Kunnen chronische neusklachten na een val op hoofd?

  • #1

    11 jaar geleden ben ik gevallen op mijn hoofd en had ik een wonde aan mijn oogkas die gehecht moest worden. Nadien had ik een blauw oog en serieuze hoofdpijn. Op de scans van die dag zag men dat ik een vernauwing had in mijn neus, thv de kant waarop ik was gevallen, maar dit kon aangeboren zijn. In de maanden daarop kreeg ik last van infecties op de luchtwegen. Na onderzoek bleek dat ik allergisch ben voor huisstofmijt. 3 jaar lang heb ik gesukkeld met met herhaalde infecties, die telkens weer behandeld werden met antibiotica. Uiteindelijk na een andere specialist overgeschakeld en daar viel het woord fess. Neuspoliepen verwijderd, sinussen ruimer gemaakt etc. 8 jaar later zijn we terug bij af... Met pech elke 3 jaar een operatie, met geluk elke 10 jaar...

    Mijn huisarts zei me dat het na die val kon zijn, dat dit door neuroloog zou moeten worden onderzocht. Er zou een zenuw geraakt kunnen zijn die de overvloedige aanmaak van neusslijm zou stimuleren. In dit geval zou er gewoon geen gepaste behandeling zijn, ook operatie niet, die zou dan geen nut bewijzen. Toen hij de neuroloog belde ivm doorverwijzing vond zij dit te ver gezocht. Toch was hij niet overtuigd van haar mening.
    Zou het kunnen dat er tijdens die val een zenuw beschadigd werd die langs/achter mijn oog loopt naar mijn neus toe, waardoor de slijmproductie overmatig gestimuleerd wordt? Is er iemand die iets gelijkaardigs heeft meegemaakt?

    Reageer
    #2

    Het is zeer onwaarschijnlijk dat een zenuw geraakt is bij de val die dan de overgevoeligheid van het slijmvlies van de neus zou beinvloeden.Inderdaad is het veel waarschijnlijker dat de allergie en de poliepen de klachten veroorzaken. Gezien het feit dat de klacht chronisch is is het zeker niet uitgesloten dat een operatie vaker gedaan zal moeten worden. Overigens is er ook baat te verwachten van anti allergische neussprays die de poliepaangroei vertragen en het neusslijmvlies minder doen reageren op de stoffen waar je allergisch voor bent.

    Groet Bram

    Reageer
Reageer op: Kunnen chronische neusklachten na een val op hoofd?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief