Globusgevoel

  • #1

    Hallo,
    Sinds ongeveer 2 jaar heb ik last van problemen aan mijn keel/neus. Ik krijg ongeveer 4 keer per jaar last van klachten in deze specifieke volgorde:

    -Keelpijn, stem totaal kwijt: 2 dagen
    daarna,
    -Loopneus(extreem, alsof ik water in mijn neus heb): 3 dagen.
    -Verstopping neus(kan mijn neus snuiten wat ik wil, er komt helemaal niks uit): onbepaalde tijd, soms zelfs een maand.
    -Globusgevoel(volgens de dokter): dit gebeurt altijd standaard tijdens de verstopping van de neus. Het is vaak extreem als ik wakker word, en soms wordt het erger als ik warm/koud eet. Het is zo extreem geweest dat op een altijd keren ik constant moest kokhalzen maar niks uit mijn maag naar boven kwam. 1 keer ben ik op de SEH beland omdat ik mijn mond niet meer kon open doen, niet meer kon slikken en niet meer normaal kon ademhalen zonder te kokhalsen.

    Ik ben in februari dit jaar geholpen aan mijn neusschelpen, die zijn 'verbrand'. Dit heeft het grootste gedeelte van de klachten omtrend mijn neus weggenomen (verstopping/loopneus) maar mijn keel schijnt iedere keer dezelfde cyclus te doorlopen (3/4 keer per jaar).

    Ik ben een aantal keren bij de huisarts geweest, zij kunnen niks zien aan mijn keel (behalve in de periode dat ik keelpijn heb, dan wordt het omschreven als 'geïrriteerd schuurpapier', tijdens het globusgevoel-periode is mijn keel normaal), ook de SEH-arts kon niks zien. Daardoor wordt er telkens gezegd dat het het globusgevoel is. Ik heb veel research gedaan op het internet, en er zijn meer mensen met keelklachten, maar voor zover ik kan zien niet samenhangend met neusverstopping/keelpijn en ook niet zo extreem.

    Kan iemand mij vertellen wat dit is, en of mijn klachten overeenkomen met het globusgevoel?

    Reageer
    #2

    Toevoeging, na mijn keelpijn periode begin ik met hoesten, bij het hoesten komt niks los, met uitzondering van in de ochtend na het wakker worden, er komt dan een een donkergroen slijm los. ook mijn neus zit nog steeds tijdens deze periode vol als ik wakker word, deze is echter met een paar keer snuiten leeg, ook hier komt een dik slijm uit. Het hoesten gaat door gedurende de hele 'cyclus'.

    Reageer
    #3

    Hallo, ik zou me laten doorverwijzen naar een KNO-arts.

    Reageer
    #5

    Anoniem1, misschien verstandig om het hele bericht door te lezen? Ik heb al uitgebreid gezocht op het internet.

    toch bedankt voor de bijdrage 🙂

    Reageer
Reageer op: Globusgevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief