Chronisch verstopte neus in relatie tot oorklachten

  • #1

    Beste...,

    Al jarenlang heb ik last van een chronische verstopte neus. Dit is een heel onprettig gevoel dat voortdurende aanwezig is. Het lijkt net alsof er continu een dot watten in mijn neusholte zit. Dan met name de holte vlak onder mijn ogen. Af en toe heb ik daarom ook last van tranende ogen. En mijn reukvermogen is sterk verminderd. Het vreemde is dat er een verband bestaat met mijn oren. Als ik met kracht door mijn neus lucht uitstoot dan voel ik tegelijkertijd een druk op mijn oren. Een branderig gevoel in mijn gehoorgang.
    Met deze klachten ben al langs een viertal KNO-specialisten geweest. o.a voor een second-opinion. Die hebben alle mogelijke onderzoeken gedaan om de oorzaak te achterhalen. Een reuktest, gehoortest, MRI-scan etc.. Daarnaast heb ik verschillende neussprays gebruikt waaronder nasonex, fluticoson, rhinocort.. Deze medicijnen gaven allen wel wat verlichting maar geen genezing. Ook de laatste KNO-specialist in het AMC heeft geen afwijking op KNO-gebied gevonden. Ik ben daarom nu een beetje ten einde raad.
    Daarnaast ben ik een aantal jaar geleden bij ACTA uitgebreid behandeld voor gebitsslijtage. Er is een geheel nieuw (composiet) gebit aangebracht op mijn oude tanden en kiezen. Ik vermoed dat daar de klachten (deels)vandaan komen. Mijn kaakspieren zijn erg dik en als ik kauw dan krijg ik last van mijn oren. Ook hoor ik soms iets knakken bij mijn oor als ik een onverwachte beweging maak met mijn kaak.
    Verder heb ik een kaakchirurg bezocht waar een zogenaamde Orthopantomogram is gemaakt. Hierop waren ook geen afwijkingen te zien.
    Nou het is een heel verhaal geworden maar hopelijk herkent iemand zich in deze klachten. En kan deze mij een advies geven voor een eventuele oplossing.

    Reageer
    #2

    ook ik moet altijd veel snuiten ,ook al heb ik geen verkoudheid . Ben er onlangs achter gekomen dat het bij mij aan de voeding ligt . Ben nu totaal van voeding verandert , ben benieuwd of het iets gaat opleveren .

    Reageer
    #3

    Beste Zwaluw,

    Het topic is geopend in 2013, toch hoop ik op een reactie.

    Ik heb namelijk dezelfde klachten. Laatst ben ik bij de dokter geweest en heb ik fluctison neusspray ontvangen. Na anderhalve week gebruik begon mijn neus te bloeden en ben ik gestopt.

    Heb je inmiddels een oplossing gevonden? Ik wil dat mijn neus weer open is, dat het verstopte gevoel weggaat, dat mijn oren weer open gaan zodat ik mezelf niet meer hardop hoor iedere keer dat ik praat of ademhaal en ik wil geluidloos ademhalen.

    Graag hoor ik iets terug!

    Reageer
Reageer op: Chronisch verstopte neus in relatie tot oorklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief