Amandelen verwijderen? (na meerdere ontstekingen)

  • #1

    Ik heb voor de zoveelste keer weer ontstoken amandelen gehad. Dit is iets dat geregeld bij me voorkomt, al sinds ik een kind was. Er werd toen nog overwogen of ze het bij me moesten verwijderen of niet en ik heb er spijt van dat ik dat niet heb laten doen omdat het als kind makkelijker schijnt te zijn.

    Ik heb gemiddeld elk jaar hier wel last van, dat mijn amandelen opgezet voelen, mijn oren er pijn van gaan doen, en dat mijn amandelen witte plekken vertonen (meestal gorgel ik dan een dag of 2-3 met zoutwater en dan verdwijnen de witte plekken weer).

    Ik heb afgelopen week ontstoken amandelen gehad samen met een erge verkoudheidsvirus (constant mijn neus moeten snuiten tot bloedens toe, schrale neus aan overgehouden, veel slijm opgehoest soms bij het hoesten moeten overgeven vanwege die reflex, niet normaal kunnen slapen door de pijn in mijn keel). Ik heb vanmiddag in de spiegel met een lichtje erbij en mijn amandelen zien er ontzettend toegetakeld uit! Er zijn inhammen en diepe openingen in mijn amandelen die voorheen niet zo erg waren, en de amandelen zijn nog steeds zodanig opgezet dat ze bijna elkaar raken (ik eet ook nog moeilijk zonder pijnstillers) en mijn huig raakt bijna altijd mijn rechter amandel.

    Ik heb als bijlage een foto van mijn amandelen toegevoegd hoe ze er nu uit zien. Stel ik me aan of zien ze er inderdaad toegetakeld uit? Ik heb het idee dat de ontsteking van vorige week de ergste tot nu toe is geweest en ik begin me zorgen te maken over hoe ik die nieuwe openingen in mijn amandelen schoon wil zien te houden met wat betreft eten.

    Zal ik gewoon een consult aanvragen om ze te laten verwijderen? Zo ver ik weet heb ik geen last van mijn neusamandelen of tongamandel, moeten die verplicht er dan tegelijkertijd ook uit?

    [attachment=2151]IMAG3463.jpg[/attachment]

    Reageer
    #2

    Het lijkt er inderdaad op dat het beter is om ze te laten verwijderen.

    Dat heeft overigens geen consequenties voor de neusamandelen e.d. tenzij die natuurlijk ook zijn aangedaan.
    Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de KNO arts

    Reageer
Reageer op: Amandelen verwijderen? (na meerdere ontstekingen)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief