Chronische verkoudheid met holteontstekingen

  • #1

    Hallo,

    Sinds ruim een jaar ben ik chronisch verkouden. Dit varieert tussen een lichte verkoudheid tot (zoals nu) extreem verstopte neus, loopneus, hoesten, keelpijn, traanogen, het hele circus. Zelfs neusspray helpt niet meer (mag ook maar een week gebruikt worden maar omdat het allemaal zó verstopt zit en ik geen lucht krijg, gebruik ik hem vaak toch wat langer, vooral 's nachts). Ook mijn sinussen zijn zeer regelmatig ontstoken en kuurtjes helpen niet. Ik gebruik sinds ruim een jaar op advies van de huisarts 2x per dag Rhinocort om mijn slijmvliezen rustig te houden maar dat helpt dus ook niet. Ik ben nu eindelijk doorgestuurd naar een KNO arts.

    Op jonge leeftijd (ik denk dat ik zo'n 7 jaar oud was) zijn mijn keel- en neusamandelen geknipt. Ik vraag mij af, kunnen deze teruggroeien waardoor deze klachten weer de kop op steken?

    Even ter info: ik ben 27, moeder van een kindje van 3, leef heel gezond, eet heel gevarieerd en gezond, sport veel.

    Reageer
    #2

    Ik gebruik Allergodil. Een week per maand gebruiken en dan 3 weken niet. Helpt mij uitstekend. Nooit meet holteontstekingen.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Ik heb hier zelf ook mee te maken. Inmiddels 3 operaties achter de rug waarvan 2x m'n keel- en neusamandelen zijn verwijderd en een keer m'n neusbijholte is vergroot. Ze hebben hierbij een stukje kraakbeen weggehaald waardoor de doorgang groter werd en er minder snel een ontsteking zou komen. Het ka dus wel zo zijn dat keelamandelen terug groeien. Ik had op den duur weer hele grote amandelen die nog steeds flink ontstoken waren. Helaas moet ik zeggen dat ik nog steeds erg last heb van m'n keel en elke ochtend wakker word met een groen/bruine massa in m'n mond. Verder begeeft m'n stem het 's morgens. M'n verkoudheid is wel veel beter geworden. Lig niet meer wakker van het verkouden zijn en kan regelmatig gewoon door m'n neus ademen.

    Reageer
    #5

    Ik ben inmiddels voor onderzoek bij de KNO arts geweest. Mijn amandelen zijn niet aangegroeid, ook heb ik geen scheef neustussenschot. Ik heb ook geen poliepen.. Ik heb dexamethason gekregen en wéér een andere neusspray, maar afgelopen weekend is de situatie nog zoveel erger geworden dat ik vanmiddag weer terugmoet naar de KNO arts. De medicatie slaat niet aan en de situatie verslechtert in zoverre dat ik de afgelopen 3 dagen slechts 4 uur heb geslapen totaal vanwege de extreme pijn (trekt door naar mijn kaken en oren). Ik heb een afspraak gekregen voor een allergietest (de zoveelste....) eind deze maand, en als daar niets uitkomt krijg ik een CT scan. Ik hoop dat ze me vanmiddag een oplossing kunnen bieden want deze pijn is echt ondraaglijk 🙁

    Reageer
Reageer op: Chronische verkoudheid met holteontstekingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief