Wit snot/slijm uit neus

  • #1

    Hallo iedereen,

    Sinds een tijdje heb ik dus last van snot uit me linker neusgat.
    De snot is een wit slijmachtig propje wat er opeens uitkomt, dit gebeurd eerder als ik de airco aanzet.
    Verder heb ik geen gezondheidsproblemen.

    Hoop graag wat te horen.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Hallo, dit slijm.
    Loopt het ook af en toe uit je neus? Meer waterachtig..
    Heb je ook het gevoel dat je neus soms potdicht zit, ookal is ie leeg van binnen?

    Reageer
    #3

    Nee het loopt er niet uit. Het is echt een propje slijm. Het is ook spierwit en het komt in 1 keer.

    Reageer
    #4

    Ja oke, euhm is het begonnen sinds mei ongeveer? En heb je al eens geprobeerd met fysiologisch water te spoelen? (zoutoplossing) dat doe ik bijna elke dag met dit weer. Volgens mij heb je (misschien) een allergie, kan vanalles zijn. stof, fijnstof, huistofmeid... etc.

    Eens een afspraakje maken bij de NKO arts, die gaat kijken met een sonde in je neus 🙂

    Reageer
    #5

    hallo

    weet je ondertussen al wat het zou kunnen zijn?
    heb hier namelijk ook al lang last van.

    Reageer
    #6

    Hoi het is niks ernstig kleurloos wit / witgrijs is gewoon kan wel een ligte eritati aan je neusslijm van vlies zijn als je er veder geen last van heb hoef je er niks mee. Maar als verstopt zit dan kan je en mag je elke das met zout oplossing medere keren per dag spoelen dit doot gelijk bacteriën en voor komt voorhoofd instekingen en verkoudheid. Zout oplossing is voor je ligaam bekent als eigen je ligaam maakt ook zout water aan om tespoelen zie je tranen. Mocht je zelf nog zo iets hebben het zit niet lekker. Ga dan gewoon lang huisards voor je zelf gerust testellen daar krijgen ze voor betaald. Maar eg is niks om je zorgen over temaken.

    gr s

    Reageer
    #7

    Ik heb hier al jaren last van, helder taai snot in alleen mijn rechter neusgat, ik voel het gewoon zitten en weet wanneer ik het er precies uit moet snuiten en als ik dat niet doe nog kans heb dat het er op een gênant moment uit komt zetten 🙁 ieeeuw, meerdere sprays gebruikt en niets helpt, het enige wat bij mij helpt is: 24 st. amoxi/clav sdz 500/125 mg.
    bij mij is het een jaarlijks terugkerend iets, ik heb er nu ongeveer 15 jaar last van en mijn HA heeft al gezegd dat hij mij gaat doorsturen naar de KNO omdat ik niet jaarlijks aan de antibiotica kan. Geen ernstig probleem maar wel heel vervelend en na jaren word ik er ook beetje moedeloos van.

    Reageer
    #8

    Ik heb precies hetzelfde probleem. Heel dik wit snot wat inderdaad goed omschreven kan worden als een propje. Kan het door airco/verwarming komen? Ik ben net zes weken in peru geweest waar ik nergens airco of verwarming had en ik heb er daar de hele vakantie geen lasy van gehad. Ik ben benieuwd of iemand hier ervarig mee heeft, wellicht een allergie?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb er al twee jaar last van wittebolletjes en zit ook vaak verstopt .bij mij helpt alleen neusspray voor kinderen tot 6 jaar.men heeft mij gezegt dat ik mischien wel een melk alleegie heb .ik let er nu op en inderdaad ik hoef nu nog maar drie keer per dag de neusspray te gebruiken ipv minimaal 10.maar het is nog niet helemaal weg.ik heb trouwens ook vaker oorpijn daar door.in het zieken huis kunnen ze niks vinden hoe of wat.ook dat met met de melk allergie kon daar niks mee te maken hebben zeiden ze daar.maar ik merk toch wel degelijk verschil.

    Reageer
    #10

    ik heb het ook al jaren. Bijna om de 6 weken komt het er in een keer uit. Blijf het bizar vinden. Dokter zegt dat ik over actieve neusslijmvliezen heb en heb er spray voor gekregen maar die gebruik ik niet. Het komt er uit ookal ben ik niet verkouden bv. Ben wel blij dat er meer mensen zijn die het hebben. Hoor er verder nooit iemand over.

    Reageer
    #11

    Ik heb dat ook af en toe. Meestal na een verkoudheid. Lijkt witte of siliconenachtige prop. Ik voel me dan steeds klein beetje benauwd. Wanneer de prop eruit schiet voel ik me gelijk beter. Het duurt dan zo weer paar jaar voor het er weer is. Ik lees wel dat het probleem er is maar lees geen eenduidige oplossing. Ik probeer met kokend water te dampen en neusspray met zoutoplossing, maar dat bied geen instant oplossing. Hoop dat er mensen zijn met een remedie.

     

     

     

    Reageer
    #12

    Bij mij weet de kno-arts het aan een tumortje achter in de neusholte. Nadat het tumortje was verwijderd kwam het taaie snot/propje gewoon weer terug. Het is ook altijd maar 1 neusgat vreemd genoeg.

    Reageer
Reageer op: Wit snot/slijm uit neus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief