. Het zit net in de overgang van neus naar keel. Weet ook niet hoe ik het weg krijg. Ben al bij de huisarts geweest maar die ziet ook niks...

    Reageer
    #6

    Hi
    Sinds April heb ik daar ook last van, maar heb mijn Amandelen laten verwijderen en dat gevoel bleef, als ik slaap hb ik er geen last van en in ochtend, maar ik kan drinken en zure snoepjes in mn mond houden nee nikkes nada, maar nou komt het... Het bezorgt mij nu paniekaanval, kou, warmte, luchtjes dat slaat op mn keel waardoor t gaat voelen alsof mijn keel wordt dichtgeknepen, dan ga ik hyperventileren, drukte kan ik niet meer tegen.. Ik raakt geïsoleerd en dat brengt frustraties nu met zich mee

    Reageer
    #7

    ik ben opzoek na iemand met dezelfde ervaring als ik. Ik heb ook me amandelen laten verwijderen sindsdien is het achter me huig helemaal droog adem en tegen en als ik iets eet blijft heel die smaak erin hangen heel vies dus ook zit het vol met littekens ik loop al een jaar ziekenhuis in en uit maar niemand die tot nu toe nog met een oplossing is gekomen het brengt namelijk veel emotionele klachten met zich mee iemand die dezelfde ervaring als ik heb?

    Reageer
    #8

    Beetje late reactie, maar er zullen vast wel meer mensen op zoek gaan naar de oorzaak. Het komt door te droge lucht in je omgeving. Een vochtinbrengende neusspray wil nog wel eens helpen en de luchtvochtigheid op peil houden. Drinken heeft geen zin, tenzij je een rietje in je neus stopt 😉 als je drinkt loopt er geen vocht achter de huig. Vaak gaat het ook gepaard met een droge neus. Gebruik geen zoutoplossing want dat droogt alleen maar uit.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb met eben netipot (Google of YouTube maar) Enkel met lauw warm water Mijn Neus gespoeld en dit hielp! Boven een schaal met kokend water stoom inademen hielp ook!

    Reageer
    #10

    super bedankt zeg! een neusspray helpt inderdaad!.. en daar loop ik dan al maanden mee.. voor nood even een zoutspray gebruikt maar meteen verlichting.. morgen dus even langs de etos..

    super!

    Reageer
    #11

    Ik heb hetzelfde probleem. Dus een vochtinbrengende neusspray zou hopenlijk wel werken??

    Ik loop al weken hier mee rond een droge gevoel in mijn keel dat steeds in de avonduren optreedt. Is echt heel irritant gevoel is niet pijnlijk. In het begin was het een soort schuurpapier gevoel.

    Ik ga dus die vochtinbrengende neusspray ook maar uitproberen. Ik had maagbeschermers gekregen en valeriaan druppels niets hielp.

    Reageer
    #12

    Na hoe lang gaat het bij jullie weg als je de vochtinbrengende neusspray gebruik.

    Reageer
    #20

    Ik heb dit nu ook sinds een paar dagen en heb twee weken terug corona (omikron) gehad wat begon met een metalige smaak in de keel. Zou dit nog een na wee kunnen zijn? Hebben jullie toevallig voor de klachten ook Corona gehad?
    Groetjes Margriet

    Reageer
Reageer op: Ineens zeer droge keel achter huig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief