Last van oorprop?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik zit met een vraagje..
    Gisteren was ik men oren na lange tijd aan het uitkuisen en plots voelde ik dat men oor dicht zat.. Ik had al spijt dat ik eraan had gezeten :/ ik ben dan naar de apotheek geweest en heb een spray en oordruppels gekocht. Maar ik merk er nog niet veel van.

    Ik heb last van deze 'symptomen'
    -oorsuizingen in rechteroor
    - beetje doof gevoel
    - duizelig

    Een paar uurtjes geleden had ik weer spray in men oren gespoten en sindsdien lijkt het alsof men oor weer meer verstopt zit. Later ging ik men oor (niet diep) schoon/droog maken met een tissue en ik zag minimini spatjes (zelfs nog niet) bloed op men doekje. Sindsdien ben ik wat in paniek en heb ook zon pijn in men hals als ik slik soms. Ik heb de huisarts gebeld en die zegt dat dat van irritatie zal zijn en ik een afspraak moet maken. Ik heb zeer slechte ervarigen met mijn oren te laten uitspuiten . Tijdens de behandeling begin ik heel hard te duizelen en daarom durf ik niet goed gaan. Ik heb ook last van angst/paniekstoornis en schiet dus zeer snel in paniek als ik iets zie/voel dus nu ga ik me zorgen maken over dat bloed en denk ik dat er iets ergers aan de hand is. Ik heb ook ergens gelezen dat oren laten uitspuiten eigenlijk niet zo gezond is en een kno arts beter is?

    Wat denken jullie hiervan?
    Alvast bedankt!
    Groetjes

    Reageer
    #2

    Als er wat bloed op het doekje zit wijst dat op een beschadiging van de huid van de gehoorgang.Op zichzelf niet erg, gaat zeker weer over. Het oor uitspuiten is zeker niet verkeerd, mits goed uitgevoerd. Het is van hulp enige dagen tevoren olie (bv olijfolie oid) 3 druppels, 3 x daags in het oor te doen, dat maakt het uitspuiten gemakkelijker.
    Een KNO arts zal in principe meestal het oor uitzuigen, maar dat kan ook duizeligheid geven en angst/paniek.Misschien helpt het tevoren 10 mlgr valium oid te nemen voor rust.
    Succes.

    Reageer
    #3

    Hallo Bram,
    Bedankt voor je reactie!
    Ik ben ondertussen naar de dokter al geweest. Raar maar waar heeft hij gesn oorprop gevonden :s wel begon zich in het andere oor een prop te vormen maar ik gebruik er oordruppels voor. Ik heb nog steeds af en toe geruis enzo maar hij vond het heel raar aangezien hij niets zag. Het is allemaal begonnen na het uitkuisen van men oren..

    Alvast bedankt!
    Groetjes,
    kelly

    Reageer
Reageer op: Last van oorprop?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief