steeds terug kerende heesheid

  • #1

    Na 3 maanden sukkelen met 'heesheid' ontstoken amandelen, lichte angina, een uitgebreid bloedonderzoek haalde weinig boven. 2 antiiotica kuren verder, daarna ging het gewoon verder heesheid, gezwollen amandelen en dan 1x een Herpes virus uitbarsting in mijn keelholte (het bloedonderzoek 2 weken ervoor toonde nog geen verhoogde EBV aanwezigheid dan.
    Nog 2 volgende antibiotica kuren later
    uiteindelijk 4 weken geleden mijn amandelen dan verwijderd.

    Een oud proleem 'heesheid' steekt nu reeds een week terug de kop op. Het is het meest erg s'morgens, en tijdens de nacht (ik doe nachtwerk, en soms tegen 03-04u s'nachts heb ik bijna geen stem meer, soms komt hij dan terug tegen 07u..??).

    Ik heb sinds mijn start van de klachten (3-4 maanden geleden) al heesheid. Het is soms weg, en het komt soms terug, nu is het dus terug en gaat niet echt weg meer..

    De KNO arts heeft tijdens verschillende controle's met een camera langs mijn neus door mijn keelholte gecontroleerd, en die kon toen steeds niets vinden, hij zei steeds dat ik niets ernstigs had, en dat het door de opgezette amandelen en angina kwam dat ik hees was.

    Heesheid kwam door mijn forse amandelen, maar nu ze al 4 weken verwijderd zijn komt de heesheid dan toch terug.
    Ik maak mij ergens wel zorgen, maar aan de andere kant is er nooit iets gevonden. Kan een KNO arts met een endoscopie wel gezwellen volledig uitsluiten aub?

    Ik heb ook altijd last van een droge witte tong, en ik vind dat mijn speeksel nogal harder lijkt te zijn.

    kan iemand mij verder helpen aub?
    Ik heb de indruk dat mijn KNO arts mij nu niet meer serieus neemt, alhoewel ik soms zeer hees ben etc..
    Het zou misschien kunnen dat het door de tonsillectomie komt zei hij, maar ik had het al voor de tonsilectomie al maanden, dat maakt mij ongerust.

    Reageer
    #2

    Ik heb van de dokter voorlopig een fles hextril in gebruik, nu na het gorgelen zie ik soms een bloedklontertje meekomen als ik het uitspuw.

    Reageer
    #3

    Hoi Naxerke,

    We zijn een aantal jaren verder. Hoe is het nu?

     

    Groet, Maria

    Reageer
Reageer op: steeds terug kerende heesheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief