Plotseling duizelig en soms misselijk

  • #1

    Hallo,

    Sinds ongeveer zes weken ben ik plotseling duizelig. Ik stond op in de trein en voelde me wankel en raar in mijn hoofd. Inmiddels weken verder en er is niks veranderd.

    Als ik loop heb ik soms het gevoel dat ik uit de richting raak. Als ik mijn hoofd plotseling beweeg word ik raar in mijn hoofd en heb ik het gevoel dat ik val. In het donker heb ik nog meer last. Ik ben ook vaak misselijk (zonder overgeven).

    De dokter heeft BPPD uitgesloten, maar nu weet ik nog niks. Herkent iemand deze symptomen? Het gaat dus om een relatief lichte duizeligheid (ik val niet om), maar deze is wel zeer storend en ik word er niet goed van.

    Reageer
    #2

    Ik herken dit en loop er al 3 jaar mee rond. Ik heb al ademhalingstherapie en ontspanningtherapie gehad. De arts doet verder niks met mijn klachten en heeft destijds een burnout bij mij geconstateerd. Vanmiddag ga ik naar de fysiotherapeut om te kijken of zij mijverder kunnen helpen. Het is wel minder als voorheen omdat ik er beter mee om kan gaan, maar de laatste 3 weken is het weer erger geworden, dus ik ben nu weer aan het verder kijken wat ik eraan kan doen. Sterkte i.i.g.

    Reageer
    #3

    Dank voor je reactie, Zwalkje. 3 Jaar met deze klachten, das niet mis zeg. Ben je niet door je huisarts doorgestuurd naar een duizeligheidspoli, KNO of neuroloog? Burnout is altijd zo'n 'makkelijke' oplossing. Dat kan het bij mij onmogelijk zijn. Het zou wel uit je nek kunnen komen misschien, maar ik geloof dat niet iedere fysio daar wat mee kan.
    Hoe kun je er beter mee omgaan dan voorheen?

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Nee, je word dan doorgestuurd naar een psycholoog. Omdat ik weet dat er niks gaat geburen als ik duizelig word. Het is heel erg vervelend en je moet heel rustig aan doen. Goed uit je buik ademen en ik neem wel veel tijd voor mezelf. Als ik heel veel gedaan heb dan heb ik er namelijk meer last van. Als ik duizelig word, straalt het vanuit mijn nek naar boven. Ik hoop echt dat ze iets kunnen vinden. En anders word mijn volgende stap naar de neuroloog.

    Reageer
    #5

    Ik begrijp dat je de duizeligheid dus bij vlagen hebt? Bij mij gaat het nl de hele dag door, hoewel het soms erger is dan andere keren. Belachelijk dat je na drie jaar nog steeds niet bent doorgestuurd voor verder onderzoek. Dat moet je niet pikken hoor. Sterkte! Ik ga volgende week maar weer naar mijn huisarts, want hier word ik niet goed van.

    Reageer
    #6

    Mogelijk is er sprake van een wat wisselende bloeddruk. Ook kan bloedarmoede soortgelijke klachten geven. Ook is het mogelijk dat er nog een nasleep is van een virusinfectie

    Met vriendelijke groet, Bram

    Reageer
Reageer op: Plotseling duizelig en soms misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief