Pijnlijke hals/keel

  • #1

    Hallo iedereen,

    Het begon met brandend maagzuur en een maagzweer dat ik had.
    Heb veel moeten overgeven toen ik een maagzweer had. Maagzuurremmers voor gekregen. Mijn maag voelde minder pijn aan, maar na een week voelde ik wel dat mijn slokdarm geïrriteerd was, krampen en branderig gevoel en ook het eten ging niet soepel.
    Nu een week later voelt mijn hals soort van opgezwollen aan, voel hele rare tintelingen en kramp onder mijn kin. Zelfs mijn monnikskapspier rechts staat gespannen. En heb nu een globusgevoel, alsof ik iets in mijn keel voel dat opgezwollen is ofzo. En praten doet pijn, ben nu vrij hees en heb keelpijn, ook als ik slik. En heel soms nog een branderig gevoel boven mijn borstbeen en boven het kuiltje dat tussen je sleutelbeenderen zit.
    Is mijn hele strot/keel nu zo geworden door het overgeven en het brandend maagzuur?
    Het voelt zo irritant, vooral bij het slapen, als ik lig dan voel ik een pijnlijke druk op mijn keel. Ben mijn kussens maar wat hoger gaan zetten.

    Kent iemand dit ook, hebben jullie tips? Het is zo'n vervelend gevoel!

    Reageer
    #2

    Maagzuur in combinatie met veel overgeven kan inderdaad beschadigingen veroorzaken in de slokdarm en de keel. Ga dus terug naar je huisarts en vraag een verwijzing naar de MDL arts.

    Reageer
    #3

    Weer terug naar huisarts gegaan. Andere maagbeschermers gekregen. Moest dat uit proberen, zo niet dan moet ik een endoscopie waar ik niet op zit te wachten. Op dit moment heb ik echt pijn aan mn keel en pijnlijke tintelingen in mn kaak en soms in hals. En hard praten doet pijn. Wat is dat precies. Het gekke is dat eten en drinken niet pijn doet. Maar als ik slik wel lijkt alsof er iets in mn keel zit. Ben echt bang voor enge ziektes.

    Reageer
    #4

    Maar even afwachten of er verbetering komt en anders toch maar weer terug.

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke hals/keel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief