Rare geur

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik had een vraagje: Ik heb laatst tijdens het mountainbiken een behoorlijke klap in mijn gezicht gehad. Mijn neus begon toen hevig te bloeden en het was ook moeilijk om het bloeden te stoppen.

    Die dag erna was ook mijn oog opgezwollen en blauw. Ook was mijn neus opgezwollen aan de kant van het blauwe oog.

    Dat is nu allemaal een weekje geleden, maar waar ik mij dus wat zorgen om maak is dat dingen nu heel raar reuken. Maar dat is heel moeilijk uit te leggen. over zit een beetje het zelfde nare luchtje aan. Weet misschien iemand waardoor dit komt en of ik dan misschien toch maar langs de huisarts moet?

    alvast bedankt allemaal :]

    Reageer
    #2

    Iedereen heeft wel eens een periode minder goed kunnen ruiken, meestal ten gevolge van een verkoudheid. Niet alleen het ruiken is minder, maar ook smaken eten en drinken niet zo. Vaak herstelt de reuk en daarmee de smaak vanzelf weer, nadat de verkoudheid is verdwenen. Helaas kan het reuk- en smaakvermogen ook langdurig of blijvend zijn aangetast.

    Reuk speelt een belangrijke rol bij de herkenning van gevaar, zoals rook en gas. Verlies van reuk heeft een groot effect op de kwaliteit van het leven.

    Bij een normale reuk spreekt men van normosmie; de algemene term voor een gestoorde reuk is dysosmie. Bij verminderde reuk door ouderdom spreekt men van presbyosmie.

    Er zijn verschillende reukstoornissen. Vaak wordt een onderscheid gemaakt tussen kwalitatieve en kwantitatieve reukstoornissen.

    Bron: http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/reuk

    Reageer
Reageer op: Rare geur


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief