ik ben sinds 3 februari 2013 mijn stem kwijt..

  • #1

    Het begon met 2 dagen flinke keelpijn, en na die 2 dagen werd mijn stem steeds slechter.
    KNO arts kan geen bijzonderheden ontdekken, geen knobbeltjes of poliepen, maar wel dat mijn keel geïrriteerd is. Hij is ervan overtuigd dat het van maagzuur komt. (Ik heb, en had geen maagzuurklachten)
    Hij schreef maagzuurremmers voor, maar die verdraag is niet. Via de homeopaat homeopathische maagzuurremmers gekregen, die ik wel verdraag, maar 2 maanden later heb ik nog steeds geen resultaat wat mijn stem betreft.
    Als ik veel gepraat heb, heb ik veel last van keelpijn.
    Verder heb ik geen last, alleen dat het lastig is om me verstaanbaar te maken, vooral als er veel omgevingsgeluiden zijn.
    Tijdens dit afgelopen half jaar heb ik wel weer 2 keer keelontsteking gehad, ook vorige week weer. IJs is dan het enige wat mijn keel een beetje verzacht.
    Is er iemand die dit herkent?

    Reageer
    #2

    Het feit dat je veel klachten hebt na intensief stemgebruik, kan wijzen op een verkeerd stemgebruik. Zeker als de KNO arts niet iets bijzonders heeft gevonden en de maagzuurremmers niet helpen is de inzet van een logopedist(e) een goede optie.

    Met vriendelijke groet, Bram

    Reageer
    #3

    Ik heb diverse keren logopedie gehad, maar die kon zelfs niets meer voor me betekenen.

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Km weet niet hoe het nu met je klachten is, maar ik ben zelf logopedist en als ik je verhaal lees klinkt het wel als een functionele stemstoornis. Ga anders eens naar een logopedist die gespecialiseerd is in stemstoornissen. Wellicht kan dat helpen.

    Reageer
Reageer op: ik ben sinds 3 februari 2013 mijn stem kwijt..


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief