Vliegen met Vocht achter het trommelvlies.

  • #1

    Hallo allemaal,

    Sinds afgelopen vrijdag is het bekend dat er vocht achter mijn linker trommelvlies zit, en een ontsteking in mijn middenoor heb, Normaal is het gewoon afwachten tot wanneer het over gaat maar nu maak ik me wel zorgen,

    Over anderhalve week ga ik namelijk met het vliegtuig op vakantie (4,5 uur vliegen) , nu heb ik al wat dingen opgezocht er over.
    Nu lees ik dat het gevaarlijk kan zijn om hiermee te gaan vliegen, meerdere doem scenario's gelezen maar hoe zit het nou echt? Want mijn eerste vakantie in 3 jaar wil ik niet aan mijn neus voorbij zien gaan.

    Verder nog tips over wat ik er het beste tegen kan doen zodat de vocht weg kan gaan? Heb al neusspray gekregen van de huisarts en oor druppels, en ik stoom 2/3x per dag.
    Maar nu lees ik soms ook dat dat niet altijd wil helpen!

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Beste Don,

    Ik ben te laat met mijn antwoord voor uw vlucht maar wil wel graag mijn ervaring van afgelopen zomer delen zodat ik hiermee anderen misschien een HEL kan besparen.
    Na 3 weken Indonesie (veel onder water gezwommen, airco etc) enigzins verkouden met beetje verstopte neus in vliegtuig gestapt van Bali naar Singapore. Ik heb nog NOOOOOIT zoveel pijn ervaren als tijdens deze vlucht. Ik ging kapot!! Ik ben niet flauw maar heb het uitgeschreeuwd van de pijn tijdens het landen, mijn oren klapten zowat uit elkaar. (Ik zou een dag later naar Amsterdam vliegen maar was doodsbang geworden en had nog steeds veel pijn aan mijn oren.) Eenmaal in Singapore (top ziekenhuis overigens, erg hightech) direct naar ziekenhuis gegaan waar de KNO arts mij boos vertelde dat ik nooit in het vliegtuig had mogen stappen. Er zaten nu bloedproppen achter mijn trommelvliezen dankzij het vliegen en hij ontdekte een ooronsteking (van de verkoudheid, had ik zelf niets van gemerkt. Opletten dus, want dit heb je niet altijd in de gaten). Vervolgens kreeg ik antiobitioca voor de ooronsteking, pijnstillers, neus druppels en de hele handel en mocht 8 dagen niet vliegen (!!). Ik had inmiddels door het vliegen nog steeds pijn, zelfs in de lift voelde ik de stekende druk, maar niet te vergelijken met die hel tijdens het vliegen.
    De arts gaf me tijdens de laatste controle nog advies (earplanes/druppels/pijnstillers OF gaatjes prikken in mijn trommelvlies onder verdoving bij hem) Ik koos voor de eerste optie. Die earplanes hebben me gered.
    Let op; op de verpakking staat dat je ze na enkele uren in de lucht mag uit doen, en dan tijdens dalen weer in. NIET DOEN! Niet eruit halen maar de gehele reis laten zitten! Ik probeerde namelijk halverwege de vlucht 1 oor en ging gelijk door de grond van de pijn.

    Wil iedereen waarschuwen. VLIEG NOOOOIT met een oorontsteking of flinke verkoudheid.
    Overleg eerst met jouw huisarts of hij iets voor je kan betekenen (druppels, gaatjes, antibiotica of wat dan ook).
    Niet eigenwijs zijn.

    Reageer
    #3

    ook ik heb vocht achter het trommelvlies en ook ik ga over 1 week vliegen
    ik ben begonnen met stomen.
    Anneke.

    Reageer
    #4

    ook ik heb gevlogen met een flinke verkoudheid met vocht achter het trommelvlies. Ik had mijn hoorapparaatjes aan in beide oren en heb geen pijn gehad. Echter toen ik thuis was bemerkte ik dat mijn gehoor sterk achter uit was gegaan. Bij mijn linkeroor versterkt mijn hoorapparaat niet meer en met het rechteroor maar weinig versterking. De huisarts zei dat het vanzelf moest overgaan. Inmiddels hoor ik dus niet meer goed zelfs niet met de hoorapparaten.

    Reageer
    #5

    Ik vlieg binnenkort. Mijn arts zegt dat het geen probleem is om te vliegen. Wel kan ik heftige pijn krijgen bij hdt landen. Duurt een uur dan is de pijn weg, aldus mijn arts

    Reageer
Reageer op: Vliegen met Vocht achter het trommelvlies.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief