Pus op amandelen

  • #1

    Hallo,

    Sinds een paar dagen heb ik heel veel last van mijn keel gepaard met koorts (38.7 graden). Ik kan niet eten, drinken en mijn hele nek voelt stijf en gezwollen. Ik heb een vieze smaak in mijn mond en last van mijn oren (rechts meer dan links). De laatste jaren heb ik veel keelpijn, vooral 's nachts maar dit zet nooit echt door. Nu heb ik een afspraak staan bij de huisarts voor morgen maar toen ik net in de spiegel mijn amandelen wou bekijken schrok ik mij kapot!

    Ik slik nu 4x per dag 1000 mg paracetamol, 3x per dag 600 mg ibuprofen, trachitol en spoel met corsodyl maar heb het idee dat niets helpt. Wie heeft tips/adviezen?

    Sorry voor het vieze plaatje!

    Reageer
    #2

    hierbij de foto [img size=480]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/IMAG0802.jpg[/img]

    Reageer
    #3

    Angina! Alleen antibiotica helpt.
    Beterschap

    Reageer
    #4

    Ik heb het ook eens gehad. Wat voelde ik me beroerd! Ik kreeg toen Amoxilline, Solupred en Doliprane 1000. Binnen een dag voelde ik me al zo veel beter. Na drie dagen was het over.

    Groetjes Kim

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je reactie.

    Net gebeld met de huisarts en kan nu in plaats van morgenmiddag vandaag nog langskomen. aan de ene kant komt nu ook aan de achterzijde een groot geel ding tevoorschijn en wordt steeds misselijker van die vieze 'rotte kool' smaak.
    Hoop dat het met een antibioticakuurtje snel over is!

    Reageer
    #6

    Hai, fijn dat je vandaag kan komen. Je zult zien dat je dan gauw weer opknapt!

    Beterschap

    Reageer
    #7
    Reageer
    #8

    Nooit eerder had ik het meegemaakt, maar lag nu 6 dagen plat van koorts, pijn, opgezwollen keel en huig (waarvan ik de benaming niet eens wist, noemde het “de kleine tong” altijd).

    Het begon met wat nekspierpijn en na 2 dagen was het een nog onschuldig keelpijn in de ochtend wat daarna snel in ellendige 2 zware dagen van keelpijn was: weerstand weg, keel (binnen links) opgezwollen, kan niet praten, niet slikken... Ben 40 jaar, 1.81, weeg 67 kg, sport al meer dan 20 jaar en dan kan je niets anders dan zwak, ellendig erbij liggen. Na de twee dagen werd de opzwelling in keel (link) minder, maar nog altijd enorme pijn en nu wisselende koorts (een moment hoge temperatuur, dan weer even minder). Ik dacht: ik ben over de toppunt. Dit keer verplaatste het naar middendeel van keel, huig zette erg op en begon op de tong te liggen (of achter de tong hangen, de slokdarm in). Nooit zoiets gezien. Naast veel rusten, zweten, warm gekleed, 2 tot 3x warm douche nemen per dag, kon ik alleen maar nog lezen over keelontsteking en lauwe soep eten (dank familie en buren).

    De 4e dag, en vooral de nachten waren een hel, besloot ik niet meer slapeloos te willen doorbrengen; niet alleen door de pijn maar ook door ademhalingsprobleem door dichte opgezwollen keel (wanneer wakker, span ik de spieren waarmee ik nog enigzins kon ademen, bij slaap verstikte ik). Nooit voorstander van medicatie geweest, maar toch maar ibuprofen (200mg) en paracetamol (500mg)  gehaald. Elke 3 uur nam ik een combinatie van 1 per soort. Dit hielp wel voor de pijn! Koorts was er ook minder door! Huig wel opgezwollen, maar ook een grote bult naast de huig; met hele kleine witte puntjes (wist op dat moment niet dat het amandelsteentjes konden zijn).

    De 5e en de 6e dag was de opzwelling er niet minder op, dit ontmoedigde me behoorlijk (alhoewel een keelontsteking 2 weken kan duren las ik). De witte hele kleine puntjes hou ik wel in de gaten.

    Nou, de 6e nacht; nog maar net een half uurtje in slaap, verschoot ik wakker; bijna kokhalzend (stikkend?) met rare nasmaak in mijn mond. Dit was de smaak van van die vieze amandelsteentjes. Door iets tijdens slaap heb im kennelijk gehoest, en deze bolle opzwelling naast huig lichtelijk doorgescheurd, ik spoelde mijn mond; en zag dat er wit (vloeibaar nog) spul eruit kwam. Met wattenstaafjes hierop gedrukt, en dat spul zoveel mogelijk eruit geduwd. Al doende verdween de pijn, opzwelling als sneeuw voor de zon (!), lichaam kreeg rust. Een lege spa fles met lauw water en zout en wat tandpasta geschud, half uur lang alleen maar mond gespoeld. Ik voelde me weer als de oude (in 1 nacht); zo fijn na al die ellende. Amandelsteentjes waren het dus; nou genoeg daarover te vinden op internet (oorzaken, preventie, zelfbehandeling). Ik ben er wijzer op geworden en ga het 1 en ander veranderen aan mijn mondhygiëne.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Pus op amandelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief