niet-ophoudende keelpijn

  • #1

    Dag allen,

    Ik heb sinds een lange tijd heel veel last van keelpijn. Ik denk zelfs dat dit al langer dan en jaar het geval is. Ik heb toen een scan laten maken, en toen zagen ze dat mijn lymfeklieren opgezet waren. Een tijd daarna ben ik naar een keel-neus-oor arts gegaan. Die heeft in mijn keel gekeken(ook heel diep) en er was helemaal niets te zien. Mijn amandelen zijn een beetje opgezet, maar niet echt extreem dat ze ontstoken zijn en mijn keel is wat rood maar ook niet overdreven. Ik heb toen ook een scan van mijn schildklieren gehad en alles was in orde, ook in mijn bloed was alles in orde. Ik kan mijn pijn het beste omschrijven alsof mijn keel zo nu en dan wordt dicht geknepen. Daarbij lijkt het alsof telkens als ik slik slijmen in mijn keel achterblijven. Wat ik ook heel erg heb is dat ik af en toe een druk op mijn oren ervaar. Ik heb deze gevoelens vooral rond de middag. 's Avonds heb ik dan weer een soort gevoel van druk op mijn borst. Ik ben echt ten einde raad...

    Reageer
    #2

    ^ oh, en ik ben ook constant verkouden.

    Reageer
    #3

    en moet ook tamelijk vaak hoesten(alsof er een kriebel in mijn keel is)

    Reageer
    #4

    Heb je ook last van je maag? Veel zuurbrand of boeren? Opgeblazen gevoel na het eten?

    Soms het idee dat er te weinig lucht in je longen komt waardoor je dieper moet gaan inademen?

    De druk op de borst, komt doorgaans als je in rust bent en niet als je ergens druk mee bezig bent?

    Reageer
    #5

    Ik heb in het verleden nogal wat last gehad van mijn maag, ik heb een gevoelige maag wel.

    Ik heb soms wel de indruk dat er weinig lucht in mijn longen zit, dat is eigenlijk vooral als ik in beweging ben. Bijvoorbeeld net had ik het erg zitten. Ik was van de trein tot aan mijn bestemming aan het wandelen en ik had een erg licht gevoel in mijn hoofd en het gevoel alsof ik de hele tijd naar adem moest snakken, ook mijn keel voelde enorm dik aan weeral.

    Druk op mijn borst heb ik ook als ik bijvoorbeeld in bed lig op mijn zij, dan heb ik echt een raar kloppend gevoel op mijn borst.

    (bedankt trouwens voor het antwoord!)

    Reageer
    #6

    Ik vraag me eigenlijk ook af of ik me zorgen zou moeten maken om die klieren

    Reageer
    #7

    De klieren zijn doorgaans geen reden om bezorgd over te zijn. Niet gezien de eerdere keelklachten met wat opgezette amandelen. Dan is dat heel normaal dat de klieren opzetten.

    Doe een de hyperventilatie test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #8

    Vanaf wanneer mag ik me eigenlijk zorgen maken wat betreft die klieren?

    Mijn score is trouwens 55 op de hyperventilatietest. Maar met wat hangt hyperventilatie dan samen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dan is er toch een duidelijke aanwijzing voor hyperventilatie. Dat verklaart dan ook de klachten die je hebt. ( m.u.v. de klieren.Dat had ik al uitgelegd.)
    Hyperventilatie ontstaat door een verkeerde ademhaling. Dat kan dan o.a.weer door stress en spanningen worden veroorzaakt. Je zou hier ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen voor kunnen doen. Je kunt die vinden in de columns over angst. De columns gaan dan wel over angsten maar de oefeningen zijn ook prima te gebruiken bij hyperventilatie.
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Over de klieren hoef je je in principe geen zorgen te maken. Behalve als ze plotseling heel erg gaan groeien en erg pijn gaan doen. Dan kunnen ze ontstoken zijn. Maar ook dat is niet ernstig.
    Ze zijn nu opgezet omdat je voortdurend verkouden bent. Eigenlijk een goed teken. Want de klieren geven aan dat je afweersysteem aan werk is om het verkoudheidsvirus op te ruimen.

    Reageer
    #10

    Oh fijn om te horen,bedankt. Ik ga eens naar de dokter gaan dan, wie weet kan het geen kwaad mijn amandelen eens te laten knippen(zou dat kunnen helpen?)

    Reageer
    #11

    Als je amandelen voortdurend problemen geven zou dat een oplossing kunnen zijn. Overleg het met je huisarts.

    Reageer
    #12

    Heel erg bedankt! Fijne website dit, goed advies en heldere uitleg met de nodige relativering! Mag ook gezegd worden!

    Reageer
    #13

    Graag gedaan en bedankt ๐Ÿ˜‰

    Reageer
Reageer op: niet-ophoudende keelpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief