Oorpijn in het buitenland

  • #1

    Ik heb nu zo'n twee weken heel erg last van oorpijn. Ik zit op dit moment in India en de ziekenhuizen zijn hier zo slecht dat ik er niets aan heb.
    In het begin maakte mijn oor vaak krakende geluiden en het leek alsof er vocht in zat. Nu sinds een week zit mijn oor helemaal dicht en is niet meer open gegaan.
    Mijn oor klopt en ik hoor een suizend geluid. De pijn is er continu, alleen op sommige momenten is het erger.
    Hiervoor ben ik erg verkouden geweest, nu heb ik alleen nog heel erg keelpijn.

    Ik heb medicijnen gehad tegen verkoudheid en oordruppels geprobeerd. Alleen is er nog geen verbetering.

    Wat kan ik er zelf aan doen? Ik heb hier wel antibiotica, maar ik weet niet of het verstandig is dit te gebruiken.

    Reageer
    #2

    Beste Floor.

    Het ligt eraan waar je in India zit. Zit je in een redelijk grote stad? Ga dan naar een privaat ziekenhuis (bv Apollo Hospitals). Zit je in een dorp? Neem dan echt de tijd om naar de stad te reizen en een ziekenhuis te bezoeken.
    Niet alle ziekenhuizen zijn slecht, maar het kan lastig zijn om er een te vinden die je vertrouwt. Je kan bij de Nederlandse of Amerikaanse (of andere) ambassade advies inwinnen over welke arts/ welk ziekenhuis goede referenties hebben gekregen. (De Amerikaanse ambassade heeft en lijst op haar website staan).

    Antibiotica werkt alleen als je klachten veroorzaakt worden door een bacterie. Als het een schimmel (fungus) of een virus is heeft antibiotica gebruiken geen nut.

    Als er vocht uit je oor komt kan je zelf nu al het volgende doen: een "ear swab" laten afnemen (in een ziekenhuis of een "path lab". Daar kunnen ze dan een kweek (culture) van maken en dan weet je of je met een bacterie te maken hebt en met welke. Zodra je dat weet kan je met de juiste antibiotica beginnen. (Op advies van een KNO-arts. Het is, zeker als je druppels gebruikt, belangrijk om te laten checken of je trommelvlies in tact is of niet.)

    Ik woon zelf in Bombay (en belandde op deze site omdat ik een bacteriele oorontsteking heb die maar niet weggaat.) Als je advies over Bombay nodig hebt (mbt artsen hier) laat het hier dan even weten. Ik zal hier de komende dagen nog een paar keer kijken of je hier terug bent geweest.

    Hartelijke groet,
    Sanna

    Reageer
Reageer op: Oorpijn in het buitenland


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief