Vieze geur in neus na verkoudheid en dik oranje/bruin snot

  • #1

    Ik ben een aantal dagen verkouden geweest. Verliep eerst gewoon als een normale verkoudheid. Na een aantal dagen toen het bijna over was had ik alleen nog regelmatig een verstopte neus en dik troebel gelig snot. Dit was al een aantal dagen geleden, en ik heb er nu nog steeds last van. Echter is het wat minder prettig geworden. Het snot is nog steeds dik, maar het snot is nu vaak doorzichtig geel en soms ook oranje of bruinig. Dit is nog niet zo heel vervelend, maar wat wel vervelend is, is de geur die ik ervan krijg in mijn neus. Ik heb continu de geur en smaak van braaksel in mijn neus en mond. Als ik eet kan ik het nog wel redelijk proeven, maar erg lekker is het meestel niet. Ik denk dat het komt door vele malen snuiten.

    Ik vroeg me af wat er aan de hand is en wat ik er aan kan doen, en of ik naar de huisarts moet of gewoon moet afwachten tot het over gaat.

    Reageer
    #2

    Dit was ik nog vergeten te vermelden: er zit soms ook een hele kleine hoeveelheid bloed in het snot

    Reageer
    #3

    Dat is in ieder geval een teken dat je slijmvliezen nog hersteld zijn. Misschien heb je een bijholteontsteking.
    Ga even met de klachten naar je huisarts

    Reageer
    #4

    Als bijholtes deze ontstoken raken hebben we het over een bijholte-ontsteking en gaat gepaard met een verstopte neus, pijn in de holtes, een belabberd gevoel en geregeld koorts.

    Snot en slijm is dan in overvloede aanwezig, en kan door de opgezwollen slijmvliezen niet meer uit de neus lopen en wordt dikker en geel of groen. De klachten zijn te verlichten door te stomen met heet water. Ook neusdruppels helpen verlichtend

    Reageer
Reageer op: Vieze geur in neus na verkoudheid en dik oranje/bruin snot


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief