doof worden

  • #1

    Hallo,

    24 jaar geleden ben ik slechthorend geboren. Hieraan ben ik 2maal geopereerd voor zoals buisjes als nog wat (ik was nog klein)

    echter heb ik ook een traumatische ervaring met vuurwerk. Na jaren ploeteren en doen ben ik het zat om al die weken zo bang te wezen. De hulp die ik vroeger heb gehad heeft geen effect meer.

    nu is mijn vraag. Is er een mogelijkheid om weer doof te worden? Bijvoorbeeld door een operatie?

    Het zou mijn leven juist beteren en ik zal zonder angsten leven....

    Reageer
    #2

    Om voor die 2 dagen van het jaar een operatie te laten uitvoeren lijkt me toch wel een beetje overdreven. Mogelijk zou het kunnen zijn, maar doen doet het niemand. Je kunt natuurlijk ook 2 dagen gehoorbeschermers gebruiken. De angst voor vuurwerk zit niet in je oren maar in je hoofd.

    Reageer
    #3

    Hallo

    Dat die angst in men kop zit ja dat klopt dat weet ik ook wel.

    alleen die werkelijke 2 dagen per jaar is natuurlijk heel niet zo. Dat is een week of 2 geleden al begonnen dat men het afsteekten dat ik sinds die tijd al met oordoppen loop.

    Het is ook niet zomaar een klakkeloze vraag die ik stel namelijk.

    Het is iets waar ik al een aantal jaar over nadenk. Het beinvloed namelijk men leven of ik het wil of niet. Het is niet alleen vuurwerk, ook onweer en al het andere wat knalt.

    mvg

    Reageer
    #4

    Dat snap ik natuurlijk wel.
    Maar je zult geen arts vinden die je opzettelijk doof gaat maken. Doof zijn is geen sinecure. Slechthorend zijn is al erg, maar doof zijn is niet niks.

    Reageer
    #5

    Dat snap ik,

    ik ben als kind zeer slechthorend/doof geweest.

    klink stom maar ik mis het ook.

    Reageer
    #6

    Of dat stom klinkt weet ik nog niet.
    Je mist waarschijnlijk het kunnen terugtrekken in je eigen wereldje zonder invloeden van buitenaf.

    Reageer
    #7

    Probeer eens bouwvakkers gehoorbeschermers. dit gebruik ik bij clienten van mij die over gevoelig zijn voor geluidprikkels.

    Reageer
    #8

    Hallo.Ook ik ben enorm bang voor knallen en harde geluiden en ik ben zelfs ook een beetje doof(heb gehoorapparaten)Ik heb ze niet altijd in,alleen in gezelschap maar bij het minste geringste harde geluid schrik ik al.Ook ik ben erg bang voor vuurwerk-knallen en doodsbenauwd voor onweer-gedonder maar weet je wat ik dan doe? Met oudejaarsavond drink ik s,avonds zo tegen een uur of tien een paar glaasjes wijn en zet ik mijn koptelefoon op.Zo heb ik toch plezier van het vuurwerk zonder iets te horen.Als ik daarna naar bed ga doe ik oordopjes in en heb verder nergens last van.Met onweer doe ik de oordopjes ook in en ga dan in de keuken of in de hal zitten,waar ik het gedonder niet of nauwelijks hoor.Dit is echt een goede oplossing hoor en om je daar dan doof voor te laten maken vind ik dan echt een lachertje.Waarom zou je zoiets doen,als je er dan geen last meer van hebt?Kom op,er zijn echt wel ergere dingen.Als alle lawaai voorbij is en ik mijn gehoorapparaten weer in heb,moet ik er niet aan denken om echt doof te zijn,lijkt me verschrikkelijk!!Dan maar af en toe hulpmiddelen.Beste anoniem, ik hoop je hiermee geholpen te hebben.Succes en fijne feestdagen gewenst.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: doof worden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief