s’Ochtends droge keel neus en mond + slijm/ verkouden gevoel.

  • #1

    Beste,

    Ik heb een probleem waar ik toch graag van wil weten of er wat aan gedaan kan worden.
    Praktisch elke morgen sta ik op met een verkouden gevoel. Mijn neus zit verstopt en mijn keel zit vol met plakkerig slijm.
    Daarnaast heb ik snel de neiging om te kokhalsen met als bijgevolg dat ik soms mijn ontbijt niet binnenhoud. Dit komt vooral naar voren bij het tanden poetsen, dit is vaak niet te doen voor mij en doe het dan ook niet of moet het afbreken. Niet echt fris.

    Vooral met zoet eten, koolhydraten en melk producten voor het ontbijt word dit nog vele malen versterkt. Het gevoel wat ik dan heb is dat ik soort van "stik" het is lastig te omschrijven, dit in combinatie met kokhalzen en veel hoesten. DIt gebeurt dus niet alleen met het tandenpoetsen maar dan word het pas echt erg..

    Nu rook ik wel, maar niet veel, hooguit 3 sigareten op een dag. Echter denk ik niet dat dit de oorzaak is, ik heb over een periode van een jaar niet gerookt en had nog last van precies hetzelfde. Daarnaast kan ik me herrineren dat toen ik 12 was en naar school moest ik s'ochtends ook meermaals heb moeten overgeven door hetzelfde feit.

    Normaal gesproken als ik buiten ben en genoeg gedronken heb is het oke na laten we zeggen een uur na wakker worden.

    Ik weet dat ik vaak door mijn mond adem en vooral ook tijdens mijn slaap. Echter heb ik ook niet het gevoel dat ik goed adem kan halen door mijn neus.

    Verder heb ik geen gezondheidsklachten. Ik heb wel afgelopen 2 jaar veel sinus infecties gehad, waarvoor ik ook 2 dagen werd opgenomen in het ziekenhuis aangezien er bloed uit kwam wat niet meer stopte, dat waren hele zakdoeken vol gemixed met slijm. Dit liep mijn keel in met alle gevolgen van dien.

    Ik woon in Hongarije sinds 2 jaar en toen ik nog in Nederland woonde vertelde de doktor dat ik maar geen melk meer moest drinken (wat ik amper doe).

    Kan iemand mij adviseren? Bedankt!

    Reageer
    #2

    Tips bij een droge mond

    probeer de hoeveelheid speeksel te stimuleren door te kauwen op suikervrije kauwgom of stevig suikervrij voedsel zoals rauwkost
    probeer het aantal zoetmomenten per dag zoveel mogelijk te beperken. Uw gebit is bij een droge mond kwetsbaarder
    gebruik niet teveel cafeïne houdende producten en alcoholische dranken. Deze verminderen de hoeveelheid speeksel en kunnen het droogtegevoel versterken.
    vermijd zoveel mogelijk zure (sport)dranken, vruchtensappen of frisdranken. Bij een tekort aan speeksel is de bescherming weg waardoor het gebit kwetsbaarder kan zijn voor tanderosie. Door met een rietje te drinken komt de zure drank zo min mogelijk in de mond.
    gebruik milde, niet schuimende tandpasta's. Dit zijn tandpasta’s zonder Sodium Lauryl Sulphate Sulfate (SLS), een voorbeeld hiervan is Zendium.
    gebruik een niet schuimende tandpasta. Dit zijn tandpasta’s zonder Sodium Lauryl Sulphate Sulfate (SLS), een voorbeeld hiervan is Zendium.
    een speekselvervangend middel als Biotene Oral Balance, Saliva Orthana of Xialine kan gebruikt worden. Met name bij een zeer droge mond waarbij geen speeksel meer gestimuleerd kan worden, kunnen deze producten (een tijdelijke) verlichting geven. Voor het slapen en in de nacht kan een mondgel (Biotene of Multi Oral gel) gebruikt worden omdat deze beter blijft kleven in de mond en tijdens de slaap de speekselvloed het laagst is.
    droge lippen kunnen verzacht worden met vaseline, purol, uierzalf of lippenbalsem op olie basis. Gewone lippenbalsem droogt de lippen uit en kan beter niet gebruikt worden.
    verhoog de vochtigheid in huis en met name in uw slaapkamer, bijv middels een luchtbevochtiger.
    als er door de droge mond eerder gaatjes ontstaan, dan is gebruik van een neutrale fluoridespoeling zonder alcohol raadzaam.
    verzorg uw mond goed, poets tweemaal daags met een fluoride houdende tandpasta en floss of tandenstoker uw gebit dagelijks
    http://www.tandarts.nl/mondverzorging/aandoeningen/droge_mond_of_xerostomie

    Reageer
    #3

    Mogelijk heb je last van een chronische sinusitis. Dit kan slijmproduktieverhoging geven. Dat je slecht door de neus ademhaalt kan hier ook mee te maken hebben. Ook kan dit komen daar te grote neusschelpen of door slijmvlieszwellinmg in de neus bv door een allergie dan wel een chronische sinusitis.
    Al met al mi voldoende argumenten om er eens goed naar te laten kijken. Dit kan goed door een KNO arts gebeuren.

    Reageer
Reageer op: s’Ochtends droge keel neus en mond + slijm/ verkouden gevoel.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief