Last (rondom) oren

  • #1

    ik heb het steeds het gevoel dat ik mijn oren moet klaren. Daarnaast heb ik soms een lichte pijn aan de bovenkant van mijn oor. Ik heb de neiging om dat kuiltje boven bij mijn oor en wang en onder mijn oor te masseren... Ik heb ook last van trillingen in mijn lip. Niet constant. Meestal rechts in mijn bovenlip. Het lijkt erger te worden als ik veel suiker heb gegeten, maar misschien is dit toeval.

    Daarnaast loop ik bij de fysio ivm nekklachten.. IK heb er al een paar weken last van, echter oorpijn/ jeuk en drukkende gevoel en de drang om te klaren is recent.

    Houdt dit allemaal verband met elkaar. Wat kan dit betekenen?

    Reageer
    #2

    Voor de volledigheid: laatste twee weken veel last van jeuk in keel en neus. Ha denkt aan allergie. Vorige week bloedtest gehad (huismijt etc) hoop morgen daar een uitslag van te hebben. Trilling in lip en last rondom de oren speelt echter al langer

    Reageer
    #3

    en als ik met mijn onderkaak van links naar rechts beweeg hoor ik het een beetje kraken naast mijn oren zeg maar bij mijn wang. In november wordt een verstandskies getrokken linksboven. Toen ik vorige week mijn ha vroeg naar de trilling in mijn lip zei hij dat is niks dus vandaar dat ik het hier voor leg omdat ik er nog steeds last van heb.

    Reageer
    #4

    Dit is een heel complex probleem.
    Alle factoren die je noemt kunnen namelijk het probleem veroorzaken. Je nekspieren dus en de verstandskies. Daarnaast zou er nog een probleem met je oor zelf kunnen zijn. Heeft de HA ook naar(in) je oor gekeken?

    Reageer
    #5

    De huisarts heeft niet naar mijn oren gekeken omdat deze klachten pas na het bezoek ontstonden...

    Het is dus al een tijdje begonnen met een trilling in mijn lip en ook in het hoekje van mijn oog (binnenkant). Dit bleef enkele weken aanhouden. Toen verdween dit eigenlijk tot ik op een ochtend een pijnscheut voelde achter mijn oor bij mijn schedel ter hoogte van het kuiltje onder de oor zeg maar. Heel kort maar wel pijnlijk. Ik dacht iets verrekt te hebben. Toen begon na enkele dagen de trilling weer in mijn lip. Niet constant en de ene dag meer dan de ander. Heel soms in mijn onderlip of kin. Twee weken geleden zat mijn nek vast. Hiervoor ben ik dus naar de fysio geweest. Zij zei nek vast en bovenrug en die trilling in lip zou daar vandaan kunnen komen ook door stress. Trilling verdween ook een beetje en de bovenrand van mijn lip voelde soms meer lichtelijk verdoofd. Vorige week bij de ha gemeld ivm allergie klachten echter kon hij het niet plaatsen en vond het verder geen zorg voor aandacht. Daarna begon die oorpijn en dat gevoel dat het dicht zat. Vooral gister was dat gevoel heel erg en had ik eind van de dag weer trillingen in mijn lip. Deze zijn overigens niet te zien van buitenaf (lijkt). Mijn nek lijkt niet meer vast te zitten. Gister had ik weer soms een trilling in mijn kin en zelfs in het voorhoofd (1x) en zowel gister als vanochtend trilling in mijn ooghoek.

    Als ik de oorzaak zou weten dan kan ik er misschien wat aan doen.
    Ik dacht zelf dat mogelijke oorzaken dus zouden kunnen zijn:

    -stress (heb een stressvolle periode achter de rug echter nu minder)
    -nekklachten
    -oren (gezien de vage klachten van afgelopen week)
    -verstandskies
    -herpes simpex I virus (Ik lees op internet dat tintelingen in lip een symptoom zijn en ik lees wat over ziekte van bell, met pijn achter het oor etc, nog nooit koortslip gehad)
    -zenuwbeschadiging door gebruik lippenbalsum met peper etc, ben ik echter al een aantal weken mee gestopt
    - voedingssuplementen (ik slik extra zink, magnesium, vit c en b forte en lysine (ivm huid, acne gevoelig snel rood etc))

    Daarnaast heb ik dermatitis perioralis. het was heel erg rondom de mond dat is met rozex verholpen. Ik heb het nu alleen nog licht bij mijn neusvleugels en hier gebruik ik rozex voor. de huis boven mijn bovenlip lijkt sowieso niet meer te kunnen tegen smeerseltjes nu het reageert ook op mijn moisturizer (het kan een brandend gevoel geven, rode vlekjes) ik smeer daar dus ook niks meer en heb daar geen brandend gevoel meer of rode vlekjes. heel soms wat droog omdat ik daar dus niks smeer.

    Veel informatie...

    Reageer
    #6

    Er zijn een aantal dingen die wel wat klachten kunnen veroorzaken.
    Stress, nekklachten passen heel goed bij elkaar. Door de stress ontstaat er spierspanning. Ook tintelingen kunnen daardoor worden veroorzaakt. Maar dat is voornamelijk bij hyperventileren.
    Verstandskies/oor is ook een mogelijke combinatie.
    Je hebt al een gevoelige huid, dus balsem met peper is dan wel een heel ongelukkige keuze..dat kan wel wat problemen veroorzaken. Irritatie van zenuwuiteinden bijvoorbeeld. Het kan wel even duren voordat dat weer hersteld.
    Herpes is niet erg waarschijnlijk. Dat zou je allang een koortslip hebben gehad.
    Doe eens de test op :
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Ga wel even naar de huisarts en laat voor de zekerheid naar je oor kijken.

    Reageer
    #7

    Dank voor het advies. Ik ga er zeker naar laten kijken.

    Reageer
    #8

    De uitslag van de hyperventilatie test is 56...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je hebt dus last van hyperventilatie. Dat kan dan in ieder geval een heel deel van de klachten veroorzaken. Bespreek het eens met je huisarts.
    kijk hier eens voor de klachten die bij hyperventilatie kunnen ontstaan:
    http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html

    Reageer
Reageer op: Last (rondom) oren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief