Verstopte linkerneus en linkeroor potdicht. HELP!

  • #1

    Ten einde raad!

    Heb sinds 3 weken last van een doofheid aan linkeroor.
    Naar de dokter om uit te laten spuiten, maar oren waren schoon dus uitspuiten zou niet helpen zei de huisarts. Mij werd aangeraden neusspray te kopen bij de lokale drpgist. Na deze een week gebruikt te hebben, nog steeds last!
    Als ik lig schiet me oor open, en zodra ik maar iets beweeg schiet hij weer dicht.
    Ik terug naar de huisarts, hij nogmaals gekeken en volgens hem zit er vpcht tussen de neur en oor. Dus hij Nasonex neusspray voorgeschreven. Dit werkt na 2 weken nog niet. Tevens doe ik iedere dag stomen a 30min. Maar heb het idee dat me linkerneusgat zo dicht zit dat sprayen of stomen niets uithaalt.

    Help! Ben de doofheid echt zat!

    P.s. ben laatste maanden niet verkouden geweest o.i.d.

    Reageer
    #2

    Als de klachten met de spray niet overgaan en de huisarts geen andere alternatieven heeft, zou ik een verwijzing vragen naar de KNO arts.

    Reageer
    #3

    Dit al eens geprobeerd? Googel maar eens op Rinohoorn of Netipot... [img size=256]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/Netipot_Rinohoorn-029f7764d548fca62b782ab5e0446b86.jpg[/img]

    Reageer
    #4

    De huisarts heeft waarschijnlijk gelijk en zit er vocht in je oor. Dit komt door een slechte functie van de buis van Eustachius die bij perioden dicht zit.
    Advies: nog een week neusdruppels nemen die tegen neusverstopping werken bv otrivin of nasivin. Dit 3 x daags. Verder regelmatig de oren klaren dwz neus dicht houden en op de oren blazen. Als dit alles na 2 weken niet verbeterd weer naar de huisarts en vragen je door te verwijzen naar een KNO arts.

    Met vriendelijke groet, Bram

    Reageer
    #5

    Hebdeze klacht al meer dan 11/2 jaar . Ben nu bij de tweede kno arts. Mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de aangezichtzenuw deze klacht veroorzaakt. Schijn zeer moelijk vast te stellen te zijn. Ik behelp medoor het ene neusgat met de duim dicht te houden en met het andere neusgat lauwwarm water op te snuiven. Dan met de andere duim deze ook half dicht te houden en zorgen door dat neusgat te ademen een gorgelend effect te verkrijgen.  Enige malen herhalen. Bij delaatste poging fors in haleren terwijl het ander neusgat dichtblijft. Echter nooit opgeven!

    Reageer
Reageer op: Verstopte linkerneus en linkeroor potdicht. HELP!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief