Pijn in oren

  • #1

    Hallo!

    Een week geleden probeerde ik vol enthousiasme mijn nieuwe Behringer XENYX mixer uit met mijn nieuwe AKG koptelefoon en AKG microfoon. Ik had mijn mengpaneel zo ingesteld dat ik de geluiden die mijn microfoon oppikte kon horen, maar ik ben zo dom geweest om de gain helemaal open te laten staan. Hierdoor kwam er een enorm harde piep door mijn koptelefoon, die ik vervolgens van de schrik binnen een seconde van mijn hoofd af had gegooid.

    Het is nu zondag, 9 dagen later. Mijn oren voelen nog steeds een beetje overgevoelig, en het voelt alsof er iets brandt in mijn oor. Ben er afgelopen week mee naar de huisarts geweest die mijn trommelvliezen na heeft gekeken, maar ze zei dat het waarschijnlijk een overbelast spiertje was en dat het vanzelf weg zou gaan. Helaas is het nog steeds niet weg, en ik begin me onderhand toch wel zorgen te maken. Ik ben een muzikant en ik hou erg van muziek, dus ik ben ontzettend bang dat ik deze dingen uit mijn leven weg zou moeten halen. Hierdoor lig ik soms bijna hele nachten wakker.

    Daarnaast moet ik ook zeggen ik behoorlijk hypochondrisch ben. Ik ben extreem snel bang dat ik iets heb, en ben al iets van 1000 keer bang geweest dat ik kanker had of iets in die richting. Toen ik mijn moeder over mijn klachten vertelde, zei ze dat het waarschijnlijk weer eens voor een groot deel psychisch zou zijn, en dat ik me niet teveel zorgen moest maken. Ik heb hierna weer geprobeerd om gewoon met koptelefoon op muziek te luisteren, en dit ging wel (afgezien van het brandende gevoel). Uiteraard heb ik het volume vrij laag gehouden, omdat mijn oren nog steeds gevoeliger dan normaal zijn.

    Misschien handig om mijn klachten nog iets beter te beschrijven; ik heb een soort licht brandend gevoel in allebei mijn oren, maar gek genoeg nooit in beide oren tegelijk. Het lijkt alsof het van het ene oor naar het andere oor gaat, en dit wisselt elke paar uur. In totale stilte voel ik de pijn nog steeds, en het lijkt niet alsof muziek erg veel invloed heeft op mijn gehoor (buiten plotselinge harde tonen in de muziek, waar ik iets sneller van schrik).

    Tegelijkertijd vermoed ik dat het misschien iets te maken zou kunnen hebben met het weer. Ik slaap in een kamer die behoorlijk tocht, en het is 's nachts -7.

    Oh en by the way, ik heb geen last van oorsuizen. Ben verder ook niet iemand die extreem hard muziek luistert en naar concerten gaat. Ik heb twee audiogrammen af laten namen na het incident, en het blijkt dat er geen schade is aan mijn gehoor.

    Ik hoop dat iemand me kan helpen en advies kan geven! Ik ga morgen waarschijnlijk alsnog een afspraak maken met de huisarts, maar zou fijn zijn om jullie meningen te horen.

    Groeten,
    Ruben

    P.S. Ik heb totaal geen idee of het iets te maken heeft met mijn klachten, maar ik maak de laatste tijd extreem veel speeksel aan. Het is behoorlijk irritant, maar elke 2 minuten heb ik de neiging om te tuffen om zo maar niet elke minuut te hoeven slikken.

    P.P.S. Ik plaats dit bericht niet alleen om te kijken of mensen er meer vanaf weten, maar ook om gewoon even te kijken wat ik ermee moet doen. Is het handig om mijn koptelefoon helemaal te vermijden, of moet ik juist mezelf weer laten wennen aan het harde geluid? Heb ik inderdaad een spiertje belast of ben ik gewoon paranoïde omdat ik zo bang ben om mijn gehoor te beschadigen.?

    Misschien interessant om erbij te vermelden (sorry voor alles wat ik eraan toevoeg, maar ik wil toch graag vrij duidelijk zijn in de omschrijving van mijn klachten):

    Als ik mijn neus dichtknijp en door mijn mond blaas om mijn oren open te krijgen, merk ik dat alleen het oor dat geen pijn doet open gaat. Hierdoor zou ik bijna denken dat het niet eens iets met het geluid te maken heeft, maar dat mijn gehoor gewoon extreem gevoelig is vanwege de kou.

    Man, man, man. Wat een verwarrende toestant dit.

    Reageer
Reageer op: Pijn in oren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief